Programátorský kútik: prejavte sa!

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
vivaSlovakia
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa vivaSlovakia »

1. Filegenerator... vygeneruje vam subor akejkolvek velkosti

2. Stroboskop... jednoduchy stroboskop :)

3. Klam... hra na nervy :D, skuste hovorit farby

4. Registry... nedokonceny projekt
Prílohy
registry.rar
(248.01 KiB) 169 stiahnutí
klam.rar
(190.22 KiB) 185 stiahnutí
stroboskop.rar
Stroboskop
(241.05 KiB) 203 stiahnutí
file_generator.rar
File generator
(196.79 KiB) 192 stiahnutí
Prelude
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Prelude »

wolker napísal:Image Hosting System

Jedná sa o image hosting system s administračným panelom možnostou vytvorit az 10 podstranok cez webové rozhranie, regostrácia, jednoduchá instalácia, pridávateľné menu...

Verzia: 2.0 final

Pouzité techonologie: PHP, MYSQL

Funkcie: Admin panel, vytvorenie podstránok 10, uprava menu, nastavenia veľkosti uploadnutých súborov (všetko cez admin panel), registrácia z moznostou odosielania dokumentov

Download: www.cs.999net.sk/download/IMAGEHOSTING.rar

Demo: www.cs.999net.sk/imagehosting
mozem poprosit o reupload?
chrono
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa chrono »

Nestačí ti klasický Mihalism Multi Host? (používa ho veľa stránok, takže asi je celkom dobrý)
Prelude
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Prelude »

samozrejme stacil by mi keby mi siel na instalovat vzdy mi vypise chybu nejaku ...
chrono
VIP
VIP

Akú? A prečo si myslíš, že ti iný skript nevypíše rovnakú chybu?
inflater
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa inflater »

Patlock 0.0.1... 32-bitovy "operacny system" vlastnej vyroby, assembler :)

http://patlock.xf.cz/release/candidate/slovak.img (SK)
http://patlock.xf.cz/release/candidate/english.img (EN)

potrebujete emulator (QEMU, VMware, virtualbox atd, na VirtualPC nefunguje korektne) alebo: disketu a fyzicke PC. a potom uz len date rawwritewin na disketu ten image a restartujete PC z diskety. ;)

spravim verziu co pojde pod web prehliadacom - cez java emulator x86 :)

//edit:
http://patlock.xf.cz/release/webrun/

vypada to tak, ze ten java emulator potrebuje este dost vela roboty - kod 0 znamena ze to zmrzlo este pred prepnutim do chraneneho rezimu :D
jorg22
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jorg22 »

Tu je moj ciastocne dokonceny vytvor v Delphi pre tych co pouzivaju pokec, zatial to vie len hystoriu skla ukladat do HTML, ma to ciastocne nahradit platenu funkciu pokec plus:
http://pokecplus.php5.sk/
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Toto je moj DirectConnect (DC) klient v PHP, pouzivajuci Ajax. Mnohi z vas isto poznaju DC ako miesto, kam sa chodi sosat :D no a tento klient vam umozni aspon byt na hube (a chatovat), je teda "chat only".
Podporuje prihlasenie na hub aj s heslom (pre registrovane nicky), presmerovanie hubov, away status, sukromne spravy a zoznam uzivatelov.
Napriek mojej najlepsej snahe, ma zopar neprijemnych chyb, ktore su popisane v BUGS.txt. Citajte README.txt, kde je viac dolezitych informacii :wink:

Screenshoty
Download link
chrono
VIP
VIP

Neviem, či je rozumné nastaviť pre tú vrchnú časť výšku 8%. Keď mám nízke okno, nezmestia sa tam všetky informácie (teda napr mi písalo, že nick nemôže byť prázdny a ja som tam žiadne políčko nick nikde nevidel). :)

Na jednom mieste tam kontroluješ, či nie je v nicku nejaký nepovolený znak. Ja osobne by som tam radšej použil regexp (bolo by to prehľadnejšie).

Nebolo by rozumnejšie si base64_encode(myinfo[0]) uložiť do nejakej premennej (namiesto neustáleho počítania)? Inak mierne som nepochopil, prečo sa tie elementy nečíslujú postupne a potrebné údaje sa neuložia do nejakého poľa (samozrejme, z tých údajov by sa asi mal urobiť hash, aby sa to v tom poli hľadalo jednoduchšie, ale bol by tam problém s triedením).

