Prepis a odhlasenie starsieho auta

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Seymour
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Prepis a odhlasenie starsieho auta

Príspevok od používateľa Seymour »

Hladol som dost dlho a nenasiel som, ak som hladal zle moc x sry :oops:

Kebyze si cisto teoreticky od niekoho kupim auto z r. cca 87-89, ktore ma TP, platnu STK a EK a je cca 150km vzdialene odomna. Ako to urobit, aby som ho bezporusenia nejakho zakona (a minutia kopy $) v pripade flojdovskej kontroly dostal ku mne a nasledne ho potom odhlasil bez straty TP?

To by som najskor musel ist s predavajucim na flojdstejšn a tam by sme to prepisali (je pri tom nejaky poplatok? a co je k tomu treba?) na mna ( vlastne radsej na niekoho co ma vodicak :lol: ) a potom co? -> uz je auto officialne moje a mozem s nim v pohode jazdit? Nic viac netreba? No a potom by som ho nasledne chcel odhlasit (aby som nemusel platit pojistenie (ako to s nim po odhlaseni vlastne bude? netreba aj to nejako prepisat pri kupe wehiklu?) alebo nedaj boze prave za ten rok a 1/2 ist na stk alebo emisnu) bez toho aby mi zobrali alebo rozstrihli TP (robia so vsetkymi TP pri starsich autach :cry: )?

Kazda dobra rada sa ceni :)
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

... noo tak pri prepise je nutne aby si dosiel s dotycnym na inspektorat ( asi skor na ten co je najblizzsie cize u neho ) s TP a oni ti pekne preklepu kolonku vlastnika ...

.. dalej uz niesom isty .. ale ked uz raz to auto odhlasis z evidencie, tak netusim ci by si ho znova prilasil .. toto netusim ako sa pohli novely u nas ohladom tohoto .. kazdopadne pri prihlasovani musis mat na isto TP, STK, EK ... takze tak ...
Seymour
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

nordkapp_pb napísal:.. dalej uz niesom isty .. ale ked uz raz to auto odhlasis z evidencie, tak netusim ci by si ho znova prilasil .. toto netusim ako sa pohli novely u nas ohladom tohoto .. kazdopadne pri prihlasovani musis mat na isto TP, STK, EK ... takze tak ...
no a prave v tom je ten problem :? Uz sa prehrabavam vyhlaskami a ustanoveniami o tomto skoro mesiac a ziadna odpoved, na policii mi genialny pan flojd povedal, ze ked budem mat vodicak, potom mi bude odpovedat na taketo trapne otazky :x Akurat co som si ako jedine dokazal vydedukovat a ty si mi to este aj potvrdil je, ze odhlasene auto sa uz neda znova prihlasit, teda aspon nie s tymi istymi papiermi (sice zaobstarat TP na fiata nie je problem ale aj tak :x ). No a este som dokonca zistil aj taku genialnu blbost, ze ked sa ide s autom zatial neprihlasenym na STK a EK, prechodnu SPZ dostane len uplne nove auto a starsie sa musia viest na odtahovke (dokonca nesmie byt ani na lane). Nechapem preco niekto takto [irony]krasne[/irony] postavil zakon. Vsetko to vyzera tak, ze sa odhlasenie konat nebude a zbytocne vlastne za cas ktory s autom budem na ceste len pri par test. jazdach vyhodim skoro 6tis, co je pre mna vlastne za nic dost vela :cry:

netusim ako to urobit, jedine uz iba jednoducho necinne cakat kym to stk a ek vyprsi, to si potom znova spravit a len obnovit prihlasenie auta (alebo aky to je na to termin), v tom je ale zas problem, ze zalezi len dobrej voly flojda ci to povoli alebo (bude sa pytat ze preco som nehal vyprasat platnost a pod., a pri "nedostatocnej" odpovedi...) takze to sa mi vidi moc riskantne... fakt uz neviem co ine este ostava
Juicy
King
King

Príspevok od používateľa Juicy »

Co viem ja a aj moj ujo mal staru skodovku ktoru chcel odhlasit a pouzivat len na take skok-sem skok-tam, ked prisiel na Policiu odhlasit auto vzali mu vsetky papiere a auto musel do daneho terminu doviezt na jedno miesto (presnejsie na vrakovisko, ale on o tom nevedel) dosiel tam ze co a oni mu ho vzali ze to uz nie je jeho majetok ale odhlasene sa stalo odpadom ktore pojde na likvidaciu, tak mu este dovolili vybrat rezervu, vercajch a par drobnosti, do ruky mu dali 1000SK ze to ma ako protihodnotu a poslali ho domov. Musel zavolat kamosa aby ho odviezol domov aj s tymi vecami :D
Ako celkom slusne auto to bolo a dostal zan 1000SK to radsej predat za kus vecsi peniaz alebo rozpredat na suciastky nez dat ho zosrotovat
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

dalsou podmienkou pre prepis je predbezna zmluva s poistovnou na povinne zmluvne poistenie, bez toho prepis nespravis
Seymour
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

sundevil napísal:dalsou podmienkou pre prepis je predbezna zmluva s poistovnou na povinne zmluvne poistenie, bez toho prepis nespravis
hmmm... to akoze skor ako vobec urobim samotny prepis musim uz mat vybavenu pojistku? :shock: A s povodnou zmluvou ktoru uzavrel povodny majitel sa stane co? Co som ja cital tu kopu podkladov, poistka automaticky prejde na noveho majitela, alebo zeby to zalezalo od pojistovne?
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

mishenko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mishenko »

A teraz tak, kde nemusis nic studovat :)
Prides za predavajucim, on Ti ho preda, spravite predajnu zmluvu, idete na DI (dopravny inspektorat), tam ho odhlasi na tvoje meno. Zostavaju ti znacky na 7 dni, prides na aute domov na tych starych znackach, doporucujem este pred vyjazdom z mesta kupujuceho na dakej pobocke poistovne vytvorit poistku (kedze je to tak daleko), ktoru aj tak pri prihlaseni budes potrebovat. Prides doma na DI, das im papiere z poistovne, technicak, nieco cez dva papiere, spravi sa obhliadka vozidla, cvaknu ti stare znacky, daju nove a je to.

