Ako efektívne zrýchliť boot XP?
Ako efektívne zrýchliť boot XP?
Dá sa nejako skutočne zrýchliť bootovací čas Windows XP?
Čo som videl všetky možné manuály „ako na to“ a pod nič nepomohlo. Takisto aj BootVis a podobné utilitky. Stále to trvá veľmi dlho a popritom mám dobrý PC na Windows XP [Core 2 Duo 1,6GHz, 2GB DDR2, SATA2 disk].
Pri štarte sa mi spúšťa akurát Blueooth manager. Všetky nepotrebné služby som si odstránil, proste konfigurácia je na 100% dobrá, ale rýchlosť bootovania je stále o ničom. Taktiež pravidelne defragmentujem disky tak už neviem kde môže byť problém.
Budem vďačný za každú rozumnú radu...
Čo som videl všetky možné manuály „ako na to“ a pod nič nepomohlo. Takisto aj BootVis a podobné utilitky. Stále to trvá veľmi dlho a popritom mám dobrý PC na Windows XP [Core 2 Duo 1,6GHz, 2GB DDR2, SATA2 disk].
Pri štarte sa mi spúšťa akurát Blueooth manager. Všetky nepotrebné služby som si odstránil, proste konfigurácia je na 100% dobrá, ale rýchlosť bootovania je stále o ničom. Taktiež pravidelne defragmentujem disky tak už neviem kde môže byť problém.
Re: Ako efektívne zrýchliť boot XP?
možno poviem blbosť ale nemôže to byť tým,že máš zavírený comp??alebo že tam máš 10000000 hovadín??myslím tým nepotrebné súbory a pod.FABi2 napísal:Dá sa nejako skutočne zrýchliť bootovací čas Windows XP?
Určite nie... Zavírený nie je na 100%a hovadiny určite v PC nemám...21rOBO21 napísal:možno poviem blbosť ale nemôže to byť tým,že máš zavírený comp??alebo že tam máš 10000000 hovadín??myslím tým nepotrebné súbory a pod.
defragmantácia disku by nepomohlA?FABi2 napísal:Určite nie... Zavírený nie je na 100%a hovadiny určite v PC nemám...
Nauč sa čítať!!! Písal som, že PRAVIDELNE defragmentujem...21rOBO21 napísal:defragmantácia disku by nepomohlA?
Bohuzial u XP je najlepsim riesenim na zrychlenie bootu format a nasledne preinstalovanie systemu. Ani mne nic nepomahalo a to som skusil viacero programov na cistenie registrov a programov spustanych po spusteni bolo minimum. XP sa proste zase*ie a uz nejde precistit.
Jedina moznost ako tomu predchadzat je neinstalovat vela programov
Mam to overene na domacom PC, kde som nahodil XP, zakladne programy a asi 2 hry, odvtedy sa tam iba surfuje a hraju tie hry a boot je stale rovnako rychly. Naproti tomu ked som mal XP na svojom notase a stale skusal nejake nove hry (programy uz ani nie) a boot sa predlzoval, aj ked system bol stale stabilny, registre ciste a nebol zavireny.
ALE:
Predchadzat tomu mozes aj tym, ze budes pouzivat portable aplikacie (neinstaluju sa), zaklad je: Firefox Portable, Thunderbird Portable, Miranda, KMplayer (neinstaluje sa a ani nevyzaduje instalaciu kodekov), tym system trocha odlahcis a pri svojej praci to nepocitis.
Jedina moznost ako tomu predchadzat je neinstalovat vela programov
ALE:
Predchadzat tomu mozes aj tym, ze budes pouzivat portable aplikacie (neinstaluju sa), zaklad je: Firefox Portable, Thunderbird Portable, Miranda, KMplayer (neinstaluje sa a ani nevyzaduje instalaciu kodekov), tym system trocha odlahcis a pri svojej praci to nepocitis.
