Dokaze mrtvy clovek plakat ?
-
blitzkrieg
Professional
- Kontaktovať používateľa:
Dokaze mrtvy clovek plakat ?
ahojte...vcera som zazil dost neobvyklu vec a dost smutnu...mojmu fajn kamaratovi zomrel otec vo veku 38 rokov a ako bol v truhle a pokladal som nan kyticu tak mu z oci vyhrkli slzy a jeho manzelka mu ich utierala..dost ma to zarazilo a rozmyslal som nad tym ci to je vobec mozne..co si o tom myslite vy ?? som sa pytal aj starej mamy a ta povedala ze place za svetom .. 
-
Kibo
Hardcore addict
je to normalne, mozu tam byt dve priciny - dake fyziologicke pochody po smrti alebo (podla mna) je to dane tym, ze po smrti si urcity cas do pohrebu v chladiacom boxe na patologii a ked ta vystavia v truhle, predsa je tam teplotny rozdiel a si chladnejsi ako okolie. ale ak chces, mozem to na patologii prezistit do detailov 
-
blitzkrieg
Professional
-
blitzkrieg
Professional
-
jin
VIP
Kibo to pekne popísal. V prvom prípade, čo spomenul by sa zrejme jednalo o pozostatkovú tekutinu v slzných kanálikoch, ktorá bola vytlačená zväčšujúcim sa svalstvom etc. ...
Po smrti v tele nastávajú degresívne procesy a jeden z následkov je prvotné napuchnutie.
Nehľadal by som za tým nič paranormálne. Je dobre známe, že telo si ešte istú dobu po smrti uchováva svalový tonus (napr. rigor mortis) a podobné základné reflexy.
//Edit: Pravda to...
Po smrti v tele nastávajú degresívne procesy a jeden z následkov je prvotné napuchnutie.
Nehľadal by som za tým nič paranormálne. Je dobre známe, že telo si ešte istú dobu po smrti uchováva svalový tonus (napr. rigor mortis) a podobné základné reflexy.
rad by som par veci opravil, ako mozem. mozno mas ine skusenosti, ale napuchnutu mrtvolu som este nevidel (a to som ich "cerstvych" videl dost). mozno si mal na mysli pritomnost plynov vznikajucich cinnostou bakterii, ale mrtve telo je skor zvraskavene ako napuchnute. a co sa svaloveho tonu tyka, mozno si sa iba nespravne vyjadril, ale to nie je reflex (btw chcel by som vidiet nejake reflexy po smrtijin napísal:Kibo to pekne popísal. V prvom prípade, čo spomenul by sa zrejme jednalo o pozostatkovú tekutinu v slzných kanálikoch, ktorá bola vytlačená zväčšujúcim sa svalstvom etc. ...
k teme: paranormalny jav by som za tym tiez nehladal, skor samovolne a nahodne uvolnenie nejakej tekutiny zo slznych kanalikov alebo odniekial odkial to vyzeralo ako slzy. a k tej kondenzacii: to telo ma v rakve izbovu teplotu (cca 22°). imho to nie je natolko studene aby sa zacala zrazat vodna para (aj ja ked vojdem do sauny, mam teplotu cca 37°, rozdiel medzi mnou a vzduchom je obrovsky a ani tak sa na mne nezacne nic zrazat). na to bude podla mna nejake ine vysvetlenie.
-
Kibo
Hardcore addict
No takze som to presne zistoval od lekarov, ako bolo spomenute, zlazy v ludskom tele "funguje" este aj par dni po smrti, cize sa to tyka aj tvorenia slz. je teda mozne, ze sa este daka ta slzicka po smrti vytlacila na povrch. v minulosti si to samozrejme nevedeli ludia vysvetlit a tak vznikali povery... preto sa stava aj to, ze chlap po smrti este moze zarast 
dik za tie slzy, to som nevedelKibo napísal:No takze som to presne zistoval od lekarov, ako bolo spomenute, zlazy v ludskom tele "funguje" este aj par dni po smrti, cize sa to tyka aj tvorenia slz. je teda mozne, ze sa este daka ta slzicka po smrti vytlacila na povrch. v minulosti si to samozrejme nevedeli ludia vysvetlit a tak vznikali povery... preto sa stava aj to, ze chlap po smrti este moze zarast