Nissan Murano 2009

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mateq »

mito85 napísal:rok 2009 nie je z budúcnosti ale z USA:D u nás sa začne predávať na budúci rok, to máš to isté ako nová subaru tribeca, tam sa už predáva a u nás ja zarezervovaná až do roku 2010:(((
Ty ho chceš doviesť z USA? Ak áno tak väčšiu blbosť urobiť nemôžeš :shock:
Inak: 3,5l motor je fajn, ale je myslím jediný čo sa dá do Murana objednať, a nepríde mi ako vhodná investícia. Radšej by som bral nejaké európske SUV (Q7, Range Rover, Cayenne, možno Touareg ale tam už neni taká prestíž, no auto je to skvelé aj v teréne) s dieselom radšej. Možno že ti nevadí živiť tú 3,5 benzín, ale tak nechápem potom že uvažuješ o prerobení na plyn :D.
killa_bee
Star
Star

Príspevok od používateľa killa_bee »

Co je blbe na dovoze aut z USA?
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mateq »

Blbý je dovoz Murana z USA...

Dobre to dosvedčovala prvá generácia. Začala sa predávať najprv v USA a Kanade. V Európe o takmer 2 roky neskôr, v jedinej verzii. To preto, lebo tieto dva roky potreboval Nissan na úpravu auta pre Európu - brzdy, pruženie, riadenie. Preto aj 2009 model má v EU oneskorenie. USA a Európska verzia sa dosť líšia, a ak by si svojpomocne doviezol USA verziu, o tieto úpravy by prišiel, respektíve by ich musel dať spraviť sám. A jazdiť s USA autom u nás, je o hubu... Na pruženie nie sú za morom tak veľké nároky, na brzdy detto. Toto sa rozhodne neoplatí, zvlášť ak má na výber kvalitné modely pre európsky trh aj od iných značiek.
nordkapp_pb napísal:k teme co sa kde vyraba, myslim ze nissan ma nejaku fabriku aj v Spanielsku (ak sa nemylim, nece sa mi hladat :-)) napr. x-trail, pathfinder/navara su primarne urcene pre europsky trh a trhy jemu podobne, tak neviem ci by bolo rentabilne vyrabat vacsinu tychto aut v usa ...
Je fabrika v Barcelone (Navaru tam určite robia) a tak isto viem o jednej v Británii. Modeli presne nvm, ale určite všetky nevozia cez more. Tak isto by ma neprekvapilo, keby niečo vyrábali v nejakej továrni Renaultu.
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Syfon »

Ak chces spolahlive auto vyber si Porsche Cayenne, je to najspolahlivejsia znacka a urcite je to prestiznejsie ako Nissan. Potom mozes pozriet este americku klasiku Jeep Cherokee alebo Commander, ktore su za porovnatelnu cenu
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

cherokee a commander su ale vaic offroady ako SUVky. ked niekto zacina temu muranom tipujem ze by chcel nejake rychlejsie zvezenie s poriadnou uzitocnou hodnotou a pritom nechce chytit spodok pri parkovani cez obrubnik ... cherokee sice splna aj narok na rychlejsie zvezenie ale az okolo toho 5.7 litra ci co sa to tam montovalo ... Cayenne neni spatna volba, vykon ma, design celkom pekny, uzitocna hodnota by sa tiez nejako dala, navyse devizou je vyssi komfort, otazna je cena dielov a prevadzkove naklady ... ale asi to bude podobne ako pri ostatnych menoovanych suvkach ...

inak aj zo zvezenia mozem odporucit Volvo XC90 je to krasne, velke, priestranne, pohodlne, kvalitne spracovane auto ... neviem na akom motore som sa ja viezol ,ale dych to nejako nestracalo, bolo to svizne, myslim ze sa tam davali motory T6 od volva ... spolahlivostou neviem ako na tom konkretne XC90 je. Celkovo je vsak volvo ponimana ako jenda z tych lepsich znaciek ...
mito85
Star
Star

Príspevok od používateľa mito85 »

