Sebapoškodzovanie

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
inflater
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa inflater »

takze to zosumarizujem:

kazdy co sa reze alebo inym sposobom poskodzuje, nie je normalny.
kazdy co si mysli ze takyto pripad je v poriadku, nie je normalny.
neviem presne kolko percentny brainwash ti dotycni podstupili ale to mi je u r*ti.

moj posledny prispevok v tejto teme. ked je niekto tak zdegenerovany no prosim. holt, nazory niektorych ludi ;)

vela zdaru a rezania sa.
P.S.: nabuduce namiesto noza alebo ziletky pouzite rovno motorovu pilu, aspom vas bude menej.
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

Shark to ako ho napadas kvoli jeho nazoru je dost hlupe a detinske. Zamysli sa.
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Gangy ... len mi fakt chlapec pripada jak mierne pribrzdeny.
Dovolis ze si ta vezmem ako priklad. Z casti viem co si zazil ale nie kazdy je tak Psychicky silny aby sa cez to preniesol ako ty.
Kazdy raz stupne na zlu kolaj.
A er mi ze viac si vazim cloveka ktory ma nejake jazvy na tele ako niekoho kto je denno denne spity na sracky a jeho IQ pomali klesa, alebo este horsie cloveka s flaskou toluenu, acetonu alebo niecoho ineho.
Nie kvoli tomu ze ma nejake jazvy ... Suhlasim s tebou ze to vyzera ako keby chceli na seba upozornit ze trpia.
Ale porovnavat takto dorezaneho jedinca s Albertom Fishom. :roll:

Pozri nepoznam tvoj pripad ale myslis si ze keby si okolo seba nemal nikoho kto by ti pomohol nadalej by si sa cez to co si zazil takto preniesol??

Ako doktori hovoria ... bolest vylieci aj to ze sa vam pacient vyrozprava.
Ale ked napr. nema nikoho v okoli kto by ho vypocul, nema odvahu dojst za niekym alebo ma nejaky iny dovod.
To je mozno dovod preco sa zacal rezat. Alkohol, drogy k sebe nepripusti a v tom momente asi nevidi ine vychodisko.
BTW. Neutocim na jeho nazor ale na to jak ho prejavuje.
P41NK1LL3R
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa P41NK1LL3R »

inflater: je to všetko len o psychike človeka, nemyslím si, že psychiatria (kde koniec-koncov môžu takýto prípad ešte zhoršiť) je ideálne riešenie...
Celý "problém" spočíva v otázke existencie človeka a v tom, či sám dokáže byť príkladom pre svoje bytie, tým pádom či uprednostní sebadeštrukciu alebo boj s "nepriateľom" (najčastejšie abstraktným)...
Tvoje vymedzovania a karantény mi pripadajú ako odstraňovanie všetkého, čo nezapadá do nejestvujúcej, nepohyblivej a nechápajúcej spoločnosti,,,
Sepiroth
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Sepiroth »