Údaje by si mohol posielať zoradené, alebo aspoň pred tým, ako ich budeš pridávať by si si ich mohol zoradiť (a tak budeš vedieť, že nasledujúci záznam určite nebude pred tým, ktorý sa pridával naposledy). Ďalej by si tam mohol použiť nejaké rozumnejšie hľadanie polohy, kam sa ten nick uloží (lineárne prehľadávanie zoznamu asi nie je najlepšia voľba).

PS: Načo tam je iframe?
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

chrono napísal:Neviem, či je rozumné nastaviť pre tú vrchnú časť výšku 8%. Keď mám nízke okno, nezmestia sa tam všetky informácie (teda napr mi písalo, že nick nemôže byť prázdny a ja som tam žiadne políčko nick nikde nevidel). :)
hmhm, s tym nickom mas pravdu. Povodne, ked som tam mal len policko Adresa, tak som to testoval a do rozlisenia 800x600 bolo to policko s adresou vidiet, no potom som pridal policko Nick a zabudol som na tuto vec :oops: Ale opravil som to, ked si tam miesto 8% das 60px, tak to bude ok.
chrono napísal:Na jednom mieste tam kontroluješ, či nie je v nicku nejaký nepovolený znak. Ja osobne by som tam radšej použil regexp (bolo by to prehľadnejšie).
S regexp nie som celkom kamarat... a je tam viac neprehladnejsich veci
chrono napísal:Nebolo by rozumnejšie si base64_encode(myinfo[0]) uložiť do nejakej premennej (namiesto neustáleho počítania)? Inak mierne som nepochopil, prečo sa tie elementy nečíslujú postupne a potrebné údaje sa neuložia do nejakého poľa (samozrejme, z tých údajov by sa asi mal urobiť hash, aby sa to v tom poli hľadalo jednoduchšie, ale bol by tam problém s triedením).
To prve mierne nechapem... inak s hladanim nie je problem, takze naco to zbytocne komplikovat... problem je akurat s prijimanim dlhych dat vo firefoxe cez ajax (ako som uz v inej teme pisal), a s tym sa nic urobit neda.
chrono napísal:Údaje by si mohol posielať zoradené, alebo aspoň pred tým, ako ich budeš pridávať by si si ich mohol zoradiť (a tak budeš vedieť, že nasledujúci záznam určite nebude pred tým, ktorý sa pridával naposledy). Ďalej by si tam mohol použiť nejaké rozumnejšie hľadanie polohy, kam sa ten nick uloží (lineárne prehľadávanie zoznamu asi nie je najlepšia voľba).

PS: Načo tam je iframe?
Neposialal som to zoradene uz len preto, ze ak sa uz v userliste nejake nicky nachadzaju, tak aj tak sa nebudu pridavat presne tak isto, ako boli poslane, ale "na preskacku". Iny sposob ako linearne prehladavanie mi na um nezisiel :oops:
Tolko frame-ov je tam preto, aby sa spravne zobrazilo ich ohranicenie (kvoli comu je kod nevalidny) a aby bolo mozne spravit "zalozkovy" system pre chat spravy. Skusal som rozne ine veci, predovsetkym sa vyhnut ramcom, ale napokon som pri nich aj tak skoncil.
Inak ozaj som necakal, ze sa niekto bude vrtat v kode a napise feedback :D
chrono
VIP
VIP

To validovanie mena môžeš urobiť napr. takto:

Kód: Vybrať všetko

function validateNick(nick)
{
	return nick.match(/[$|<>& ]/) == null;
}

var nick = 'abcdef';

if (!validateNick(nick)) {
	alert('Unallowed character(s) in nick!');
}
(prípadne to môžeš robiť aj tak, ako to robíš ty, ale aspoň to daj do nejakej funkcie)

K tomu neustálemu počítaniu base64_encode(myinfo[0]). Nebolo by jednoduchšie na začiatku cyklu si do nejakej premennej dať ten base64 reťazec a potom to všade porovnávať s tou premennou (je pravdepodobné, že niektoré prehliadače to tak urobia aj automaticky, ale ja by som sa na to nespoliehal).

