Vyber slúchadiek, CX 300, AKG 324P, alebo PX 100?...

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
jin
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

robo1152 napísal://autoeditácia príspevku ( 26 Sep 2008, 20:55 )
prosím vás je nejaký rozdiel medzi cx 300 a akg 324P alebo čo hovoríte na Denon AH-C351? alebo niečo v podobnej cene? lebo na tch akg sa mi nelúbi, že majú L-kový jack a nie klasický I (rovný)
ČO máš preboha proti Lkovým jackom? Veď tie boli vyvinuté presne pre prenosné audio, aby minimalizovali nebezpečenstvo zalomenia káblu na ťažko namáhanom mieste pri spoji. SH neviem. Za AKG ručím - Nikdy ma nesklamal ani jeden výrobok, čo som od nich mal. Denon je tiež v audio-priemysle pojem, no neviem. Od nich by som bral slúchadlá asi iba od modelu AH-C551...
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

AKG K324P ako som uz pisal, ziadny zazrak. Za tie prachy som cakal rozhodne viac.
robo1152
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa robo1152 »

t0m4s3 napísal:AKG K324P ako som uz pisal, ziadny zazrak. Za tie prachy som cakal rozhodne viac.
a mal si ich original? lebo dakde som čital že si kupil aj neoriginalne cx 300...ne žeby som ti neveril abo čo... mne sa ale najvac tei denony pozdavaju..
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Ano je to original z headphones.cz
robo1152
Medium Professional
Medium Professional

ja už fakt nevem čo si mam kupiť jeden chvali akg, druhy niem jeden cx 300 druhy ne...a tie denony nepozna dakto ?...alebo Beyerdynamic DTX 50 WS
prosím..som zúfalý
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

K iPodu zbytocne budes pripajat super naslapane sluchadla.. akurat zistis jak to naprd hra (teda podla toho aku hudbu pocuvas) .. aspon teda u iPod nano to plati (zrovnaval som iriver t60 vs iPod nano, na priemernych Sennheiser HD515 iriver mi na tom vysiel o dost lepsie.)
robo1152
Medium Professional
Medium Professional

chcem proste rovný jack
KoCi : a toto je somarina lebo som včera akurat čital, na jednom českom fore (avmania) že je jedno k čomu sa sluchtka napoja či k prehravaču za 500 sk alebo za 10 000, ked su kvalitne sluchatka tak to je vraj ejdno..ale nevem..ael tak určite na tom není iPod až tak zle, skušal som ich aj s raidnimi velkimi sluchatkami
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

A tie kvalitne sluchatka ti akym sposobom vykuzlia kvalitnejsi zvuk? To by ma celkom zaujimalo, mozno by si dostal aj nobelovu cenu za fyziku ...
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

t0m4s3 napísal:A tie kvalitne sluchatka ti akym sposobom vykuzlia kvalitnejsi zvuk? To by ma celkom zaujimalo, mozno by si dostal aj nobelovu cenu za fyziku ...
Presne tak. Pokiaľ máš mp3 56kbps, tak si môžeš na prehrávač napojiť aj Beyerdynamic DT 990 PRO a prehnať to cez sluchátkový zosík a furt to bude znieť ako z plechovky...
KoCi
Darca
Darca

robo1152 napísal:je jedno k čomu sa sluchtka napoja či k prehravaču za 500 sk alebo za 10 000, ked su kvalitne sluchatka
Dal by som trosku nemiestny priklad - kupis naslahane sluchadla za tazke prachy.. strcis ich do prehravaca za 500sk a do mojej prdele... myslim ze to nie je jedno kam ich pichnes, kvalita zvuku nie je zavisla len od nahravky, ale aj od zdroja zvuku, ktory ho pre sluchadla spracovava.

Bezne sluchadla maju svoje jasne limity, pri reprodukcii zvuku ti obvykle nepride nic podozrive, mozno bude zvuk plochy, nebude natolko dynamicky, ale limitnym faktorom v reprodukcii zvuku budu prave sluchadla. Kvalitne sluchadla potrebuju aj kvalitnejsi zdroj, inak vnimas chyby jak nahravky, tak pripadne aj zdroja. Mozes mat zvuk akokolvek dynamicky, preciteny do najmensieho detailu, ked je celkovy dojem ruseny chrapcanim a inymi nedostatkami. Plus zohladni fakt, kde tie sluchadla planujes vyuzivat. Ak vo vonkajsom prostredi, kludne ti postacia aj nejake creative do 5 kil.

