Problem s PC - vypol sa a nejde zapnut (studeny spoj?)

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
TomAss
King
King
Používateľov profilový obrázok

Problem s PC - vypol sa a nejde zapnut (studeny spoj?)

Príspevok od používateľa TomAss »

cavte...dnes som hral WoWko a z nicoho nic sa mi vypol pocitac...ziadny zvuk ziadny smrad ani nic...nemal som nic OCed a teploty som si pravidelne sledoval a boli v poriadku...tak som ho skusil zapnut no nic sa nestalo...skusil som povypajat a znovu pozapajat skoro vsetky kable..skusil som reset BIOSu jumpermi aj vybratie baterky...ked zdrojovi I/O zapinac dam na I tak na doske sa rozsvieti zelena dioda ktora znamena Standby Power On a LAN dioda...no ked zmacknem power button nedeje sa vobec nic az na jednu zvlastnost...v reprakoch mi zacne nieco rusit - a to aj ked Jack neni zapojeny do PC...predchvilou som meral napatie...spinac spina...vo vetvach zo zdroja ked "pustim pc" je v zltej 0.23V a v cervenej 0.01 (ked nezapnem 0.00)...je iste ze to bude bud v zdroji alebo v doske...vypada to zrejme tak ze power button vysle signal ale ten sa niekde na ceste do zdroja strati...no niesom ziadny odbornik do elektrotechniky...co myslite ? moja zostava
Asus P5N32-E SLI (nforce 680i)
Zdroj Seasonic S12II 500W
Q6600 + zalman cnps 9700
a-data 2x1gb
atd..
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cORP. »

odisiel ti nejaky blok na doske, mne sa to stalo na sockete a s athlonom,no modli sa nech ti doska nevzala zo sebou aj procesor ako mne vtedy :roll:
TomAss
King
King

no blbsie je ze od zdroja zarucak mam ale od dosky mam zarucak vzdialeny par tisic km... :(
dudo02
King
King

Príspevok od používateľa dudo02 »

http://www.hardwarebook.info/ATX_Power_Supply
Ak spojis vyvod 14(green) so zemou(black),tak by ti mal zdroj nabehnut-ak je ok.Samozrejme odpoj vsetko od zdroja a skus ho takto spustit...
TomAss
King
King

dudo02 napísal:http://www.hardwarebook.info/ATX_Power_Supply
Ak spojis vyvod 14(green) so zemou(black),tak by ti mal zdroj nabehnut-ak je ok.Samozrejme odpoj vsetko od zdroja a skus ho takto spustit...
prave som to skusil a bez reakcie...nerozkrutil sa vetrak na zdroji ani ked som zapojil jeden vetrak samostatne vobec nic...znamena to ze je out zdroj ?
inflater
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa inflater »

ked sa zdroj samotny nerozbehol tak ten bude vadny - skus iny zdroj ci pojde to PC
TomAss
King
King

no to je ten problem ze nemam aky zdroj skusit a ani tento zdroj v inom pc takze tak...pojdem zrejme dnes hodit zdroj na reklamaciu...ajked sa mi nechc verit...este som naschval priplacal na kvalitu...seasonic :?
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Ked sa ti nezapne ani po odpojeni vsetkych spotrebicov a skratnuti PSOn a GND tak na 90% Zdroj.
jimmy_xp
King
King

Príspevok od používateľa jimmy_xp »

no ked skusas PC zdroj tak ho musis zatazit, najlepsie nejakym ventilatorom, ledkami ... a ten prepojovaci kabel medzi zelenym a ciernym musi byt hrubsi, neze tam das nejaky tenky 0,25mm2 jednozilak, potom sa ti to nerozbehne
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

1. Hore pisal ze ho zatazil Ventilatorom
2. PSOn je spinane napatim na Binarnej urovni ... tzn 5V a 1mA Nepotrebuje to spajat zvaracou tycou.
dudo02
King
King

Príspevok od používateľa dudo02 »

TomAss napísal:prave som to skusil a bez reakcie...nerozkrutil sa vetrak na zdroji ani ked som zapojil jeden vetrak samostatne vobec nic...znamena to ze je out zdroj ?
Je to tak ako pisal Shark-zdroj by sa mal rozbehnut.Na ten prepoj ti staci obycajny vodic-na hrubke vobec nezalezi,nakolko sa tam neprenasa ziaden vykon..
TomAss
King
King

ok Vdaka vsetkym...vsimol som si este teraz ze z 20pin molexu co ide zo zdroja je 14. konektor (cize prave ten green) dajaky "zoxidovany" ...takze najblizsie ako sa bude dat to pojdem do agemu vyreklamovat...
Napísať odpoveď