Volvo XC90 je super (sám som jazdil na S80 a je to moja srdcovka )ale v USA je len benzín a pri tomo modeli je to nejakých 3,2 litra čo je menej ako 3,5 ale volvo benzínové nepredáš:((
X5 jekrásne auto a benzín je nejaký 3.0 liter, to už by sa skorej predalo:D
a porsche je možno ešte nad môj limit- uvidím pozrem sa koľko to stojí:D
a ešte som rozmýšlal nad Subaru tribeca - to je asi 3.6 takže tiež dosť ale subaru má celkom dobré motory a model 2009 by možno šiel na dračku kedž e u nás sa začne predávať až na budúci rok, a ináč tribeca a celkovo subaru sa kde vyrába?
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hotwire »

mito85 napísal:Volvo XC90 je super (sám som jazdil na S80 a je to moja srdcovka )ale v USA je len benzín a pri tomo modeli je to nejakých 3,2 litra čo je menej ako 3,5 ale volvo benzínové nepredáš:((
X5 jekrásne auto a benzín je nejaký 3.0 liter, to už by sa skorej predalo:D
a porsche je možno ešte nad môj limit- uvidím pozrem sa koľko to stojí:D
a ešte som rozmýšlal nad Subaru tribeca - to je asi 3.6 takže tiež dosť ale subaru má celkom dobré motory a model 2009 by možno šiel na dračku kedž e u nás sa začne predávať až na budúci rok, a ináč tribeca a celkovo subaru sa kde vyrába?
alebo skus Q7, ceny zacinaju od cca 1,6 mega, s vybavou by to malo byt okolo 2 mega za 3l diesel mozno aj za 4.2 benzin
mito85
Star
Star

ešte sa chcem spýtať na tie brzdy čo niekto spomínal: v USAmajú slabšie nastavené brzdy kvôli tomu že sú tam menšie speed limity alebo prečo? a to stačí prenastaviť bzrdy alebo ich nakomplet vymeniť alebo ako to je?
a to perovanie? oni majú mäkšie perovanie a to by robilo problém na našich "kvalitných" cestách?
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

mito85 napísal:ešte sa chcem spýtať na tie brzdy čo niekto spomínal: v USAmajú slabšie nastavené brzdy kvôli tomu že sú tam menšie speed limity alebo prečo? a to stačí prenastaviť bzrdy alebo ich nakomplet vymeniť alebo ako to je?
a to perovanie? oni majú mäkšie perovanie a to by robilo problém na našich "kvalitných" cestách?
ide o to ze blbi amici maju mensie naroky na jazdne vlastnosti auta....blbym amikom staci to ze je tam vela odkladacich schranok kde sa im vojde aj 2l Coly a ze auto je dost velke ze sa tam vojde cela blba tlsta americka rodina :wink:
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

v brzdach a ich sile by som nevidel najvacsi problem ... velke auta brzdia aj u nas pochopitelne slabsie ako male lahke nakupne tasky v sportovej uprave ... problem je napr. to ze niektore americke auta (hlavne starsie ako ´96 nevyhovuju predpisom CE (maju napr. cervene smerovky, nepripustne osvetlenie atd atd) ... uprava a nasledna certifikacia v nasich skusobniach moze prist na pekne peniaze ...

... ad. pruzenie - jazdny komfort je urcite neporovnatelne vyssi, ale iba v urcitych pripadoch ... pre mna osobne je milsi obcasny kopanec od priecnej nerovnosti, ako to ze auto nedokaze ist do zakruty ...
mito85
Star
Star

ako tie červené smerovky majú sa mi zdá aj úplné nové autá alebo sa mýlim?a áno treba ich vymeniť ale zase po blave som videl toľko áut s červenými blinkermi a jazdili veselo- no hold niekto môže svietiť aj na červeno:D
no a k tým brzdám: tak ako ich prestaviť na európsky štandart? (pritiahnutím lanka ako u škodoviek:D:) alebo ako?lebo ako podla mňa ak napr. ten nissan má brzdy o rozmeroch trepnem 20cm tak tipujem že ten rozmer bude mať auto v usa ako aj v EU?nebudem mať menšie nie?
a lebo zase som počul že oni majú tvrdšie nárazníky kvôli bezpečnosti a nie ako my obyčajný papier kt. ohneš malíčkom:( (zaleží asi od značky)
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

