Fajcite?
-
Iron-Eddie
Light Professional
kvoli comu fajcis?2Pacaveli napísal:zafajcim si skoro kazde rano jednu, cestou do skoly... cize len pocas tyzdna... alebo niekedy len tak vonku, ked niekto ponukne, tak si jednu, neskor mozno aj druhu dam...
kedze spominas, ze len cez tyzden, tak z toho mi vyplyva, ze nemas abstaky, ked si nezapalis, cize nevidim dovod na fajcenie... image?
skus troska obsirnejsie, zaujima ma topinco napísal:dnes je to mesiac aj týždeň, čo nefajčím. Ten rozdiel, keď som fajčil a teraz, sa nedá porovnať.
ps: ja si dam len obcas, ked niekto ponuka (viac ako 4-5 cigariet za rok to nebude)... aj to len vtedy, ked som opity
Takže fajčil som asi 7 rokov a jedného dňa som si povedal, že s tým prestanem. Ako inšpiráciu som mal pár kolegov, ktorí tiež prestali, takže teraz aj keď chuť občas je, tak sa navzájom podporujeme, napríklad aj tým, že ak niekomu dojdu zásoby jedla, ponúkneme ho zo svojich zásob. Svinská pravda je, že ak človek prestane fajčiť, priberie. Ja som za prvý týždeň spravil osobný rekord, keď som pribral skoro 4 kilá. O tom, že teraz ušetrím viac peňazí, by som pomlčal, pretože jedlo, ktoré zjem stojí oveľa viac ako krabička cigariet. Predsalen jedlo je zdravšie a taká slanina, hranolky alebo hot-dogy nemôžu uškodiť
Čo sa týka tých zmien. Prestalo ma pichať v hrudníku. Nebolo to časté pichanie, ale občas sa to objavilo a nebolo to príjemné.
Prešiel kašeľ. Vtedy som si myslel, že som len nachladnutý (celoročne, hmm trochu zvláštne), prestal som vnímať to, že stále drhnem.
Keď som fajčil, stačila rýchlejšia chôdza a hneď som sa zadýchal. Teraz úplne bez problémov. Cítim, akoby som mal väčšiu kapacitu pľúc.
Po prechlastanej noci sa ráno cítim oveľa lepšie. Nekašlem, nebolia ma pľúca. Po takejto noci som mal problémy s hlasom. Myslel som si, že je to z alkoholu, ale zrejme tomu pomáhali najmä cigarety.
Konečne viem, ako sa cíti nefajčiar v zafajčenom prostredí. Stačí ak si len jeden človek zapáli a najradšej by som mu cigaretu do zadku vopchal. Necítil som to, že mi smrdí oblečenie. Myslel som si, že nefajčiari sú len fajnovky, ale ono tie veci riadne páchnu a k tomu stačí ozaj len jedna jediná cigareta.
Predtým som neveril, čo všetko spôsobujú cigarety, ale skúste, tí čo fajčia, prestať aspoň na jeden deň a uvidíte, že sa budete cítiť lepšie.
//samozrejme ako napísal kolega mi-chau, nesmrdia ruky, nesmrdí z huby, belšie zuby a hlavne ten pocit, že nie si od takej chu**** závislý.
Čo sa týka tých zmien. Prestalo ma pichať v hrudníku. Nebolo to časté pichanie, ale občas sa to objavilo a nebolo to príjemné.
Prešiel kašeľ. Vtedy som si myslel, že som len nachladnutý (celoročne, hmm trochu zvláštne), prestal som vnímať to, že stále drhnem.
Keď som fajčil, stačila rýchlejšia chôdza a hneď som sa zadýchal. Teraz úplne bez problémov. Cítim, akoby som mal väčšiu kapacitu pľúc.
Po prechlastanej noci sa ráno cítim oveľa lepšie. Nekašlem, nebolia ma pľúca. Po takejto noci som mal problémy s hlasom. Myslel som si, že je to z alkoholu, ale zrejme tomu pomáhali najmä cigarety.
Konečne viem, ako sa cíti nefajčiar v zafajčenom prostredí. Stačí ak si len jeden človek zapáli a najradšej by som mu cigaretu do zadku vopchal. Necítil som to, že mi smrdí oblečenie. Myslel som si, že nefajčiari sú len fajnovky, ale ono tie veci riadne páchnu a k tomu stačí ozaj len jedna jediná cigareta.
Predtým som neveril, čo všetko spôsobujú cigarety, ale skúste, tí čo fajčia, prestať aspoň na jeden deň a uvidíte, že sa budete cítiť lepšie.
//samozrejme ako napísal kolega mi-chau, nesmrdia ruky, nesmrdí z huby, belšie zuby a hlavne ten pocit, že nie si od takej chu**** závislý.
-
vivaSlovakia
Guru wannabe
stale sa to bude stupnovat a stupnovat... najlepsie je neprist na chut cigarety...2Pacaveli napísal:smejo: proste som si tak zvykol... a dam si niekedy aj cez tyzden, tak napr. dnes a tak... proste, ked mam moznost, dam si, ked nie, prezijem to... nefajcim koli image, ale koli tomu, ze mi to robi dobre... alebo ako to napisat...
nefajčím, ani som neskúšal. Dnes to už nie je kaperstvo, ani baby už neradi olizujú popolníky pri bozkavaní. Do peňazí to ide ako svina, jeden balík=dve pivká
Takže ani nevidím dôvod začať. Len tak nech tu niekto vymenuje nejaké pozitíva fajčenia cigariet, ale nie také pi*čoviny, že odbúrava nervozitu, alebo bude ti v zime teplejšie, noo? ake? 
-
Iron-Eddie
Light Professional
-
Iron-Eddie
Light Professional
matus87 napísal:Len tak nech tu niekto vymenuje nejaké pozitíva fajčenia cigariet, ale nie také pi*čoviny, že odbúrava nervozitu, alebo bude ti v zime teplejšie, noo? ake?
zebrak - čítať nevieme?zebrak napísal:takze dost to pomaha aj pri nervozite, dalej ked nad niecim rozmyslate, ked mate pauzu od prace, je toho dost...
no ide o to, že máš partu kamošov. Jedného dňa začnú všetci tvoji kamoši fajčiť, ale ty nefajčíš, tak si ťa veľmi nevšímajú. Máš len dve možnosti: začneš fajčiť, skazíš si zdravie,ale tvoji kamoši ti zostanú, alebo prídeš o kamošov a neskazíš si zdravie... takto nejak som to myslel.dbbz napísal:to by som nepovedal ale vdaka fajceniu som uz sponzal dost ludi