ale za ideos x5 sa neoplati vysolit 220€ ci kolko stoji, ak za 170€ sa da kupit g300 s lepsimi parametrami a gorilla glass, ktora nie je nikde oficialne potvrdena
Potrebujete poradiť s kúpou mobilu ? Napíšte SEM !
Re: MT do 200€
huawei sonic alebo vacsi a vykonnejsi ascend g300, alebo nech trocha priplati za se neo V, ideos x5...
ale za ideos x5 sa neoplati vysolit 220€ ci kolko stoji, ak za 170€ sa da kupit g300 s lepsimi parametrami a gorilla glass, ktora nie je nikde oficialne potvrdena
-
Grim
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: Potrebujete poradiť s kúpou mobilu ? Napíšte SEM !
Chcem kúpiť nový mobil, nakoľko moja Nokia 6300 už umiera. Veľmi sa v tom nevyznám a tak chcem poradiť. Nechcem nič drahé, ale aby to malo kapacitný dotykový displej (neznášam tie perečká, tak poprosím bez nich), WiFi, OS, tenký a menší, aby sa mi to zmestilo do vačku...a potom mám pár otázok...Aký je rozdiel medzi Androidom a Windowsom a aké sú výhody a nevýhody každého z nich? Dajú sa po vydaní novšej verzie aktualizovať? Keď kúpim fon s Androidom 2.3, dá sa potom tam dať 4.0? Treba aplikácie na jednotlivé platformy kupovať? Predbežne sa mi zapáčil LG E400 Optimus L3. Čo hovoríte na môj výber?
take nestastie ma zase stretlo 
chystal som sa kupit evo 3D, prestalo sa predavat
teraz som sa chystal kupit huawei g300, prestal sa predavat, nestiha sa vyrabat, z 3 shopov mi odpisali ze ho cakaju az v auguste
dovtedy cakat nemienim a nic ine nechcem preto sa pytam, ak ho kupim z ceska, bude sa dat (co sa asi bude) odblokovat na nase siete a za kolko?
// grim o wp/android sa tu toho popisala spuuusta
co ti tak zhlavy napisem postrehy tak na wp netreba taky vykonny hw, wp je sviznejsi, stabilnejsi, no je nanho menej apps a to ludi zrejme odradza + co ich asi odradza najviac je graficka nadstavba, kto potrebuje rychly svizny system a je to prenho dobra cesta
chystal som sa kupit evo 3D, prestalo sa predavat
teraz som sa chystal kupit huawei g300, prestal sa predavat, nestiha sa vyrabat, z 3 shopov mi odpisali ze ho cakaju az v auguste
dovtedy cakat nemienim a nic ine nechcem preto sa pytam, ak ho kupim z ceska, bude sa dat (co sa asi bude) odblokovat na nase siete a za kolko?
// grim o wp/android sa tu toho popisala spuuusta
co ti tak zhlavy napisem postrehy tak na wp netreba taky vykonny hw, wp je sviznejsi, stabilnejsi, no je nanho menej apps a to ludi zrejme odradza + co ich asi odradza najviac je graficka nadstavba, kto potrebuje rychly svizny system a je to prenho dobra cesta
Ja mám mobil z vodafonu a nič som nemusel dávať odblokovať, takže sa ich skús opýtať či sa bude dať používať na slovensku.
noo v cesku sa tiez predava vo vodafone tak mozno tiez nebudem musiet davat
no ak nahodou tak dufam ze to nie je nejaka neviem aka suma
zdravim, rozhodujem sa o kupe noveho mobilu strop ceny je tych 350 E cca, mozete nieco poradit? android je mi sympatickejsi. zatial mam v hladaciku sony xperiu P alebo samsung galaxy S advance, nejake porovnanie majitelov? pripadne dalsie typy ?