tak toto ti neprezradim nepoznam presnu specifikaciu usa modelu ake ma odlisnosti a co nevyhovuje a popravde je to asi aj celkom pracne zistit .. najjednoduchsie by si mal keby si nasiel nejake forum ohladne amerik a tam sa popytal ludi co s maerikami bezne jazdia, lebo toto je len prachsprosté teoretizovanie ...

... model od modelu, znacka od znacky sa lisi, niktore auta (tipujem aj to murano napr. ) sa budu lisit americka/europska verzia len v detailoch a niektore budu na nasich cestach legalne pojazdne len po rozsiahlych upravach ... a niektore mozno ani vobec (( napr. taky ford f650 si dost dobre neviem predstavit na nasich cestach :-D :-D )) ...
mito85
Star
Star

to máš pravdu, lebo treba doniesť len auto kt. sa predáva aj tu a aj s kokrétnym motorom, lebo ak tu ten motor neexistuje tak je ťažšie zohnať súčiastky (aj ked aj tie sa dajú doviezť ale načo to siliť:D)
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

to neni tak celkom pravda ... je napr. vela ludi co si dovezie corvettu a diely sa daju zhanat za pohodove ceny z USA ... niekedy vyjde diel kupeny v USA a poslany postou a na slovensku kurierom aj viacnasobne lacnejsie ako ten ktory kupis tu povedzme hoci aj od oficialneho importera ... so suciastakmi pri beznych modeloch by som to tak tragicky nevidel lebo vacsina investicii je narazova, nebudes kazdy tyzden objednavat nejaku suciastku ... dalsia vec napr. ludia sa boja velkoobjemovch motorov (V6,V8 HEMI ... ) ale naopak kupuje male dvojlitrove turbomotory s rovnakou spotrebou ... akurat turbomotor bude mat o moc vacsiu spotrebu nahradnych dielov ...
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

nordkapp_pb napísal:to neni tak celkom pravda ... je napr. vela ludi co si dovezie corvettu a diely sa daju zhanat za pohodove ceny z USA ... niekedy vyjde diel kupeny v USA a poslany postou a na slovensku kurierom aj viacnasobne lacnejsie ako ten ktory kupis tu povedzme hoci aj od oficialneho importera ... so suciastakmi pri beznych modeloch by som to tak tragicky nevidel lebo vacsina investicii je narazova, nebudes kazdy tyzden objednavat nejaku suciastku ... dalsia vec napr. ludia sa boja velkoobjemovch motorov (V6,V8 HEMI ... ) ale naopak kupuje male dvojlitrove turbomotory s rovnakou spotrebou ... akurat turbomotor bude mat o moc vacsiu spotrebu nahradnych dielov ...
chces povedat ze tak V8 hemi sa s 2l stvorvalcom moc porovnavat neda....
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

SchYzo napísal:chces povedat ze tak V8 hemi sa s 2l stvorvalcom moc porovnavat neda....
no hemi tam bol len pre pripad fakt vykonnych turbobenzinovych dvojlitrov ako napr. upravene MIVECy v Lanceroch IX (350-390HP), vykonom teda beznemu nevyladenemu 5.7l HEMI V8 konkurovat moze, spotrebu ma asi este vyssiu ako tento HEMI, ale isto nemoze konkurovat kultivovanostou, zátahom "vocpoda" a spolahlivostou :-) ... zas hemi asi nemoze konkurovat v oblasti poistenia :-) ...

