Fotografia - potrebujete poradiť pri výbere fotoaparátu?

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Runes
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Runes »

chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa chlapec10 »

Runes napísal:cafte co s tychto dvoch brat ce fotak a ce vedet co je lepsie
http://www.hej.sk/digitalne-foto/obchod ... -is-black/
http://www.hej.sk/digitalne-foto/obchod ... -is-black/
co som pozeral, tak jediny rozdiel je druh snimaca a kvalita natacania videa, kym jedno ma HD, druhe len VGA videa....
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

ma tu niekto sony a200? nemohol by postnut niekam nejake ukazkove foto so setovym objektivom?
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

zelovoc napísal:ma tu niekto sony a200? nemohol by postnut niekam nejake ukazkove foto so setovym objektivom?
tu pozri:
http://www.pbase.com/cameras/sony/a200
na spodku mas napisane EXIF data
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Oplati sa mi zobrat Panasonic FZ18 za 8500 s 13 mes zarukou, kartou puzdrom, malo pouzivany (všehovšudy ževraj 997 fotiek) ?

Alebo sa mi pri tej cene oplati novy... Plz uz ziadne dalsie alternativy, sa rozhodujem uz iba medzi touto moznostou a eshopom. Thx.
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

begbeee napísal:Oplati sa mi zobrat Panasonic FZ18 za 8500 s 13 mes zarukou, kartou puzdrom, malo pouzivany (všehovšudy ževraj 997 fotiek) ?

Alebo sa mi pri tej cene oplati novy... Plz uz ziadne dalsie alternativy, sa rozhodujem uz iba medzi touto moznostou a eshopom. Thx.
Lumixy sa kaziť nezvyknú, no tiež záleží, na aký kus natrafíš. Počet fotiek reálne nezistíš, stačilo, aby anuloval počítadlo a si mimo...
Ale s tým príslušenstvom a zárukou - ber :wink:
zelovoc napísal:ma tu niekto sony a200? nemohol by postnut niekam nejake ukazkove foto so setovym objektivom?
Deep review + samples :aasmile11:
makaveli
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa makaveli »

takze, jeden znamy ma poprosil, ci by som mu nevedel poradit s vyberom zrkadlovky.. alebo ci o niekom neviem, tak sa obraciam sem, lebo viem ze tu je dost ludi co sa vyzna :) .. takze malo by to byt do 20 000,- bez dph, tj. do cca 24 s dph (nie na pixmanii apod, musi to byt nejaky normalny shop ako nay, datart, atd), telo aj so setovym objektivom.. co som pozeral, mozno nieco z tohto: Canon EOS 450D, Nikon D60, Sony A300.. alebo aj nieco ine, ja sa do tohto az tak nevyznam, resp nemam skusenosti.. nieco s najlepsim pomerom cena/vykon/kvalita.. tak pls poradte..
// predbezne som zuzil vyber na Canon 450D a Sony A300, a z tejto dvojice ma podla toho co som o nich nacital, naskok canon, ale aj tak pls poradte..
newman
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa newman »

ja by som odporucil PANASONIC LUMIX TZ-5 podla vlastnej skusenosti http://www.pixmania.sk/sk/sk/r/tz5/0_36 ... mctag=0566
makaveli
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa makaveli »

newman napísal:ja by som odporucil PANASONIC LUMIX TZ-5 podla vlastnej skusenosti http://www.pixmania.sk/sk/sk/r/tz5/0_36 ... mctag=0566
a pre koho by si ho akoze odporucil..? komu bol ten post smerovany, ci len tak do vetra..?
newman
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa newman »

pre toho kto chce robit celkom good fotky za nie moc penazi
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

makaveli napísal:takze, jeden znamy ma poprosil, ci by som mu nevedel poradit s vyberom zrkadlovky.. alebo ci o niekom neviem, tak sa obraciam sem, lebo viem ze tu je dost ludi co sa vyzna :) .. takze malo by to byt do 20 000,- bez dph, tj. do cca 24 s dph (nie na pixmanii apod, musi to byt nejaky normalny shop ako nay, datart, atd), telo aj so setovym objektivom.. co som pozeral, mozno nieco z tohto: Canon EOS 450D, Nikon D60, Sony A300.. alebo aj nieco ine, ja sa do tohto az tak nevyznam, resp nemam skusenosti.. nieco s najlepsim pomerom cena/vykon/kvalita.. tak pls poradte..
// predbezne som zuzil vyber na Canon 450D a Sony A300, a z tejto dvojice ma podla toho co som o nich nacital, naskok canon, ale aj tak pls poradte..
Urobıl som Tı zostavu, na ktoru som saka hrdy!!

