Chyba pri obnovovaní databázy (phpBB)

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Sagittarius
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok

Chyba pri obnovovaní databázy (phpBB)

Príspevok od používateľa Sagittarius »

Potom ako som nahral databázu na server(ic.cz), tak mi na stránke vypisuje chybu:
phpBB : Kritická chyba

Could not get theme data for themes_id []
Moja verzia: phpBB 2.0.23

V čom môže byť problém? Ďakujem.
Hextall
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hextall »

Môže byť práve v ic.cz. Free hostingy majú katastrofálnu správu databáz.

Ďalej si over, či ic.cz podporuje typ databázy, ktorý používaš (napr. mysql a pod. )

A posledná vec čo mi napadá, skontroluj, či si nahral všetky súbory na FTP a že sa nachádzajú v správnych adresároch.
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

Nič nepíšeš o tom, či je to databáza pre to isté fórum (a teda, či je tam úplne všetko rovnaké, vrátane témy, pluginov...).
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Tabulka phpbb_themes je zrejme prazdna alebo tam niekde zrada. Tam by malo byt ID a nazov templatu + zrejme nazov adresara. Problem by mohol nastat v tom, ze po presune mohlo dojst k zmene znakov (velke pismena na male) a tak ti nesedi nazov adresara s tym co je ulozene v SQL.
Sagittarius
Guru
Guru

chrono napísal:Nič nepíšeš o tom, či je to databáza pre to isté fórum (a teda, či je tam úplne všetko rovnaké, vrátane témy, pluginov...).
Databázu som zálohoval cez Administráciu, lebo pôvodné fórum mám na informe.com a tam mi bolo celé fórum vygenerované bez toho aby som musel niečo inštalovať. A databázu som najskôr nahrával cez bigdumb.php, a keď mi tak nešlo, tak na servri cez phpMyAdmin, databáza je tam nahratá, len to vypisuje túto chybu...

//autoeditácia príspevku ( 04 Oct 2008, 22:56 )
Už sa dokážem pripojiť na fórum, ale mám tam ďalšie problémy, takže si musím zistiť, čo mám spraviť, aby to fungovalo, tak ako to má... Ďakujem za rady...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Skus zalohovat databazu cez MySQL Dumper, je to pohodlne a jednoduche, dokazes tym rozdelit aj gigovu databazu a v pohode preniest. Len v novej verzii treba trafit kodovanie, aby ti zachovalo diakritiku. V starej verzii sa to nenastavovalo, takze diakritiku zachovalo. Neostava ti asi nic ine ako sa s tym pohrat.
Sagittarius
Guru
Guru

No už sa mi to celé podarilo. :) Okrem loga a avatarov, ale tie sú nahraté na tom pôvodnom servri...V administrácii fóra nie je možnosť nahrať logo tak to ešte musím zistiť. Ale to sú už len také maličkosti. Ešte sa musím dohodnúť s kamarátom (s druhým adminom), čo sa spravíme s tým pôvodným fórom, keďže presmerovať sa to nedá. A už len napísať mail spolužiakom (lebo je to fórum našej bývalej triedy), že fórum zmenilo adresu (aj tak si ju skoro nikto nepamätal :D )...

hojko: A ten MySql Dumper to myslíš ako aplikáciu, lebo keď som to skúšal cez prehliadač išlo tam preniesť len 2 MB. Ale webserver bral aj zozipované databázy, takže z 9 MB som mal iba 700 kB...
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

Prečo by sa to nedalo presmerovať? Ak tam funguje .htaccess, nemal by byť s presmerovaním problém.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Sagittarius: Logo sa meni cez /template/nazov_templatu/overall_header.tpl, tam je definovany obrazok.

MySQL Dumper je PHP script, ktory sluzi na prenos a zalohu databaz, na ich obnovu a podobne. Velmi dobra vec, podporuje to delenie, gzip kompresiu, logy..., ja cez to zalohujem 800MB databazu fora.
Sagittarius
Guru
Guru

chrono napísal:Prečo by sa to nedalo presmerovať? Ak tam funguje .htaccess, nemal by byť s presmerovaním problém.
Lebo na informe.com automaticky inštaluje fórum, takže ja nemám žiadny prístup na FTP (aspoň o tom neviem :) ). Keby som mal prístup na FTP, tak ani vlastne nerozmýšľam nad presmerovaním, ale vymažem celé fórum a dám tam text z odkazom...
hojko napísal:Sagittarius: Logo sa meni cez /template/nazov_templatu/overall_header.tpl, tam je definovany obrazok.
Ďakujem, zajtra sa na to pozriem.

//autoeditácia príspevku ( 05 Oct 2008, 14:14 )
Môžem ešte poprosiť, ako povolím nahrávanie avatarov? Lebo keď chcem nahrať avatar vypisuje mi to túto chybu:
Warning: copy(./images/avatars/90389256048e8ad80c9f46.jpg) [function.copy]: failed to open stream: Permission denied in /home/free/tym.sk/g/gmg4a2007/root/www/includes/usercp_avatar.php on line 288
Tu je ten riadok:
$move_file($avatar_filename, './' . $board_config['avatar_path'] . "/$new_filename");
Chápem približne, že je zakázané pridávať do databázy, resp. na FTP ...ale ako to povolím?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Mas chmod 777 na adresar s avatarmi??? Teoreticky ma napada este nastavenie safe_mod on a off + move_uploaded_file, je to znamy problem phpBB na niektorych hostingoch. Ale skor by to mohlo byt v tvojom pripade prave chmod.
Sagittarius
Guru
Guru

hojko: Ďakujem, áno stačilo dať príkaz chmod 777 a už to ide...už to celé ide tak ako má, len škoda, že troška pomalšie ako pôvodné fórum, ale to je už nevýhoda freehostingu...
Napísať odpoveď