Inak poistku si daj len do 31.12.2007, lebo pred koncom roka su take akcie, ze sa to oplaca ovela viac ako na cely rok. Odhlasovanie na polroka sa absolutne neoplaca :/ Chcel som jedno z aut takto odhlasit, kedze ho mam len na leto a prdku z toho.
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

ked to auto chces mat a pritom ho chces odhlasit, a zadara, tak si ho nechaj "ukradnut" sam sebou - ostane ti auto a nemusis platit ani poistku ani likvidacny poplatok, ktory je uz aj tak vysoky
len musis zaistit, aby nikdy nikto neidentifikoval to vozidlo (tj, znicit identifikacne znaky - cislo motoru, atd...) a ostanu ti aspon nahradne diely na predaj :D
(ma poziadal bracho, aby som to sem napisal, to nie je z mojej hlavy)
misokgb
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa misokgb »

No tych 7 dni je nezavaznych, ja som dosiel kolkokrat aj po mesiaci a v pohode :D V pripade, ze si z toho isteho okresu (co asi tazko, ked 150km), tak ti znacky ostavaju a plati sa len cca 1k, inak 2k aj s vymenou znaciek. A poistku nemusis mat pri prihlasovani auta. Aspon ja som uzavrel poistku az potom, co bolo auto prihlasene na mna... Pri prihlasovani musi byt samozrejme platna STK/EK, inak ti auto neprihlasia. Odhlasit stareho majitela to hej. A pri odhlasovani auta nemusi byt pritomne auto, ani bud. majitel. Staci ak tam posles majitelovi papiere, on to odhlasi a posle ti ich spat. Pri prihlasovani, uz musi byt aj auto, aby skontrolovali vyrobne cisla... :wink:
mishenko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mishenko »

poistka povinna je, tocim vselijake auta a tak uz troska viem co a ako :D
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Ako je to teda s prihlasenim auta??? Lebo som kupil auto a potrebujem ho prepisat na seba, lenze problem je ten, ze predavajuci ma ist teraz na dovolenky a pride az o mesiac. Podla toho co mi povedala v poistovni, tak prepis je potrebne spravit do 7 dni od kupy, treba zaplatit poistku atd... No tu vznika problem, pretoze neviem, ci uz isiel predavajuci na dovolenku, nakolko mal vecer uz vypnute telefony a nemal som sa mu ako dovolat.

Co v pripade, ze odisiel na dovolenku??? Budem musiet pockat na neho??? Co s havarijnou poistkou pokial auto nebude este prepisane???
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

a keby ste spravili kupno predajnu zmluvu s inym datumom ked sa vrati po dovolenke? ale zas ked je este pisane na neho a stopnu ta flojdi, budu asi vyzadovat splnomocneneie na vedenie mot. vozidla :? zapeklita situacia.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Kibo: Nieco take nie je mozne, pretoze je uz vsetko podpisane a vybavene...
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

akurat nie je odhlasene?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Takto to zhrniem: U leasingovky som podpisal zmluvy, vybavil co bolo treba, zaplatil 30% akontaciu. Karticku pre zakonne poistenie vybavenu mam (kedze v rovnakej poistovni je aj druhe auto, takze vsetko slo vybavit cez telefon + jeden podpis)... V pondelok idem do poistovne podpisat veci kvoli havarijnemu poisteniu. To su veci, ktore povazujem viacmenej za vybevene, teraz je to horsie s prepisom auta, pretoze auto som este neprepisal na mna a ak odisiel na dovolenku, tak budem musiet cakat skoro mesiac.

//autoeditácia príspevku ( 18 Oct 2008, 0:20 )
Tak nakoniec sa to ako tak vyriesilo, na dovolenku este nesiel a v pondelok ideme na policiu na prepis. Len este by to chcelo do technicaku dopisat 19-tky elektrony, no neviem, neviem, to asi neprejde :D
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa chlapec10 »

No, mam otazku
Dovazam auto zo zahranicia,
PZP, KO, EK.TK a vsetko(dufam ze to je vsetko) mam vybavene, v stredu idem na obvodny urad pre technicak(musim cakat nan 2 dni), chcel som sa spytat:

Na dopravnom inspektorate, dostanem SPZky na pockanie, alebo zase cakat nejaku dobu(dni/tyzdne)?

Dik
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

NA POCKANIE
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa chlapec10 »

Grim-Reaperka napísal:NA POCKANIE
dakujem
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

Pri prepise (odhlasovani) auta, musi byt pritomny aj povodny majitel na DI? U mna to casovo totiz vychadza na sobotu a je to iny okres (aj kraj) a nerad by som lietal kvoli tomu hore dole (kedze DI v sobotu nerobi). Kupovane bude cez autobazar, ale s tym, ze vlastnik auta ma to auto este stale v uzivani (bazar je len sprostredkovatel predaja). Co ma teda vsetko caka a s akymi moznostami mozem ratat? :-/ Eventuelne by som si to predstavoval asi tak, ze pozriem, ano moze byt, kupim a idem na nom domov. Zrejme si to predstavujem prilis jednoducho.
Napísať odpoveď