Mobilny telefon s Androidom cca 200E
Caute, rozhodol som sa coskoro kupovat novy telefon s OS Android, cena by sa mala pohybovat maximalne na urovni 200euri. Na fotak specialne poziadavky nemam, znacka mi je tiez v podstate lahostajna ale skusil by som sa vyhnut SE a Nokii, ale ak sa najde daco kvalitne v tejto cenovej kategorii tak urcite budem uvazovat. V podstate potrebujem mobil na kazdodenne pouzivanie, nic specialne, ako ze by mal byt wallkman alebo tak to byt nema. No mohol by mat Gps. Mam uz cosi vyhliadnute, ale nedam to tu, chcem sa utvrdit v nazore. Dakujem
-
Thommas
Addict
Re: Mobilny telefon s Androidom cca 200E
Použité Evo 3D? Neviem, či už naň nevydali ICS.
-
spojka13
Darca
Grim: ja mam osobne neaku nevysvetlitelnu apatiu voči androidu, a tak som si kupil fon s windowsom(nokia lumia 800) je pravda, že nema miliardu app. v markete, ale su tam tie app ktore človek využije... čiže nesu tam triplicitne... system je rychly, svižny, proste stabilnostou ma asi najbližšie k iOS... zase nevyhoda oproti androidu je ta, že nepodporuje mass storage... ale to sa ma vyriešit, možno niekedy v oktobri... ale ja to nepovažujem za neaku velku nevyhodu...
Re: Mobilny telefon s Androidom cca 200E
uz som to tu pisal strasne vela krat, android do 200€ jednoznacne huawei g300, v tejto cene nema konkurenciu
(AK NOVÝ)
(AK NOVÝ)
Ja mám asi dva týždne HTC One V. Je tam android 4.0.3 a tiež som prechádzal z Nokie, ibaže 6700s. Ak sa chceš niečo popýtať neni problém - ak budem vedieť, odpoviem. Najdôležitejšie je zvyknúť si na nové prostredie, novú značku, nové ovládanie, nové držanie, teda asi na všetko. Ak si ale aspoň trochu technicky zdatný, nemal by to byť velký problém - nie je to moc zložité. Android na každú prkotinu potrebuje nejakú aplikáciu, ale našťastie ich je neskutočne veľa takže je z čoho vyberať a máš tak možnosť mať v telefóne neskutočné veci o ktorých môže Windows mobile len snívať. Ak si to dobre nakonfiguruješ budeš spokojný.Grim napísal:Chcem kúpiť nový mobil, nakoľko moja Nokia 6300 už umiera. Veľmi sa v tom nevyznám a tak chcem poradiť. Nechcem nič drahé, ale aby to malo kapacitný dotykový displej (neznášam tie perečká, tak poprosím bez nich), WiFi, OS, tenký a menší, aby sa mi to zmestilo do vačku...a potom mám pár otázok...Aký je rozdiel medzi Androidom a Windowsom a aké sú výhody a nevýhody každého z nich? Dajú sa po vydaní novšej verzie aktualizovať? Keď kúpim fon s Androidom 2.3, dá sa potom tam dať 4.0? Treba aplikácie na jednotlivé platformy kupovať? Predbežne sa mi zapáčil LG E400 Optimus L3. Čo hovoríte na môj výber?
Ja som si tam pridával zatiaľ iba Avast, volume control +, prehrávač MX player, navigáciu Sygic (ku ktorej som dostal od operátora kupón na 30 mes) a 2 nejaké hry.
Čo sa týka použitelnosti verzie 2.3 vs 4.0 to zrejme závisí od hardwaru. Na tom mojom bola už verzia 4, takže som nemusel nič robiť.
Neviem síce čo sú to "perečká", ale do ruky sa ti dostane strašne rýchlo. Ak tam má byť napr. navigácia a podobné veci, tak zase ten displej musí mať aj určitú veľkosť aby bol dobre čitatelný.
LG E400 nepoznám, ale ak môžem poradiť oblúkom sa vyhni mobilom s plastovými displejmi. Niektorý výrobcovia ich dávajú do tých lacnejších modelov aby stlačili cenu dole, lenže ich kvalita je žalostná. Displej je najhlavnejšia (a aj najdrahšia) časť mobilu a tak sa oplatí zaujímať sa o jeho prednosti.
len doplnim, ze pereckami myslel stylusi - su dva druhy displayov, rezistivny a kapacitny, kapacitny ti reaguje na prst, vacsiu plochu (suvisi to so zmeno napatia tym, ze sa dotkne vodive ludske telo) zatial co rezistentny na malu plochu dotyku-teda stylus, resp nechet, tu sa jedna o dve plochy malicko vzdialene od seba ktore ked sa dotknu display to vyhodnoti a urci miesto stretu, preto treba co najmensi bod lebo to display nevyhodnoti
Ahojte.
