Ako efektívne zrýchliť boot XP?

Informácie o software, ankety...
FABi2
Zablokovaný
Zablokovaný

Ako efektívne zrýchliť boot XP?

Príspevok od používateľa FABi2 »

Dá sa nejako skutočne zrýchliť bootovací čas Windows XP?
Čo som videl všetky možné manuály „ako na to“ a pod nič nepomohlo. Takisto aj BootVis a podobné utilitky. Stále to trvá veľmi dlho a popritom mám dobrý PC na Windows XP [Core 2 Duo 1,6GHz, 2GB DDR2, SATA2 disk].

Pri štarte sa mi spúšťa akurát Blueooth manager. Všetky nepotrebné služby som si odstránil, proste konfigurácia je na 100% dobrá, ale rýchlosť bootovania je stále o ničom. Taktiež pravidelne defragmentujem disky tak už neviem kde môže byť problém.

Budem vďačný za každú rozumnú radu...
21rOBO21
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Re: Ako efektívne zrýchliť boot XP?

Príspevok od používateľa 21rOBO21 »

FABi2 napísal:Dá sa nejako skutočne zrýchliť bootovací čas Windows XP?
Čo som videl všetky možné manuály „ako na to“ a pod nič nepomohlo. Takisto aj BootVis a podobné utilitky. Stále to trvá veľmi dlho a popritom mám dobrý PC na Windows XP [Core 2 Duo 1,6GHz, 2GB DDR2, SATA2 disk].

Pri štarte sa mi spúšťa akurát Blueooth manager. Všetky nepotrebné služby som si odstránil, proste konfigurácia je na 100% dobrá, ale rýchlosť bootovania je stále o ničom. Taktiež pravidelne defragmentujem disky tak už neviem kde môže byť problém.

Budem vďačný za každú rozumnú radu...
možno poviem blbosť ale nemôže to byť tým,že máš zavírený comp??alebo že tam máš 10000000 hovadín??myslím tým nepotrebné súbory a pod.
FABi2
Zablokovaný
Zablokovaný

21rOBO21 napísal:možno poviem blbosť ale nemôže to byť tým,že máš zavírený comp??alebo že tam máš 10000000 hovadín??myslím tým nepotrebné súbory a pod.
Určite nie... Zavírený nie je na 100%a hovadiny určite v PC nemám...
21rOBO21
Star
Star

Príspevok od používateľa 21rOBO21 »

FABi2 napísal:Určite nie... Zavírený nie je na 100%a hovadiny určite v PC nemám...
defragmantácia disku by nepomohlA?
FABi2
Zablokovaný
Zablokovaný

21rOBO21 napísal:defragmantácia disku by nepomohlA?
Nauč sa čítať!!! Písal som, že PRAVIDELNE defragmentujem...
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Bohuzial u XP je najlepsim riesenim na zrychlenie bootu format a nasledne preinstalovanie systemu. Ani mne nic nepomahalo a to som skusil viacero programov na cistenie registrov a programov spustanych po spusteni bolo minimum. XP sa proste zase*ie a uz nejde precistit.
Jedina moznost ako tomu predchadzat je neinstalovat vela programov :) Mam to overene na domacom PC, kde som nahodil XP, zakladne programy a asi 2 hry, odvtedy sa tam iba surfuje a hraju tie hry a boot je stale rovnako rychly. Naproti tomu ked som mal XP na svojom notase a stale skusal nejake nove hry (programy uz ani nie) a boot sa predlzoval, aj ked system bol stale stabilny, registre ciste a nebol zavireny.
ALE:
Predchadzat tomu mozes aj tym, ze budes pouzivat portable aplikacie (neinstaluju sa), zaklad je: Firefox Portable, Thunderbird Portable, Miranda, KMplayer (neinstaluje sa a ani nevyzaduje instalaciu kodekov), tym system trocha odlahcis a pri svojej praci to nepocitis.
goten
VIP
VIP

Príspevok od používateľa goten »

Keď máš už WIN dlho nainštalovaný, tak žiadne zázraky nečakaj. Sú programy čo ti zrýchlia bootovanie ale bootovať ako čerstvo nainštalovaný WIN ti to nebude.
http://www.hojko.com/rychlost-nabehnuti ... 07-15.html
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

kolko ti bootuje ? pretoze je tam urcite limit ktory sa skratka neda prekrocit..
nahodou nejake skraslujuce temy, ikony nemas ??
ak od bootu po celkovu plochu ubehne 10-15 sekund tak to mas vynikajuce

chyba je ked instalujes programy, hry alebo hocijake aplikacie.. instal, odinstal, instal atd... stale sa tam zapisuju veci do registrov... a nejaky regcleaner a pod ti nepomozu.. proste len reinstall winu... :wink:
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mateq »

