Pieskomil

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Mustafa
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Mustafa »

Nemá ten pieskomil náhodou zapálené oko alebo nejaký výtok z nosa ? A hlavne aké má výkaly (viem, že to nie je práve najpríjemnejšie zisťovať, ale ak sú mazľavé atď., tak to môže byť niečo vážne).
2Pacaveli
Addict
Addict

Príspevok od používateľa 2Pacaveli »

Mustafa napísal:Nemá ten pieskomil náhodou zapálené oko alebo nejaký výtok z nosa ? A hlavne aké má výkaly (viem, že to nie je práve najpríjemnejšie zisťovať, ale ak sú mazľavé atď., tak to môže byť niečo vážne).
no, ak to mam napisat takto, tak dlho sa nevysral ( :D hanba), len lezi v tube od hajzlaku so zavretimi ocami a sem tam sa zatrasie :(
Mustafa
Medium Star
Medium Star

A žerie vôbec niečo ? Keď nespí, tak má oči otvorené ?
2Pacaveli
Addict
Addict

Mustafa napísal:A žerie vôbec niečo ? Keď nespí, tak má oči otvorené ?
nie, normalne chodi tak strasne pomaly, akoby uz ani chodit nechcel a ma stale zavrete oci... dal som mu aj potravu co som pre nich kupil, aj piskotu a nejedol... len sa napil z napajdla.
Mustafa
Medium Star
Medium Star

No ja by som mu určite skontroloval oči, treba to spraviť nasilu, ale nie zas mu chudákovi natrhnúť kožu alebo mu vytlačiť oko von. Ak by tam bol nejaký zápal, tak ti viem poradiť iba jedno - mal som škrečka, ktorému sa zapálilo oko. Tak som mu ho nasilu otvoril a kvapol mu tam normálne ľudské kvapky do očí (samozrejme mal mokrú celú gebuľku) a asi po 3 dňoch sa mu to zlepšilo na toľko, že už mal to oko na 99% v poriadku. Bola to improvizácia ... ale úspešná. :D
2Pacaveli
Addict
Addict

dik, ja sa na to pozriem bud dnes, alebo zajtra (ak chudak este bude zit)... tu je inak fotka:
Prílohy
IMG_7734.JPG
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

Ja som chovávala myšky a škrečky a niektorí boli na tom podobne. Po pár dňoch začali byť apatickí a zomreli. Neviem, čím to bolo, možno tým, že nie všetky jedince sú rovnako zdatné a silné na život. Ja by som ho nechala v kľude a nie ho stále naťahovala.
2Pacaveli
Addict
Addict

keby aspon spal, abo co... no uz ho necham, teraz beha po trubickach z toaletakov, teraz konkretne v jednej lezi... zajtra dam vediet, ci zije, ci nie... aj tak, je to jedno, radsej nech zomrie skor, ako sa bude trapit este dalej :cry:

//ach, ten moj prehnany cit k zvieratam

//autoeditácia príspevku ( 16 May 2008, 6:37 )
no... uz nezije :cry:

(skoncil s hlavou v myske s jedlom)

dik vsetkym.
Mustafa
Medium Star
Medium Star

Tak to mi je ľúto. Pravdepodobne bol chorý už od narodenia. Pri hlodavcoch všeobecne sa to stáva vcelku často. A tí dvaja čo ostali sú OK ?
2Pacaveli
Addict
Addict

Mustafa napísal:Tak to mi je ľúto. Pravdepodobne bol chorý už od narodenia. Pri hlodavcoch všeobecne sa to stáva vcelku často. A tí dvaja čo ostali sú OK ?
jo, vyzeraju tak a aj dufam... nj, aj mama hovorila, ze je nejaky pomaly a tak od kedy ho mame... co uz :(

//autoeditácia príspevku ( 10 Jun 2008, 13:37 )
mam otazku... ako zistim, ci je jeden pieskomil samicka?
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

Tak že ostatní sa s ňou snažia spáriť :D
2Pacaveli
Addict
Addict

no, v akvarku uz ostali len dvaka (ako som pisal, jeden zomrel) a ten jeden pieskomil je taky tucnejsi a tak... nebeha skoro vobec v kolese.
curious
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa curious »

2Pacaveli napísal:no, v akvarku uz ostali len dvaka (ako som pisal, jeden zomrel) a ten jeden pieskomil je taky tucnejsi a tak... nebeha skoro vobec v kolese.
asi z neho nebude atlét :P
možno je to lenivá povaha...určite ho nedonútiš aby tam behal :roll:
Mustafa
Medium Star
Medium Star