Canon 40D + Sigma 18-50/3,5-5,6 DC.
To cele mas za 24898 s DPH. Bez to vychadza na 20167 (!!) :wink:
A shop je ot dobry. Bral som od nıch predsadku aj fıltre. Maju kamenny shop v BA - Istropolıs. Ako sam teraz ıdem menıt telo a mat skla na C bajonet, tak nevaham :wink:
//newman: Ponukat nıekomu kto chce zrkadlo kompakt? Ako TZ5 je dobry stroj, ale troska ına lıga nemyslıs??
//sorry ze bez dıakrıtıky, ale turecka klavesnıca sucks :lol:
Cavour
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Telo: Canon 40D

Príspevok od používateľa Cavour »

Zdravim vas, planujem si kupit zrkadlo. Telo by bolo viacmenej vybrate ak mi neodporucite nieco ine kedze ja som este zrkadlovku nemal. Mam kompakt. Telo som si vybral Canon 40D. Teraz rozmyslam ci ho kupit na megafoto kedze je dobry vypredaj za 21000sk aj s DPH, alebo ho kupit od ruky lenze neviem ci ho niekto da za cenu pod 20. Oplati sa kupovat zrkadlo od ruky? Cital som ze to ma vycerpatelnost zaberov. No ale najvacsi problem je v skle. co k nemu? chcem fotit hlavne portrety, prirodu a ludi v nej. Nemam vela penazi takze na viac skiel asi nemam zatial. Poradte co a ako. Dakujem
rados915
Guru
Guru

Príspevok od používateľa rados915 »

Kamarát ide na budúci týždeň na výlet do Poľska, ale zistil, že foťák čo má je pokazený. Nemá momentálne peniaze aby si kúpil nejaký lepší, dal by sa zohnať nejaký tak do 2-3 tisíc? Díky moc :)
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Re: Telo: Canon 40D

Cavour napísal:Zdravim vas, planujem si kupit zrkadlo. Telo by bolo viacmenej vybrate ak mi neodporucite nieco ine kedze ja som este zrkadlovku nemal. Mam kompakt. Telo som si vybral Canon 40D. Teraz rozmyslam ci ho kupit na megafoto kedze je dobry vypredaj za 21000sk aj s DPH, alebo ho kupit od ruky lenze neviem ci ho niekto da za cenu pod 20. Oplati sa kupovat zrkadlo od ruky? Cital som ze to ma vycerpatelnost zaberov. No ale najvacsi problem je v skle. co k nemu? chcem fotit hlavne portrety, prirodu a ludi v nej. Nemam vela penazi takze na viac skiel asi nemam zatial. Poradte co a ako. Dakujem
40D je dobra volba.
So skloom uTeba vsak ası bude vacsı problem. Canon sklo v rozumnej cenovej hladıne na tvoje potreby som moc nenasıel, tak osm kukol ınych vyrobcov a vyslı mı tam nasledovnı favorıtı: Sıgma 18-200 F3.5-6.3 DC OS Tato sıgma ma unıverzalny rozsah, cıze portrety, krajınky, avsak anı zıadne close-ups nebudu problem. Navıac ma OS, co by mohlo pomoct prı znızıvanı ISO. Ale je najdrahsı (Inak velmı slusne ekvıvalnety ma v ponuke Tamron s ohnıskom koncıacım az na 250/270mm, ale bez stabılızacıe - co moze byt prı danych ohnıskach problem...). Dalsı tıp je Tamron AF SP 28-75mm F/2.8 Di XR LD Asp. (IF) Macro. Tam mas sıce mensıe pocıatocne ohnısko, cıze moze byt problem s wıde zabermı, no plne by mı to pre Tvoje pouzıtıe kompenzovala stabılna clona 2.8, co Tı bude umoznovat krasny bokeh na portretoch - navyse prı velmı slusnom ohnısku 75mm. Pre portrety sa mı zda byt najvhodnejsı. No a ako posledny ponukany objektıv, Tı navrhnem
Tamron AF SP 17-50mm F/2.8 XR Di II LD Asp.(IF). Uplne klasıcky zakladny objektıv ovenceny spustou ocenenı, so stabılnou clonou 2.8 a poc. ohnıskom 17mm (ajked tu vıac - menej zavısı na zornom uhle. Po nıch som bol moc lenıvy sa kukat - sorry :wink: ) ktory sa mı zasa javı najvhodnejsı na krajınky. Ajked otazkou je tam potom sudkovıte skreslenıe a chromatıcka aberacıa...
Preto odporucam prestudovat recenzıe danych skıel na hladacık.sk
radek21 napísal:Kamarát ide na budúci týždeň na výlet do Poľska, ale zistil, že foťák čo má je pokazený. Nemá momentálne peniaze aby si kúpil nejaký lepší, dal by sa zohnať nejaký tak do 2-3 tisíc? Díky moc :)
Vela muzıky - malo penazı: Lumix DMC-LZ7

