Zdravim
Uz dlhsi cas ma trapi jeden problem. Vlastnim notebook Hp Compaq 6910p s CPU C2D T7300, GPU Ati Mobility Radeon X2300 a RAM 2x1GB ADATA (OS Vista Business x86). Problem spociva v tom, ze niektore hry po chvilke hrania zacnu neskutocne sekat. Lenze akonahle vypnem hru a dostanem sa do systemu, tak system je cely uplne "lenivy". Po spusteni CPU-Z & GPU-Z su takty uplne v poriadku, ale hodnoty v programe Everest su uplne ine, uvadza, ze procesor ide na priblizne 200MHz, na napäti 1.3V. Staci aby som system restartoval alebo len uviedol do spanku a znova prebudil a zase je vsetko v poriadku. Pri beznej praci sa mi to nestalo. Vsimol som si to zatial len pri dvoch hrach a to pri Call of Duty 2 a Cobra 11. Su to v podstate starsie hry.
Nejake napady ako to vyriesit?
notebook - nahle spomalenie systemu
-
masterdead
SysAdmin
- Kontaktovať používateľa:
Nahod nove ovladace k maticnej doske a grafike.
Everestu never, mne na notebooku tiez ukazoval blbosti (zle teploty).
Nainstaluj si program na sledovanie teploty grafickej karty a CPU (napriklad speedfan) a sleduj priebeh tych teplot pocas hrania a pocas sekania, lebo to vyzera tak, ze pocitac sa pri prekroceni urcitej teploty prehodi do setriaceho rezimu, kedy podtaktuje cpu aj gpu.
Everestu never, mne na notebooku tiez ukazoval blbosti (zle teploty).
Nainstaluj si program na sledovanie teploty grafickej karty a CPU (napriklad speedfan) a sleduj priebeh tych teplot pocas hrania a pocas sekania, lebo to vyzera tak, ze pocitac sa pri prekroceni urcitej teploty prehodi do setriaceho rezimu, kedy podtaktuje cpu aj gpu.
-
masterdead
SysAdmin
mne už asi týždeň robí toto isté na notebooku. Všimol som si to pri hraní hier...po cca 5 minútach mi to začne neskutočne sekať (asi tak 5sekundové lagy) a potom ide zase 5 minút úplne bez problémov. V systéme sa to moc všimnúť nedá, lebo taký word asi lagy nechytí ani keď je procesor podtaktovaný
Môj odhad je ten, že bude asi zanesený ventilátor nejakým bordelom, lebo nejaké zásahy do notebooku som nerobil.
-
masterdead
SysAdmin