U samčeka by mali byť dobre viditeľné semenníky a rozostup medzi pohlavným a análnym otvorom má samček väčší ako samička. U škrečkov to tak je a myslím, že u pieskomila by to nemalo byť iné.
Leniv3c
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Leniv3c »

nechcem zakladat novu temu tak napisem sem :) Pred mesiacom som si kupil dvoch pieskomilov, samozrejme doma som mal akvarium (uprednostnujem akvarko s hoblinami) pozistoval som si ze je male pre dvoch tak som kupil nove, pekne krasne maju dve poschodia tzn. jedno akvarko + druhe prepojene hadicou z vysavaca :oops: :P paci sa mi to... v hornom akvarku je piesok kolotoc, v spodnom vacsom su piliny domcek a jedlo :) neskor hodim fotky ak chcete
2Pacaveli
Addict
Addict

Leniv3c napísal:nechcem zakladat novu temu tak napisem sem :) Pred mesiacom som si kupil dvoch pieskomilov, samozrejme doma som mal akvarium (uprednostnujem akvarko s hoblinami) pozistoval som si ze je male pre dvoch tak som kupil nove, pekne krasne maju dve poschodia tzn. jedno akvarko + druhe prepojene hadicou z vysavaca :oops: :P paci sa mi to... v hornom akvarku je piesok kolotoc, v spodnom vacsom su piliny domcek a jedlo :) neskor hodim fotky ak chcete
no hod fotky... som zvedavy na tu hadicu z vysavacu :lol:
olololwtfomg
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa olololwtfomg »

hadica z vysávača ???? sa nebojíš že ti to prehryzú? by som tu hadicu spevnil nejakým pletivom keby náhodou. Lebo keď zistia že sa to dá hrýzť tak ich už nezastavíš
Leniv3c
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Leniv3c »

olololwtfomg napísal:hadica z vysávača ???? sa nebojíš že ti to prehryzú? by som tu hadicu spevnil nejakým pletivom keby náhodou. Lebo keď zistia že sa to dá hrýzť tak ich už nezastavíš
no momentalne sa o to nebojim.... ma dost problemov vyliezt :D ale nie... proste je to natolko hrube zeby to par mesiacov vydrzat malo :)
neboj, hadam budem vediet kedy to bude riskantne im to tam nechat aby mi neutiekli :wink: tu su tie fotky

//autoeditácia príspevku ( 14 Oct 2008, 22:14 )
kua dneska mi usiel..ako vidite to drevo co ,,tesni,, trubicu na vrchu akvaria som ho nechtiach nedal uplne k hadici a chudak cierny spadol za skrinu a cely den tam bol...som si to vsimol az pobede :cry: dufam ze sa pozliecha..uz je nazad a vyzera v pohode

//autoeditácia príspevku ( 01 Sep 2009, 19:50 )
Troska to z aktualizujem. Cierny zomrel asi v january. Doteraz neviem preco.
Preto som chcel dokupit samicku. Kupil som a dufal som ze sa prijmu, stalo sa a tak som cakal na mlade. Po par mesiacoch sa mi nezdalo a zistil som ze mi predali samca. Takze mam dvoch samcov, toho hnedeho co je aj na obrazkoch a toho noveho samca ktory je o dost vacsi a casto sa biju, rozmyslam ze ho zanesiem nazad do chovproduktu a kupim samicku lebo chudak hnedy je uz troska obtrhany.

Nejaka rada ?
Prílohy
zboku
zboku
cela vila pre nich
cela vila pre nich
moj vymysel :P
moj vymysel :P
horne akvarko
horne akvarko
skuma :D
skuma :D
spodne akvarko
spodne akvarko
kuro2214
Novice
Novice

Re: Pieskomil

Príspevok od používateľa kuro2214 »

:smt006 cawte mam dvoch pieskacov kazdeho som mal zvlast lebo sa bili no ale potom sa zazrakom spriatelili newem co sa stalo ale teras su najlapsi kamosi a furt za sebou behaju
spojka13
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Re: Pieskomil

Príspevok od používateľa spojka13 »

hmmmm... tažko ti povedat čo je s nimi, ale ked to niesu buzíci tak to bude možno láska a neskor aj nejaky prírastok do rodiny...
Napísať odpoveď