Matika dakde robím chybu
chlape..., to, ci napisem citatela ako 3*1 a 3 tak dam pred zlomok, s tym nema vobec nic spolocneho...
doporucujem ti najst si nejake doucovanie a seriozne si to precvicit a riadne preratat, aby si chapal aspon par zakladnym vztahom o lomenych vyrazoch a zlomkoch (kedze lomeny vyraz je zlomok, len ti v nom vystupuju aj nejake vyrazy..., ktore ale v konecnom dosledku su len cislom)
a..., prosim ta, nezavadzaj niekoho, kto sa to chce naucit. Alebo mi chces povedat, ze maticka trieda na zakladke, maticka trieda na gympli a stvrty rok studia matiky na vyske ma nedokazali naucit ratat lomene vyrazy?
doporucujem ti najst si nejake doucovanie a seriozne si to precvicit a riadne preratat, aby si chapal aspon par zakladnym vztahom o lomenych vyrazoch a zlomkoch (kedze lomeny vyraz je zlomok, len ti v nom vystupuju aj nejake vyrazy..., ktore ale v konecnom dosledku su len cislom)
a..., prosim ta, nezavadzaj niekoho, kto sa to chce naucit. Alebo mi chces povedat, ze maticka trieda na zakladke, maticka trieda na gympli a stvrty rok studia matiky na vyske ma nedokazali naucit ratat lomene vyrazy?
dobre..skusme sa trosku zamysliet..ty tu tvrdis, ze 3/a, kde a je nejaky vyraz nie je to iste ako 3*(1/a)?Zaxman napísal:mno asi nie .....lebo maš pravdu že 3 * 1 a 3 je to iste ale nemožeš to v lomenych vyrazoch dat pred tu zatvorku .............akože buc si prešiel tu tvoju matematicku školu vdaka ocinkovy alebo nvm
3/2 = 1.5
3*(1/2) = 3*0.5 = 1.5 (neuveritelne)
tak isto to plati aj s vyrazmi lebo v tomto pripade si pred zlomok vynimas 3/1 (to je ta trojka), kde sa citatel nasobi 3 a menovatel jednotokou..
OMG. Boze decka, vazne nechapem, ci ste take natvrdle, alebo ci citate nieco ine, ako vam pisem...
mam vyraz 3/a. a mam vyraz 3*(1/a). Tieto dva vyrazy su presne to iste! Ta trojka v citateli predstavuje nasobenie tromi, a v menovateli zasa delenie a-ckom. 3*(1/a) = 3/a = (1/a) * 3. Ak tomu neverite, skuste to nahodit do kalkulacky a dosadzajte si za a-cko rozne cisla... Ak vam pri nejakom vyjdu rozne vysledky, potom tu nieco piste...
fakt neznasam, ked tu zavadzate decka, ktore sa to chcu naucit. Pouzite argumenty, uvedte mi protipriklad.
mam vyraz 3/a. a mam vyraz 3*(1/a). Tieto dva vyrazy su presne to iste! Ta trojka v citateli predstavuje nasobenie tromi, a v menovateli zasa delenie a-ckom. 3*(1/a) = 3/a = (1/a) * 3. Ak tomu neverite, skuste to nahodit do kalkulacky a dosadzajte si za a-cko rozne cisla... Ak vam pri nejakom vyjdu rozne vysledky, potom tu nieco piste...
fakt neznasam, ked tu zavadzate decka, ktore sa to chcu naucit. Pouzite argumenty, uvedte mi protipriklad.
nie..ja chcem povedat 3/(a+b) je to iste ako 3* [1/(a+b)], takze pokial ani nevies spravne precitat, ci ti tu tvrdia, tak by si sa mal zdrzat vyrazov typu "dement" na ich adresuZaxman napísal:kceš mi povedat že 3lomeno (a+b) je to iste ako 3(a+b) .............potom si dement ty nie matikar .............................
\\btw. zvazujem podanie trestneho oznamenia za toho dementa
jonhy povedal že jedno či tu trojku da hore alebo dole pred zatvorku a to jedno neni pri krateni ..........či daš 3/(a+b) abo 3*(a+b) to je to iste ale ked maš prikrad 3/(a+b) nemožžeš to dat ako 3(a+b) ...............takže si prelistuj celu temu aby si zistil očo tu ide a nejdem to už viac riešiť on kcel iba vedeť to stou 12mn čo som napisal už davno predtym takže kde ste tu azse vy nabrali to 3/1 a 3*1 už fakt nvm ,..................a končim pass
johny nikde nenapisal, ze tu trojku mas dat dole, ale ze ju mozes dat pred cely zlomok! citaj este raz ...Zaxman napísal:jonhy povedal že jedno či tu trojku da hore alebo dole pred zatvorku a to jedno neni pri krateni ..........či daš 3/(a+b) abo 3*(a+b) to je to iste ale ked maš prikrad 3/(a+b) nemožžeš to dat ako 3(a+b) ...............takže si prelistuj celu temu aby si zistil očo tu ide a nejdem to už viac riešiť on kcel iba vedeť to stou 12mn čo som napisal už davno predtym takže kde ste tu azse vy nabrali to 3/1 a 3*1 už fakt nvm ,..................a končim pass