Keď máš už WIN dlho nainštalovaný, tak žiadne zázraky nečakaj. Sú programy čo ti zrýchlia bootovanie ale bootovať ako čerstvo nainštalovaný WIN ti to nebude.
http://www.hojko.com/rychlost-nabehnuti ... 07-15.html
http://www.hojko.com/rychlost-nabehnuti ... 07-15.html
-
Šu-Do
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
kolko ti bootuje ? pretoze je tam urcite limit ktory sa skratka neda prekrocit..
nahodou nejake skraslujuce temy, ikony nemas ??
ak od bootu po celkovu plochu ubehne 10-15 sekund tak to mas vynikajuce
chyba je ked instalujes programy, hry alebo hocijake aplikacie.. instal, odinstal, instal atd... stale sa tam zapisuju veci do registrov... a nejaky regcleaner a pod ti nepomozu.. proste len reinstall winu...
nahodou nejake skraslujuce temy, ikony nemas ??
ak od bootu po celkovu plochu ubehne 10-15 sekund tak to mas vynikajuce
chyba je ked instalujes programy, hry alebo hocijake aplikacie.. instal, odinstal, instal atd... stale sa tam zapisuju veci do registrov... a nejaky regcleaner a pod ti nepomozu.. proste len reinstall winu...
Nemám inštalované nepotrebné veci, len veci nevyhnuté na „existenciu“... Nič extra, hry žiadne. Ikonky, témy a pod. nemám menené, nie som lamer, netreba mi také čačky-sračky. A boot až na plochu cca 1 minúta... 10 sekúnd uff... Keby že tak bolo...
PS: Windows mám novo nainštalovaný, teraz je tomu 2 dni...
Inštaloval si s formatom či bez formátu? Máš nainštalované všetky drivery a aktualizácie WIN? 1. minúta je dosť veľa na 2 dňový WIN.FABi2 napísal:Nemám inštalované nepotrebné veci, len veci nevyhnuté na „existenciu“... Nič extra, hry žiadne. Ikonky, témy a pod. nemám menené, nie som lamer, netreba mi také čačky-sračky. A boot až na plochu cca 1 minúta... 10 sekúnd uff... Keby že tak bolo...
-
mspeedo
Light Professional
Skús vypnúť nepoužívané IDE kanály, nech na nich win nehľadá disky. Šanca že to pomôže je mala, ale mne to raz pomohlo. Chod do správcu zariadení > IDE voľačo. U jednej z tých položiek budeš môcť nastaviť módy (ultraDMA, PIO). Tam kde nemáš nič zapojené zmen 'auto' na disabled. Toto sa dá spraviť aj v biose tak to nastav aj tam.
btw. Máš spomalene bootovanie alebo prihlásenie do desktopu?
btw. Máš spomalene bootovanie alebo prihlásenie do desktopu?
BIOS mám flashnuty cca pred mesiacom, default. nastaveny... HDD ide v DMA 5 tusim mode...Cesar napísal:Nebolo nič menené v bios-e? Skús tam nastaviť pôvodné nastavenia (restore setup defaults).
Máš nainštalované potrebné ovládače? Je pomalý harddisk? (Kopírovanie v samotnom hdd a z dvd?) Môžeš mať vypnuté dma..
-
Adulko1
Light Professional
Ja by som ti poradil so svojej skusenosti, ze program Tune Up Utilities 2008 pomaha zrychlit cely PC, a ma vela integrovanych funkcii ako napr. vypnutie predvolenych programov pri starte, tym padom sa ti zrychli aj boot Pc .. Ale treba vypnut napr. aj indexovanie PC + nastavit PC na max. vykon. Tzn., ze sa vypnu vsetky tiene a efekty vo Win. a pojde to vsetko pekne rychlo! A mam dost programov nainst.
Ale odporucam ako sa pisalo mat ich co najmenej ..
A hlavne aj pozadie robi vela ake mate ..