Tie polia môžeš teda zoraďovať a až v tej tvojej aplikácii. Keď to budeš mať zoradené, nebudeš musieť neustále prehľadávať celý zoznam.

PS: Pridávať vlastnosti do poľa nie je podľa mňa komplikácia. Väčšia komplikácia je podľa mňa ukladanie tých parametrov ako base64 reťazec do id. :)
PPS: Ja by som sa asi zameral na ten zoznam mien a hľadal by som možnosti, ako to urobiť tak, aby to bolo použiteľné. U mňa to totiž bolo (vo FF2) nepoužiteľné aj v prípade, že tam bolo len okolo 200 ľudí.
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

chrono napísal:To validovanie mena môžeš urobiť napr. takto:

Kód: Vybrať všetko

function validateNick(nick)
{
	return nick.match(/[$|<>& ]/) == null;
}

var nick = 'abcdef';

if (!validateNick(nick)) {
	alert('Unallowed character(s) in nick!');
}
(prípadne to môžeš robiť aj tak, ako to robíš ty, ale aspoň to daj do nejakej funkcie)
ok diky, toto som upravil
chrono napísal: K tomu neustálemu počítaniu base64_encode(myinfo[0]). Nebolo by jednoduchšie na začiatku cyklu si do nejakej premennej dať ten base64 reťazec a potom to všade porovnávať s tou premennou (je pravdepodobné, že niektoré prehliadače to tak urobia aj automaticky, ale ja by som sa na to nespoliehal).
aj toto som urobil, ako radis... a podla ocakavani sa to vobec nezrychlilo...
chrono napísal: Tie polia môžeš teda zoraďovať a až v tej tvojej aplikácii. Keď to budeš mať zoradené, nebudeš musieť neustále prehľadávať celý zoznam.
ked to zoradim na strane servera, a poslem to browseru, tak nemam istotu, ze to, co som poslal, je cely userlist. Ten je castokrat posielany na viackrat. Naviac, ked pride informacia o novo pripojenom userovi, aj tak musim prehladat zoznam a urcit, kam jeho nick podla abecedy patri. A tieto informacie su na velkych huboch dost caste.
chrono napísal: PPS: Ja by som sa asi zameral na ten zoznam mien a hľadal by som možnosti, ako to urobiť tak, aby to bolo použiteľné. U mňa to totiž bolo (vo FF2) nepoužiteľné aj v prípade, že tam bolo len okolo 200 ľudí.
je mi luto, ze je to nepouzitelne... ale bez userlistu to ide skvele, no nie je to ono. Skusal som to roznymi sposobmi a nic nepomohlo. Ja sam som to urobil tak, ze ked pride velky userlist, tak ho rozdelim na casti po 200 nickov a posielam ich na viackrat, aby browser nesekol s hlaskou "skript neodpoveda". Dokonca aj ked som nicklist vobec netriedil a len ho vypisal tak, ako prisiel (ani nie do tabulky), tak to dlho trvalo. Tak som sa rozhodol, ze to necham tak a dorobil som ostatne featury, a skratka sa zmieril s tym, ze inak to asi nepojde, najma ked som tym zabil tolko casu a nic nepomohlo. :?
wolker
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa wolker »

Prelude napísal:mozem poprosit o reupload?
a vieš že ten imagehosting už ani nemám. ono je to prvé čo som v php spravil a ani by somto neodporúčal používať pred dvoma rokmi možno ale teraz už nie je to hrozné musím si priznať.
MrGizmof
King
King

Príspevok od používateľa MrGizmof »

NUKED
Nadeo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Nadeo »

filip102 napísal:Môj dá sa povedať tretí funkčný program :lol: . Ide o totálne jednoduchú vec na krúžok v 1. ročníku takže žiadny zázrak... ale čo by ste asi teda chceli. Proste prevod SK na EURA.
Ved ti to spravili ludia z fora..
MrGizmof
King
King

NUKED
webmasterr
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa webmasterr »

filip102: na 64bit Viste nejde spustit :roll:
MrGizmof
King
King

NUKED
BX
Addict
Addict

Príspevok od používateľa BX »

Samozrejme ze funguje, preco by nefungoval :) Ja by som tu tiez dal moju zmenaren, ale nejako neviem preco mi nejde ziaden compiler pascalu...
MrGizmof
King
King

NUKED
Napísať odpoveď