Máš tam USB Bluetooth vysielač? Mám za to že práve bluetooth manager je dôvodom prečo sa ti to tak dlho bootuje. Jeden čas som na USB BT používal na desktope a prejavovalo sa to rovnako.
FABi2
Zablokovaný
Zablokovaný

Nemám inštalované nepotrebné veci, len veci nevyhnuté na „existenciu“... Nič extra, hry žiadne. Ikonky, témy a pod. nemám menené, nie som lamer, netreba mi také čačky-sračky. A boot až na plochu cca 1 minúta... 10 sekúnd uff... Keby že tak bolo...

PS: Windows mám novo nainštalovaný, teraz je tomu 2 dni...
goten
VIP
VIP

Príspevok od používateľa goten »

FABi2 napísal:Nemám inštalované nepotrebné veci, len veci nevyhnuté na „existenciu“... Nič extra, hry žiadne. Ikonky, témy a pod. nemám menené, nie som lamer, netreba mi také čačky-sračky. A boot až na plochu cca 1 minúta... 10 sekúnd uff... Keby že tak bolo...
PS: Windows mám novo nainštalovaný, teraz je tomu 2 dni...
Inštaloval si s formatom či bez formátu? Máš nainštalované všetky drivery a aktualizácie WIN? 1. minúta je dosť veľa na 2 dňový WIN.
FABi2
Zablokovaný
Zablokovaný

Formátovaný disk, pomalý formát, NTFS-ko, update všetky normálne... Windows Search a hovadiny som nechcel...
mspeedo
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mspeedo »

Skús vypnúť nepoužívané IDE kanály, nech na nich win nehľadá disky. Šanca že to pomôže je mala, ale mne to raz pomohlo. Chod do správcu zariadení > IDE voľačo. U jednej z tých položiek budeš môcť nastaviť módy (ultraDMA, PIO). Tam kde nemáš nič zapojené zmen 'auto' na disabled. Toto sa dá spraviť aj v biose tak to nastav aj tam.

btw. Máš spomalene bootovanie alebo prihlásenie do desktopu?
FABi2
Zablokovaný
Zablokovaný

Spomalené bootovanie, IDE nič nepomohlo...
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Nebolo nič menené v bios-e? Skús tam nastaviť pôvodné nastavenia (restore setup defaults).

Máš nainštalované potrebné ovládače? Je pomalý harddisk? (Kopírovanie v samotnom hdd a z dvd?) Môžeš mať vypnuté dma..
FABi2
Zablokovaný
Zablokovaný

Cesar napísal:Nebolo nič menené v bios-e? Skús tam nastaviť pôvodné nastavenia (restore setup defaults).

Máš nainštalované potrebné ovládače? Je pomalý harddisk? (Kopírovanie v samotnom hdd a z dvd?) Môžeš mať vypnuté dma..
BIOS mám flashnuty cca pred mesiacom, default. nastaveny... HDD ide v DMA 5 tusim mode...
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Skontroluj ešte či si si nenainštaloval nejakú modifikovanú verziu XP, ale len nemodifikované XP (+ aktualizácie sp2/sp3).

Keď ti všetko funguje ako má len bootovanie je pomalé, tak s tým veľa nespravíš. Skús ešte Vistu, možno že s tým to pôjde lepšie.
Tom1622
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Tom1622 »

Antivir asi nepoužíváš s kontrolou při staru ? Možná se ti dlouho načítají síťové služby , zkoušels boot bez netu a modrozuba ?
FABi2
Zablokovaný
Zablokovaný

Antivírus nekontroluje nič pri štarte... A Vistu som mal, bohužial XP vyhralo zatial aj ked je to perfektny system [Vista]...
Adulko1
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Adulko1 »

Ja by som ti poradil so svojej skusenosti, ze program Tune Up Utilities 2008 pomaha zrychlit cely PC, a ma vela integrovanych funkcii ako napr. vypnutie predvolenych programov pri starte, tym padom sa ti zrychli aj boot Pc .. Ale treba vypnut napr. aj indexovanie PC + nastavit PC na max. vykon. Tzn., ze sa vypnu vsetky tiene a efekty vo Win. a pojde to vsetko pekne rychlo! A mam dost programov nainst. :) Ale odporucam ako sa pisalo mat ich co najmenej .. :) A hlavne aj pozadie robi vela ake mate ..
Napísať odpoveď