notebook - nahle spomalenie systemu

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
masterdead
SysAdmin
SysAdmin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

notebook - nahle spomalenie systemu

Príspevok od používateľa masterdead »

Zdravim
Uz dlhsi cas ma trapi jeden problem. Vlastnim notebook Hp Compaq 6910p s CPU C2D T7300, GPU Ati Mobility Radeon X2300 a RAM 2x1GB ADATA (OS Vista Business x86). Problem spociva v tom, ze niektore hry po chvilke hrania zacnu neskutocne sekat. Lenze akonahle vypnem hru a dostanem sa do systemu, tak system je cely uplne "lenivy". Po spusteni CPU-Z & GPU-Z su takty uplne v poriadku, ale hodnoty v programe Everest su uplne ine, uvadza, ze procesor ide na priblizne 200MHz, na napäti 1.3V. Staci aby som system restartoval alebo len uviedol do spanku a znova prebudil a zase je vsetko v poriadku. Pri beznej praci sa mi to nestalo. Vsimol som si to zatial len pri dvoch hrach a to pri Call of Duty 2 a Cobra 11. Su to v podstate starsie hry.
Nejake napady ako to vyriesit?
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Nahod nove ovladace k maticnej doske a grafike.
Everestu never, mne na notebooku tiez ukazoval blbosti (zle teploty).
Nainstaluj si program na sledovanie teploty grafickej karty a CPU (napriklad speedfan) a sleduj priebeh tych teplot pocas hrania a pocas sekania, lebo to vyzera tak, ze pocitac sa pri prekroceni urcitej teploty prehodi do setriaceho rezimu, kedy podtaktuje cpu aj gpu.
masterdead
SysAdmin
SysAdmin
Kontaktovať používateľa:

System bol nedavno reinstalovany, ovladace su najnovsie, bios pravidelne aktualizovany a problem pretrava. Prezriem este tie teploty, avsak neocakavam ze problem bude tam.

edt: teploty ledva presiahnu 60°C, problem nastane aj ked je hra spustena v okne systemu
Snake7778
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Snake7778 »

mne už asi týždeň robí toto isté na notebooku. Všimol som si to pri hraní hier...po cca 5 minútach mi to začne neskutočne sekať (asi tak 5sekundové lagy) a potom ide zase 5 minút úplne bez problémov. V systéme sa to moc všimnúť nedá, lebo taký word asi lagy nechytí ani keď je procesor podtaktovaný :) Môj odhad je ten, že bude asi zanesený ventilátor nejakým bordelom, lebo nejaké zásahy do notebooku som nerobil.
Mrk
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mrk »

mne robi to, ze ked nieje dostatocne chladeny, to jest nieje na chladiacej podlozke tak po chvili hrania sa takty VGA znizia a tym to zacina sekat...
masterdead
SysAdmin
SysAdmin
Kontaktovať používateľa:

s tymi teplotamy je to zaujimave, kedze hram hru niekolko krat narocnejsiu a notebook ma teplotu presahujucu 70°C, pochybujem ze sa jedna o prehrievanie, pri slabsich hrach nedosiahnu ani 60°C a pri nich zacne sekat
Snake7778
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Snake7778 »

no tak mne normálne dosahoval už 70 a pri hre až 90 stupňov :D Potom sa sekol a schladil a mohol som hrať zase 5 minút. Dneska sa prečistilo vnútro, tak som zvedavý...
Napísať odpoveď