addictor napísal:ta karma nebola len koli tomu prispevku v tejto teme... skus si precitat, spatne tvoje prispevky na hojku a spocitaj, kolko ludom si skutocne poradil a kolkych si v nejakej teme tituloval... a aby to nebol OT: Musis si uvedomit, ze ne kazdy je taky ako ty... niekto nevie riesit problemi s takym nadhladom.... jeden ich utapa v alkohole, ini sa rezu a ini sa zas uzatvoria do seba... ale to neznamena, ze ru retardovani... myslim, ze sa pozeras na hodne vela veci dost povrchne.. tot iba moj pocit z tvojich prispevkov...
Nie, nie sú retardovaní, obmedzení a podľa mňa ich netreba nenávidieť. Ale jedna ve je faktom: Sú slabí a nie sú psychicky zdraví. Tieto dve veci sa nedajú poprieť, a to isté budem tvrdiť o alkoholikoch a drogovo závislých, čo začali týmto spôsobom "riešiť" svoje problémy. (teda hovorím o tývhto "serioznch" pripadoch, nie o tých,m čo začali z frajeriny). čo treba dosiahnuť je, aby sa na nich aj spoločnosť porrestala dívať akýmisi inými očami, ako na drogovo závislých či alkoholikov.Na jednej strane sú k nim niektorí oveľa odmietavejší a tvrdší (koniec koncov je to "iba" psychická závislosť. No tí ľudia sú proste chorí, potrebujú pomoc takisto ako vy, keď dostanete chrípku) a zas iní sú k nim o dfosť zhopvioevavejší a tvrdia, že vlastne o nič nejde a že sú celkom normálni-nie sú. Môžu byť príjemnými spoločníkmi aa v podstate dobrými ľuďmi, ale pomoc aaj tak potrebujú. Aj schizofrenik, ktorý sa lieči, môže byť dobrým priateľom aj partnerom, no jeho schizofréniu nemožno ignorovať a tváriť sa, že je úplne normálna, treba mu pomôcť.
Niekto to možno so sebapoškodzovaním dokáže zvládnuť sám (je to celé o psychike a napríklad s podporou skutočne dobrých priateľov alebo inej formy spriaznenej duše sa človek dokáže dokonale postaviť na nohy a prekonať svojich démonov) no ak to nejde, treba vyhľadať odbornú pomoc, nehanbiť sa ísť za lekárom. -zas platí to isté čo o alkohole alebo drogách (i keď tam je závislosť aj fyzická). Viem, o čom hovorím, mám s automutiláciou skúsenosti, aj keď na mojich rukách by ste to nepoznali.
Jungle
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Jungle »

hmm, ja len stručne: samozrejme, že priateľka nie je psychicky zdravá, normálny človek takéto veci nerobí... tým, že som povedal, že je normálna som myslel ostatné aspekty osobnosti - od vyspelého intelektu až po množstvo kladných povahových čŕt...

to, že s ňou mám takýto náročný vzťah, snáď vypovedá niečo o tom, že má na niečo viac ako "robiť stojan na Gangyho bicykel"... (nejde o chvíľkovú zamilovanosť (rozumej slepé vzplanutie lásky), uvedomujem si aj veľa negavtív a neidealizujem si ju)

týmto chcem povedať to, že aj psychicky chorý alebo traumatizovaný človek môže byť kvalitatívne veľmi vysoko, najmä pri dnešnej mládeži :D
A7X
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa A7X »

je to psychicky problem......ako tu citam,tak mi to neda dodat ze: Emo je len skupina ludi co sa snazia niekam zaradit a napodobnuju ostatnych ludi....snazili sa byt velmy temny ale neslo im to tak robia zoseba nechcenych chudacikov.......rezu sa za kazdu blbost....a tam nie je potrebny psychiater ale dobra facka a odstrihnutie ofiny(alebo celenku)...no tich ludi co trpia skutocnymi depresiami lutujem......fakt skutocne mi ich je luto...bohuzial nemozu za to....mam pre nich pochopenie a myslim si ze kazdy kto ma v okoli takyto pripad,takehoto cloveka,mal by kontaktovat psychiatra alebo psychologa nech mu pomoze :roll:
Sepiroth
Light Professional
Light Professional

A7X napísal:je to psychicky problem......ako tu citam,tak mi to neda dodat ze: Emo je len skupina ludi co sa snazia niekam zaradit a napodobnuju ostatnych ludi....snazili sa byt velmy temny ale neslo im to tak robia zoseba nechcenych chudacikov.......rezu sa za kazdu blbost....a tam nie je potrebny psychiater ale dobra facka a odstrihnutie ofiny(alebo celenku)...no tich ludi co trpia skutocnymi depresiami lutujem......fakt skutocne mi ich je luto...bohuzial nemozu za to....mam pre nich pochopenie a myslim si ze kazdy kto ma v okoli takyto pripad,takehoto cloveka,mal by kontaktovat psychiatra alebo psychologa nech mu pomoze :roll:
Poslednou vetou si to pokazil. Nie, netreba hneď volať psychológov a psychiatria s týmto vlastne nemá vôbec nič spoločné (možno v totálne krajných prípadoch). To by som skôr nazval krajným riešením. Ale treba si ich začať všímať a pokúsiť sa pomôcť im, vypočuť ich. To je často viac, než si dokážeš predstaviť.
A7X
Medium Star
Medium Star

