Matika dakde robím chybu

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
Zaxman
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Zaxman »

mno tu 3 pred cely zlomok nemožeš napisať to je blbosť
johny_sk
Professional
Professional

Príspevok od používateľa johny_sk »

chces mi povedat, ze 3 * 1/(2m+3n)^2 nie je to iste, co 3/(2m+3n)^2 ? :)
ak ma niekto z vas pocit, ze su to rozdielne veci..., tak mi to tu, prosim, skuste dokazat :D
dakujem za dobry vtip na dobru noc...
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

chlapce tomu sa hovori lomeny vyraz. priklad musi hovorit ci priklad ma mat zmysel alebo nie. s citatelom nerobis nic len s menovatelom. nesu to obycajne zlomky !!!
johny_sk
Professional
Professional

chlape..., to, ci napisem citatela ako 3*1 a 3 tak dam pred zlomok, s tym nema vobec nic spolocneho...
doporucujem ti najst si nejake doucovanie a seriozne si to precvicit a riadne preratat, aby si chapal aspon par zakladnym vztahom o lomenych vyrazoch a zlomkoch (kedze lomeny vyraz je zlomok, len ti v nom vystupuju aj nejake vyrazy..., ktore ale v konecnom dosledku su len cislom)

a..., prosim ta, nezavadzaj niekoho, kto sa to chce naucit. Alebo mi chces povedat, ze maticka trieda na zakladke, maticka trieda na gympli a stvrty rok studia matiky na vyske ma nedokazali naucit ratat lomene vyrazy?
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

... vidim ze tomu velmi rozumies :roll:
Zaxman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

mno asi nie .....lebo maš pravdu že 3 * 1 a 3 je to iste ale nemožeš to v lomenych vyrazoch dat pred tu zatvorku .............
konyk87
King
King

Príspevok od používateľa konyk87 »

Zaxman napísal:mno asi nie .....lebo maš pravdu že 3 * 1 a 3 je to iste ale nemožeš to v lomenych vyrazoch dat pred tu zatvorku .............akože buc si prešiel tu tvoju matematicku školu vdaka ocinkovy alebo nvm
dobre..skusme sa trosku zamysliet..ty tu tvrdis, ze 3/a, kde a je nejaky vyraz nie je to iste ako 3*(1/a)? :shock: ak hej, tak by sa ti mala zakazat navstevovat tato tema..skus si za a dosadit napr 2..
3/2 = 1.5
3*(1/2) = 3*0.5 = 1.5 (neuveritelne)
tak isto to plati aj s vyrazmi lebo v tomto pripade si pred zlomok vynimas 3/1 (to je ta trojka), kde sa citatel nasobi 3 a menovatel jednotokou..
Zaxman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

nie ja tvrdim že to stou 3 ma pravdu to je ok ale nemože tu trojku dať pred ten zlomok a nehat to tak to neni vysledok to je blbosť ...........

ja som som to pochopil takto že on kcel spraviť toto: 3lomeno (a+b) = 3(a+b) a to je totalna kravina
konyk87
King
King

v tom pripade je matikar dement alebo si zle polozil otazku..
skus nam dat nejaky dokaz(tym nemyslim hlasku typu "to tak nemoze byt") preco by to tak nemalo byt..
Zaxman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

kceš mi povedat že 3lomeno (a+b) je to iste ako 3(a+b) .............potom si dement ty nie matikar .............................
johny_sk
Professional
Professional

OMG. Boze decka, vazne nechapem, ci ste take natvrdle, alebo ci citate nieco ine, ako vam pisem...

mam vyraz 3/a. a mam vyraz 3*(1/a). Tieto dva vyrazy su presne to iste! Ta trojka v citateli predstavuje nasobenie tromi, a v menovateli zasa delenie a-ckom. 3*(1/a) = 3/a = (1/a) * 3. Ak tomu neverite, skuste to nahodit do kalkulacky a dosadzajte si za a-cko rozne cisla... Ak vam pri nejakom vyjdu rozne vysledky, potom tu nieco piste...

fakt neznasam, ked tu zavadzate decka, ktore sa to chcu naucit. Pouzite argumenty, uvedte mi protipriklad.
konyk87
King
King

Zaxman napísal:kceš mi povedat že 3lomeno (a+b) je to iste ako 3(a+b) .............potom si dement ty nie matikar .............................
nie..ja chcem povedat 3/(a+b) je to iste ako 3* [1/(a+b)], takze pokial ani nevies spravne precitat, ci ti tu tvrdia, tak by si sa mal zdrzat vyrazov typu "dement" na ich adresu :wink:

\\btw. zvazujem podanie trestneho oznamenia za toho dementa :lol:
Zaxman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

jonhy povedal že jedno či tu trojku da hore alebo dole pred zatvorku a to jedno neni pri krateni ..........či daš 3/(a+b) abo 3*(a+b) to je to iste ale ked maš prikrad 3/(a+b) nemožžeš to dat ako 3(a+b) ...............takže si prelistuj celu temu aby si zistil očo tu ide a nejdem to už viac riešiť on kcel iba vedeť to stou 12mn čo som napisal už davno predtym takže kde ste tu azse vy nabrali to 3/1 a 3*1 už fakt nvm ,..................a končim pass
gwixt
Addict
Addict

Príspevok od používateľa gwixt »

omg riesite blbosti ....
1) ano v citateli ma byt 3, lebo citatel si neupravoval
2) menovatel sa upravil podla vzorca : a^2 + 2ab + b^2 = (a+b)^2
[v tvojom pripade a=2m a b= 3n]

myslim ze stacilo napisat toto a nie diskutovat o blbostiach celu jednu stranu :roll:
johny_sk
Professional
Professional

Zaxman napísal:jonhy povedal že jedno či tu trojku da hore alebo dole pred zatvorku a to jedno neni pri krateni ..........či daš 3/(a+b) abo 3*(a+b) to je to iste ale ked maš prikrad 3/(a+b) nemožžeš to dat ako 3(a+b) ...............takže si prelistuj celu temu aby si zistil očo tu ide a nejdem to už viac riešiť on kcel iba vedeť to stou 12mn čo som napisal už davno predtym takže kde ste tu azse vy nabrali to 3/1 a 3*1 už fakt nvm ,..................a končim pass
johny nikde nenapisal, ze tu trojku mas dat dole, ale ze ju mozes dat pred cely zlomok! citaj este raz ...
M@rt1n
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa M@rt1n »

Chlapci dik za konverzáciu už som to pochopil :D
Napísať odpoveď