nefunguje zdielanie

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
hatamrc
Light Professional
Light Professional

nefunguje zdielanie

Príspevok od používateľa hatamrc »

ahojte .......stala sa mi dost blba ,banalna vec.....proste mi nejde zdielanie suborov cez dva pc,nechapem 1000krat som to tak zapajal a slo to ,teraz nie .....samozrejme ze som dal vytvorit domacu siet a tie ostatne klikacky
Siet vyzera asi nasledovne ..klasicky net kabel do pc ,ten napaja net (doska P5B deluxe) z druhej sietovky kabel do sietovky na notebooku ..net ide ,ale zdielanie nie (teda na notebooku mi ukazuje subory z pc,tento smer zdielania ide ale na pc z notebooku nie ,a prave to potrebujem..proste prekopcit subory z notebooku do pc ) ..systemy su oba XP

Dakujem
vladino001
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: nefunguje zdielanie

Príspevok od používateľa vladino001 »

hatamrc napísal:ahojte .......stala sa mi dost blba ,banalna vec.....proste mi nejde zdielanie suborov cez dva pc,nechapem 1000krat som to tak zapajal a slo to ,teraz nie .....samozrejme ze som dal vytvorit domacu siet a tie ostatne klikacky
Siet vyzera asi nasledovne ..klasicky net kabel do pc ,ten napaja net (doska P5B deluxe) z druhej sietovky kabel do sietovky na notebooku ..net ide ,ale zdielanie nie (teda na notebooku mi ukazuje subory z pc,tento smer zdielania ide ale na pc z notebooku nie ,a prave to potrebujem..proste prekopcit subory z notebooku do pc ) ..systemy su oba XP

Dakujem
je pekne že si to takto popisal ale mna by skôr zaujímalo či ten PC vidiš a či sa do neho dostaneš (zdielane dokumenty(Windowsácke) nevidíš?)
Práva máš nastavené?
FTP?
hatamrc
Light Professional
Light Professional

nie zdielane dokumenty tiez nevidim .....proste ako keby ani nebol notebook k sieti pripojeny ,teda ukazuje ze pripojenie je aktivne ale nic viac ,net samozrejme ide ,..no zdielanie nie ,...prava su nastavene ....nechapem to ,vzdy to islo bez problemov
Juicy
King
King

Príspevok od používateľa Juicy »

Neskusal si spojit pocitace cez switch? Nebudes mat niekde vadny kabel...alebo skus pridelit IPcky a pingnut to...este ma napada firewall, a na zaciatok by som skusil aj restart oboch PC...nic ine ma nenapada
hatamrc
Light Professional
Light Professional

switch nemam .......vsetko je to pripojene zatial len tak cez kabel ,vzdy to tak fungovalo....restart som robil .....aj som priradoval adresy typu 192.168.0.1 na jeden a to iste len s koncovkou 2 na druhy,aj tak nic........stale sa da kopcit len z pc do notebooku ,z notebooku do pc nie .....ale pritom net na notebooku ide, cize vadny kabel vypadava
Juicy
King
King

Príspevok od používateľa Juicy »

Ak z PC do NTB kopcit ide len opacne nie skus sa pingnut z NTB na PC ci budes mat vobec odozvu...
hatamrc
Light Professional
Light Professional

no nechapem tomu ,....net ide a zdielanie stale nic ...co to moze byt za kravinu
tomPD
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tomPD »

skontroluj nastavenie od firewalu na notebooku ci mas vo vynimkach zdielanie suborov. Pripadne skus odstavit na cas firewall na oboch strojoch ci to nahodou nepomoze.
hatamrc
Light Professional
Light Professional

takze vsetko som robil tak ako ste hovorili ,bol som uz zufaly a nakoniec sa mi jeden priecinok predsa zobrazil ,tak som nakopcil vsetko co som potreboval..dakujem ,mozete lock
nitrox
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nitrox »

Osobne nemám dobré skúsenosti z win zdieľaním, radšej by som to poriešil nejakým jednoduchým FTP serverom na oboch PC, je to oveľa spoľahlivejšie.
Mal som presne také problémy ako ty... 1000x to išlo a potom zrazu nie....
Napísať odpoveď