v ako ktorych pripadoch......ja som mal namysli tie tazke pripady kde uz hrozi ze si ten clovek vezme zivot...ale kazdy kdo sa vedome reze ma psychicke problemy.....a tato osoba by mala nasitvit psychologa....nie je to na hambu....napriklad mojej sestry kamaratka je ucitelka a ma nehoraznu tremu....tak nastivila psychologa a uz tu tremu nema.....cize psycholog riesi aj slabsie pripady....cize podla mna najlepsie pomoze psycholog-clovek co studoval dany odbor a bude asi tomu cloveku najlepsie rozumiet(psycholog je vzdy o krok dopredu v tvojom zmyslani...pozna tvoje dalsie kroky...)
P41NK1LL3R
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa P41NK1LL3R »

A7X napísal:...psycholog je vzdy o krok dopredu v tvojom zmyslani...pozna tvoje dalsie kroky...
S týmto absolútne nesúhlasím...
Nielen preto, že si akoby chcel poukázať na to, že myseľ nie je nedotknuteľná, ale hlavne kvôli názoru, že psychológ pozná ďalšie kroky...
Myslíš, že to je nadobúdateľná vlastnosť, schopnosť?
Empatia, schopnosť pomôcť, poradiť, čoby základné črty psychologizmu sú danosti, ktoré sa nezískavajú štúdiom...
Navyše tvoj výrok stavia psychológa do úlohy kontrolóra mysle a vylučuje akúkoľvek nadvládu nad samým sebou...
Tento človek môže vedieť pomôcť, ale ak by poznal "ďalšie kroky" bola by to dokonalá negácia racionalizmu...
A7X
Medium Star
Medium Star

dajme otmu ze mas pravdu.....hovorim dost vseobecne....neberte vsetky moje slova ako oznacenie pre vsetky pripady :)
Sepiroth
Light Professional
Light Professional

A7X napísal:v ako ktorych pripadoch......ja som mal namysli tie tazke pripady kde uz hrozi ze si ten clovek vezme zivot...ale kazdy kdo sa vedome reze ma psychicke problemy.....a tato osoba by mala nasitvit psychologa....nie je to na hambu....napriklad mojej sestry kamaratka je ucitelka a ma nehoraznu tremu....tak nastivila psychologa a uz tu tremu nema.....cize psycholog riesi aj slabsie pripady....cize podla mna najlepsie pomoze psycholog-clovek co studoval dany odbor a bude asi tomu cloveku najlepsie rozumiet(psycholog je vzdy o krok dopredu v tvojom zmyslani...pozna tvoje dalsie kroky...)
netvrdím že nie, ale tie charakteristiky čo si dal na psychológa môže spĺňať aj mimoriadne empatický človek čo nič neštudoval a čo som chcel povedať je, že u týchto ľudí možno ani nejde o to, čo im niekto povie ako skôr o fakt, že im vôbec niekto niečo povie. That somebody cares.
A7X
Medium Star
Medium Star

Sepiroth napísal:netvrdím že nie, ale tie charakteristiky čo si dal na psychológa môže spĺňať aj mimoriadne empatický človek čo nič neštudoval a čo som chcel povedať je, že u týchto ľudí možno ani nejde o to, čo im niekto povie ako skôr o fakt, že im vôbec niekto niečo povie. That somebody cares.
kazda pomoc je dobra....aj ta minimalna ale myslim si(moj nazor)ze najlepsie dokaze pomoct psycholog.....co sa tyka sebaposkodzovania.......lebo ten clovek sii uvedomuje ze ublzuje najme sebe a vtakom pripade nepomoze prehovaranie od empata......mozno v niiecom ale aj tak.....psychoolog jwe podla mna primarna pomoc
Sepiroth
Light Professional
Light Professional