PS:keby stale nedoslo, tak prehravac za 500Sk v tomto pripade bude mat priam excelentny zvuk oproti druhej moznosti.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

omg, k ipodu alebo iphone alebo hocijakemu produktu od apple je zbytocne minat peniaze na lepsie sluchadla, pretoze aj tak to hra na konsky ko*ot. To som zial neprecital poriadne, o com tato tema je - kludne si ponechaj tie biele dristy, aj keby si si kupil Grado SR1, aj tak ti to nepomoze, pretoze jablko hra kompletne nafaka. (mam iphone aj iriver aj creative aj samsung, takze viem, o com pisem, porovnaval som ich ci uz s Koss Porta Pro, alebo AKG, alebo Sennheiser CX500 alebo Ultrasone Aurum)
Daedalus
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Daedalus »

Tak zober Creative EP-630tky, za malo penazi vela muziky a ako bonus mas aj rovny jack. Amen
robo1152
Medium Professional
Medium Professional

to som len čital ako som napisal, ja to osobne netvrdím, creative nechcem, nekupim si predsa k apple creative sluchatka, a videl som minule na nejakej stranke rebriček najlepších zvukovych vystupov a classic bol na 7 mieste sa mi zda takže to není až také zle, a to boli svetový experti či jakysi maniaci čo ho zostavili! (vzhral to iriver clix2) to je skor antipatia značky ako pravda...a mam znamych ktorý maju k iPodu porty, a tak a vravia že zvuk je vynikajuci!!! a aj tak som sa pztal na nazor na SLUCHATKA a nie iPod!!!
Anafora
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Anafora »

Mam doma vela sluchadiel a zo spuntov mam najradsej a aj sa mi najviac pacia AKG K324. Sice vzhlad nie je podstatny, ale zvuk maju perfektny. A najma mam original, lebo faky sa velmi rozmohli
Brita Maxtra
robo1152
Medium Professional
Medium Professional

nevem teray som sa yas nad tzm yamzslel a nevem či bz neboli lepšie sennhaisery px100 alebo akg k27i??...budu lepšie ako tie akg špunty???
FT
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa FT »

robo1152 napísal:creative nechcem, nekupim si predsa k apple creative sluchatka
A to ako prečo? Môžeš mi vysvetliť logickú podstatu tohto tvojho rozhodnutia, prosím?

//Imho, táto téma je tu už takmer mesiac a nikto sa k ničomu nedostal. Odporúčam autorovi zmeniť spôsob rozhodovania, lebo týmto štýlom si ich nekúpi ani do Vianoc.
KoCi
Darca
Darca

nehladaj v tom logiku, hladaj v tom apple :)
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Anafora napísal:Mam doma vela sluchadiel a zo spuntov mam najradsej a aj sa mi najviac pacia AKG K324. Sice vzhlad nie je podstatny, ale zvuk maju perfektny. A najma mam original, lebo faky sa velmi rozmohli
Od perfektneho zvuku maju tie sluchatka dost daleko. Mozno ak ich porovnas s Tesco sluchatkami tak mozes prehlasit, ze maju perfektny zvuk.
robo1152
Medium Professional
Medium Professional

Re: Vyber slúchadiek, CX 300, AKG 324P, alebo PX100?...

ešte nemam vyplatu na sluchtka až na druhy mesac takže ešte mač čas na rozhodnutie, a chcem sa rozhodnuť dobre, a proste nechcem creative sluchatka, ani sony a nič take, keby chcem creative tak si kupim ZEN a je...

//autoeditácia príspevku ( 03 Oct 2008, 23:24 )
FT napísal:A to ako prečo? Môžeš mi vysvetliť logickú podstatu tohto tvojho rozhodnutia, prosím?

//Imho, táto téma je tu už takmer mesiac a nikto sa k ničomu nedostal. Odporúčam autorovi zmeniť spôsob rozhodovania, lebo týmto štýlom si ich nekúpi ani do Vianoc.
a ako sa mam rozhodnúť ked každý chváli ine, a druhý zas na tie v predchádzajúcom príspevku vraví že sú uplne na *****
FT
Light Star
Light Star

Re: Vyber slúchadiek, CX 300, AKG 324P, alebo PX100?...

Príspevok od používateľa FT »

robo1152 napísal:ešte nemam vyplatu na sluchtka až na druhy mesac takže ešte mač čas na rozhodnutie, a chcem sa rozhodnuť dobre, a proste nechcem creative sluchatka, ani sony a nič take, keby chcem creative tak si kupim ZEN a je...
:lol: ... Akože Creative slúchadlá a Sony sa nedajú použiť k ničomu inému ako ku vlastným prehrávačom? Táto tvoja "logika", prepáč, že to tak píšem, ale neviem ako lepšie to vystihnúť, je mi úplne divná, nechápem jej. :?:

A ako sa rozhodnúť... Vyber si pár potencionálnych finalistov, použi google, pozri všetky "odbornejšie" recenzie na nete, čo sú, sprav priemer a máš víťaza...
Napísať odpoveď