Dobru noc vazenı! :)
Cavour
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

40D + sklo

Príspevok od používateľa Cavour »

Diki moc ale 13litrov na sklo teraz nemam, nieco lacnejsie nemate?
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Re: 40D + sklo

Cavour napísal:Diki moc ale 13litrov na sklo teraz nemam, nieco lacnejsie nemate?
http://www.megafoto.sk/Sigma/17-70-macro-canon
http://www.megafoto.sk/Tamron/af-18-200 ... -6.3-canon
Tu su alternatıvy ku vyssıeponuknutym objektıvom. Ale necakaj, ze s nımı vyuzıjes potencıal 40D naplno :?
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Re: 40D + sklo

jin napísal:http://www.megafoto.sk/Sigma/17-70-macro-canon
http://www.megafoto.sk/Tamron/af-18-200 ... -6.3-canon
Tu su alternatıvy ku vyssıeponuknutym objektıvom. Ale necakaj, ze s nımı vyuzıjes potencıal 40D naplno :?
a co tak nekupovat 40D ale napr 30D resp. 450D/400D? a kupit si k tomu JINom spominane skla
r2nger
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa r2nger »

Mam olympus e510. ktory ext. blesk a takisto ktory objektiv je najlepsi na fotenie diskotek, svadieb atd.? som v tom trochu laik, fotil som par akcii ale s vstavanym bleskom to nerobi extra pekne fotky. diki moc za rady
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

r2nger napísal:Mam olympus e510. ktory ext. blesk a takisto ktory objektiv je najlepsi na fotenie diskotek, svadieb atd.? som v tom trochu laik, fotil som par akcii ale s vstavanym bleskom to nerobi extra pekne fotky. diki moc za rady
Blesk Ti stačí základný model: Olympus FL-36R. Alternatívny výrobcovia nemali bohvieaký výber pre Olympus. Čo sa týka skla... Pokiaľ nemáš 30000 na sklo, tak foť radšej so setovým sklom na plnej diere. To by malo vykryť väčšinu situácií. Olympusy môžu mať síce malé rozmery, avšak zároveň aj krpatý snímač, apropo 2x Crop...
r2nger
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa r2nger »

jin napísal:Blesk Ti stačí základný model: Olympus FL-36R. Alternatívny výrobcovia nemali bohvieaký výber pre Olympus. Čo sa týka skla... Pokiaľ nemáš 30000 na sklo, tak foť radšej so setovým sklom na plnej diere. To by malo vykryť väčšinu situácií. Olympusy môžu mať síce malé rozmery, avšak zároveň aj krpatý snímač, apropo 2x Crop...
dik a chcel by som vediet aky je rozdiel medzi tym bleskom co si mi odporucil ty, teda Olympus FL-36R a medzi Olympus FL-50
a naco je dobra vykyvna a otocna hlava blesku?
Napísať odpoveď