A7X napísal:kazda pomoc je dobra....aj ta minimalna ale myslim si(moj nazor)ze najlepsie dokaze pomoct psycholog.....co sa tyka sebaposkodzovania.......lebo ten clovek sii uvedomuje ze ublzuje najme sebe a vtakom pripade nepomoze prehovaranie od empata......mozno v niiecom ale aj tak.....psychoolog jwe podla mna primarna pomoc
hmm, má to svoju logiku, ale i tak si stojím za svojím. že sa niekto stará môže takému človeku podľa mňa pomôcť viac, ako psychológ. vychádzam z predpokladu, že človek s takýmito vecami začne reto, že má pocit, že sa oňho nikto nezaujíma, že jeho žiot akosi stráca zmysel, pretože nikomu na ňom nezáleží. Potom podľa môjho názoru a predpokladu, ak sa tento pocit odstráni (tým, že niekto mu dá najavo, že sa stará), teda-odstráni sa príčina konania, i konanie samotné by malo prestať. Až vtedy, keby to nepomáhalo vôbec, alebo nedostatočne, by som vyhľadal profesionálnu pomoc.
Ako som povedal, viuem, o čom hovorím. Ja som síce nepotreboval psychológa, no išlo u mˇmna o relatívne krátku avantúru z ktorej som sa našťastie rýchlo spamätal. No chápem aj, že niekto sa už toho akosi nevie zbaviť, aj ak chce.
A7X
Medium Star
Medium Star

http://www.monix.mysteria.cz/
myslim ze toto hovori za vsetko
je to volanie o pomoc.......uprimne je mi ich luto...pre silnejsie zaludky odporucam aj galeriu.....v kazdom pripade ak sa niekot stretnete s takymto pripadom neotacajte sa chrbtom ale pomozte.....nezacnite slovami-coo si chory retard???moj nazor je ze najlepsia pomoc je od psychologa....a podla mna je psycholog tiez empat....
Drumbass
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

poznam

Príspevok od používateľa Drumbass »

jj jedneho pozan a uz sa to v skole aj riesi :x
Es2017
Novice
Novice

Re: Sebapoškodzovanie

Príspevok od používateľa Es2017 »

Ahojte, som študentkou psychológie v Olomouci. Oslovujem vás prostredníctvom tohto príspevku z dôvodu, že *hľadám* ľudí - konverzačných partnerov pre svoju bakalársku prácu, ktorá je zameraná na zámerné sebapoškodzovanie. Výskum bude prebiehať formou rozhovorov. Všetko bude kompletne ANONYMNÉ. Hľadám ľudí vo veku od 18 rokov, ktorí sa v minulosti či naďalej v súčasnosti sebapoškodzujú. V prípade akýchkoľvek otázok ma prosím kontaktuje prostredníctvom mailu: [email protected]. Ďakujem vopred.

//autoeditácia príspevku (14 Feb 2017, 22:01)
Ahojte, som študentkou psychológie v Olomouci. Oslovujem vás prostredníctvom tohto príspevku z dôvodu, že *hľadám* ľudí - konverzačných partnerov pre svoju bakalársku prácu, ktorá je zameraná na zámerné sebapoškodzovanie. Výskum bude prebiehať formou rozhovorov. Všetko bude kompletne ANONYMNÉ. Hľadám ľudí vo veku od 18 rokov, ktorí sa v minulosti či naďalej v súčasnosti sebapoškodzujú. V prípade akýchkoľvek otázok ma prosím kontaktuje prostredníctvom mailu: [email protected]. Ďakujem vopred.
Napísať odpoveď