Prečítal som v rýchlosti posledných pár stránok v tejto diskusii, ale nenašiel som to čo som hľadal.
O nových mobilných telefónoch viem minimum, momentálne vlastním najlacnejší mobil aký sa dal pred piatimi rokmi kúpiť
keďže som ho používal minimálne.
Po skončení štúdia na vysokej škole už potrebujem niečo trocha reprezentatívnejšie (aj kvôli budúcemu možnému zamestnaniu pri kontakte so zákazníkmi). Vyzerá to tak, že máte v tejto oblasti veľa skúseností, preto vás požiadam o pár rád.
Na alze som si prezrel zopár smartphonov, ponuka je naozaj veľká, no moje podmienky na mobil sú (zoradené podľa priority):
Mobil nepotrebujem na zábavu, skôr na prácu a ako som už písal, aby aj nejako vyzeral a mal istú "úroveň" (a pritom nemusí byť drahý, napr. Samsung Star (S5230) Black myslím vyzerá seriózne). Na alza.sk som si vytipoval pár modelov, od spomínaného Samsung Star (S5230) Black po Samsung Galaxy Pocket (S5300) Black (môže to byť akákoľvek značka, s ktorou máte dobre skúseností a spĺňa podmienky hore uvedené).
Vopred ďakujem za vaše rady a tipy.
Prečítal som v rýchlosti posledných pár stránok v tejto diskusii, ale nenašiel som to čo som hľadal.
O nových mobilných telefónoch viem minimum, momentálne vlastním najlacnejší mobil aký sa dal pred piatimi rokmi kúpiť
Po skončení štúdia na vysokej škole už potrebujem niečo trocha reprezentatívnejšie (aj kvôli budúcemu možnému zamestnaniu pri kontakte so zákazníkmi). Vyzerá to tak, že máte v tejto oblasti veľa skúseností, preto vás požiadam o pár rád.
Na alze som si prezrel zopár smartphonov, ponuka je naozaj veľká, no moje podmienky na mobil sú (zoradené podľa priority):
- čo najmenšia veľkosť: výška (pod 104 mm) a hrúbka (pod 16 mm),
- dotykový display min. 2.6",
- bez dodatočnej klávesnice,
- možnosť sledovania filmov,
- USB pripojenie k PC (Bluetooth nevyužijem),
- nepotrebujem Dual SIM, wifi, ani kvalitný fotoaparát,
- cena do 130 € (viac za "vec do vrecka"
platiť nechcem).
Mobil nepotrebujem na zábavu, skôr na prácu a ako som už písal, aby aj nejako vyzeral a mal istú "úroveň" (a pritom nemusí byť drahý, napr. Samsung Star (S5230) Black myslím vyzerá seriózne). Na alza.sk som si vytipoval pár modelov, od spomínaného Samsung Star (S5230) Black po Samsung Galaxy Pocket (S5300) Black (môže to byť akákoľvek značka, s ktorou máte dobre skúseností a spĺňa podmienky hore uvedené).
Vopred ďakujem za vaše rady a tipy.
-
guess.whoo
Redeemer
ja by som ti odporucil prave ten galaxy pocket. ten samsung star je uz stary model, ktory nevyzera velmi reprezentativne 
na 2,6" sledovat filmy no neviem, chces cim mensi displej a zaroven sledovat filmy?
a navyse na Stare by si si ten film pozrel iba v 3gp
ak by si vypustil uhlopriecku displeja tak by som ti odporucil zte blade...
skus nam ujasnit co presne si predstavujes po reprezentativnou urovnou....
ak by si vypustil uhlopriecku displeja tak by som ti odporucil zte blade...
skus nam ujasnit co presne si predstavujes po reprezentativnou urovnou....
