Ako na hlášku " Press F1 to Resume" pri spustení P

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
pavucek
Medium Star
Medium Star

Ako na hlášku " Press F1 to Resume" pri spustení P

Príspevok od používateľa pavucek »

Zdravím Vás!

Mám PC s doskou MSI K8 Platinum a dva hardisky o veľkosti 2 x 500GB. Mám ich zapojené do Sata 1 a Sata 2. Do Sata 3 mám zapojenú dvdromku a ešte jednu na IDE radič. Pri zapnutí PC sa mi zastaví načítavanie v tom bode po sčítaní ramky a popise hardiskov a vypíše mi hlášku "Press F1 to Resume". Po stlačení F1 to pokračuje všetko v pohode, ale predtým, keď som tam mal len jeden 250 GB hardisk, tak mi počítač normálne nabehol a neotravovala ma nejaká blbá hláška. Neviete prosím, ako sa jej zabviť? V biose som nič nenašiel, čo by mi mohlo pomôcť (čo neznamená, že to tam nie je) a dával som aj defaultné nastavenie biosu. Ešte pre upresnenie mám na PC Windows Wistu Ultimate. Nie som si istý, ale zdá sa mi, že keď som mal zapojený len jeden hardisk, tak mi to nerobilo.... Pre ilustráciu posielam foto obrazovky....
Prílohy
Foto obrazovky
Foto obrazovky
Cyrus666
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Cyrus666 »

jak dobre citam tak ti tam vypisuje ze S.M.A.R.T. status BAD tak to kvoli tomu........zrejme mas na niakom HDD vela chybnych sektorov.....prejdi obidva niakym nastrojom na kontrolu
brm
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa brm »

jj.. jeden z Tvojich diskov ide pomaly do večných diskových lovíšť, takže Ťa na to upozorňuje. Aj napriek tomu však môžeš hlášku vypnúť, hľadaj niekde v biose kontrolu S.M.A.R.T. údajov.. a zruš to. Samozrejme tým len zrušíš hlášku, disk to neopraví.
pavucek
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa pavucek »

No to dúfam nie, sú obidva úplne nové, skúsim to dať niečím skontrolovať....dík, dám potom vedieť.....

//autoeditácia príspevku ( 08 Oct 2008, 19:37 )
Takže disk som skontroloval programom Acronis Suite Doctor, ale nenašiel mi žiadnu chybu, flashol som aj bios a dal som v biose vypnúť kontrolu S.M.A.R.T, ale aj tak mi spomaľoval chod stroja. Vista mi stále vypisuje, že je s diskom problém. Keď ho odpojím, tak mi stroj šlape v pohode. Je to úplne nový disk a budem ho musieť reklamovať......
Napísať odpoveď