... nechcel som moc rypat do porovnavania tychto motorov, skor nejako pripomenut to ze europania sa velkych objemov trochu zbytocne boja, lebo to jazdi pri tych istych vykonoch, pri tej sitej spotrebe (napr. terajsie americke V8 uz disponuju tzv vypinanim valcov, co setri spotrebu) s jednoznacne lepsim priebehom vykonu, kultivovanostou, krajsim zvukom .. sice na druhej strane aj vyssou poistkou, ktora by vsak mohla byt kompenzovana jednoznacne vyssou spolahlivostou ...
mito85
Star
Star

to je pravda ohľadom tých náhradných dielov, lebo každý týždeň chodí kontajner do EU a na naplnený všeliakými súčiastkami a výjde ťa to oveľa lecnejšie ako keby si to kúpil od oficiálneho importéra:( ale povedz to slovákovi kt. ti povie že taký motor nekúpi lebo bude mať problém so súčiastkami :(

ináč značka a neznačka- kamoš robí v továrni kt. vyrába súčiastky pre mercedes a jedným pásom idú s nálepkou mercedes a druhým pásom idú bez nálepky a pri tom sú to tie isté súčiastky akurát tie značkové sú o polovicu drahšie:DDD
a ohľadom vypínania valcov- neviete kt. modeli to majú? lebo kamoš má Dodge durango V8 a ked tie 4 valce nevyužíva tak ich vypne a to je super!!!

a vysvetlite mi čo je to to hemi? a poistky sa moc nebojím- niektoré poisťovne podla objemu už nerozoznávajú - nad 2.0 je to jedno či je to 2,2 albo 4,4?
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

nordkapp_pb napísal:no hemi tam bol len pre pripad fakt vykonnych turbobenzinovych dvojlitrov ako napr. upravene MIVECy v Lanceroch IX (350-390HP), vykonom teda beznemu nevyladenemu 5.7l HEMI V8 konkurovat moze, spotrebu ma asi este vyssiu ako tento HEMI, ale isto nemoze konkurovat kultivovanostou, zátahom "vocpoda" a spolahlivostou :-) ... zas hemi asi nemoze konkurovat v oblasti poistenia :-) ...

... nechcel som moc rypat do porovnavania tychto motorov, skor nejako pripomenut to ze europania sa velkych objemov trochu zbytocne boja, lebo to jazdi pri tych istych vykonoch, pri tej sitej spotrebe (napr. terajsie americke V8 uz disponuju tzv vypinanim valcov, co setri spotrebu) s jednoznacne lepsim priebehom vykonu, kultivovanostou, krajsim zvukom .. sice na druhej strane aj vyssou poistkou, ktora by vsak mohla byt kompenzovana jednoznacne vyssou spolahlivostou ...
to nieje pravda ze maju vyssiu spotrebu :wink: a okrem toho top upraveny lancer ma vykon 849k :D a je prerobeny zo sedanu na 2dv. kupe. ten by som bral radsej nez hocijaku ameriku...
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

... objem nenahradíš :-) ... auto ktore da 800+ z 2-3l by som vazne nechcel, mozno ako showcar, ktory sa nebude ani startovat, ale potom je to zbytocne ... zaujimalo by ma ako dlho taky motor vydrzi ... 20 motohodin ? ? ? ... alebo je to vela ? ... (( napr. taky Ford RS200 special pre skupinu B .. 450 kobyl z 1800 nieco kubikov 1000nieco kg, 0-100 2,1s ... ale motor vydrzal jedny preteky a bol v ... ))
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

nordkapp_pb napísal:... objem nenahradíš :-) ... auto ktore da 800+ z 2-3l by som vazne nechcel, mozno ako showcar, ktory sa nebude ani startovat, ale potom je to zbytocne ... zaujimalo by ma ako dlho taky motor vydrzi ... 20 motohodin ? ? ? ... alebo je to vela ? ... (( napr. taky Ford RS200 special pre skupinu B .. 450 kobyl z 1800 nieco kubikov 1000nieco kg, 0-100 2,1s ... ale motor vydrzal jedny preteky a bol v ... ))
motor u toho mitsu je prevrtany na 2.2l :wink:
Napísať odpoveď