Tak sledovanie filmov vypustím z požiadaviek, aj tak by som to nevyužil 
Ak vás môžem poprosiť, hoďte mi sem aj link z alzy, ak máte návrh na niektorý model. Pod reprezentatívnym modelom si predstavujem niečo, čo nevyzerá "pre deti", pre "ženy" (asi tie zlaté edície), jednoducho decentne, v čiernej farbe (možno niečo ako GIGABYTE GSmart G1315, neviem ako to vyzerá v skutočnosti).
A ten ZTE blade si myslel tento model?
Ak vás môžem poprosiť, hoďte mi sem aj link z alzy, ak máte návrh na niektorý model. Pod reprezentatívnym modelom si predstavujem niečo, čo nevyzerá "pre deti", pre "ženy" (asi tie zlaté edície), jednoducho decentne, v čiernej farbe (možno niečo ako GIGABYTE GSmart G1315, neviem ako to vyzerá v skutočnosti).
A ten ZTE blade si myslel tento model?
ano, myslel som presne ten, ten gigabyte prosim ta vynechaj, nechapem ako sa to moze predavat za taku cenu, ten blade ma ovela lepsie parametre, na android proste nemoze stacit 500mhz procesor a 256mb ramky co ma gigabyte, ved je to tragicke...
-
guess.whoo
Redeemer
ale ma ako jediny android za lacny peniaz dual sim funkciu..to preto
Tak ten zte blade vyzerá solídne, prakticky spĺňa moje predstavy, vlastní/vlastnil niekto tento mobil prosím?
ColdRain dík za vysvetlenie. Grim myslel asi na tie staršie displeje z dotykovým perom, už mi je to jasné.
Trymore jak tak čítam nedá mi nezapojiť sa. Z toho o čom tu píšeš, že nevyužiješ je už pomaly prevažná väčšina funkcií štandartnou súčasťou výbavy takmer každého mobilu. Napríklad wi-fi už dnes majú aj základné modely hoci nie všetky, kým pred pár rokmi to bola skôr rarita, a už vôbec si neviem predstaviť mobil bez bluetootch. Video si pozrieš už takisto skoro na všetkom len rozdiel je v rozlíšení, formáte a pod. Ak to má byť iba na telefonovanie, tak na to je dobrý každý mobil a čo sa týka desiqnu, tak to je najlepšie vidieť priamo v obchode aby sa to dalo aj osahať, v ruke podržať a pod.
Ja som si najprv na webe vyhliadol zopár typov ktoré by pripadali do úvahy a potom šiel do terénu si ich obhliadnuť. Zaujímavé bolo, že tie ktoré som pokladal za horúcich favoritov ma na "vlastné oči" oslovili oveľa menej než tie o ktorých som uvažoval len okrajovo. Ono aj prvý dojem je dosť dôležitý. V každom prípade prajem šťastnú ruku.
Trymore jak tak čítam nedá mi nezapojiť sa. Z toho o čom tu píšeš, že nevyužiješ je už pomaly prevažná väčšina funkcií štandartnou súčasťou výbavy takmer každého mobilu. Napríklad wi-fi už dnes majú aj základné modely hoci nie všetky, kým pred pár rokmi to bola skôr rarita, a už vôbec si neviem predstaviť mobil bez bluetootch. Video si pozrieš už takisto skoro na všetkom len rozdiel je v rozlíšení, formáte a pod. Ak to má byť iba na telefonovanie, tak na to je dobrý každý mobil a čo sa týka desiqnu, tak to je najlepšie vidieť priamo v obchode aby sa to dalo aj osahať, v ruke podržať a pod.
Ja som si najprv na webe vyhliadol zopár typov ktoré by pripadali do úvahy a potom šiel do terénu si ich obhliadnuť. Zaujímavé bolo, že tie ktoré som pokladal za horúcich favoritov ma na "vlastné oči" oslovili oveľa menej než tie o ktorých som uvažoval len okrajovo. Ono aj prvý dojem je dosť dôležitý. V každom prípade prajem šťastnú ruku.