Potrebujete poradiť s kúpou mobilu ? Napíšte SEM !

Všetko o mobiloch, PDAčkach...
Ketrin55
Novice
Novice

Re: Potrebujete poradiť s kúpou mobilu ? Napíšte SEM !

Príspevok od používateľa Ketrin55 »

Ahojte!
Ktory je najlepsi?
Samsung Galaxy Ace 2 (i8160)
Sony Xperia Sola (MT27i)
Sony Xperia U (ST25i)
Sony Ericsson Xperia Ray (Sony Ericsson ST18i)

Prosim poradte :)
CheZteR
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa CheZteR »

ace 2, U, sola...vyber si podla dizajnu a uhlopriecky... su to hardwarovo rovnake telefony, ace 2 ma trocha slabsi procesor, v realnom zivote to ale nepocitis
BlindBasterd
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa BlindBasterd »

Caute, mam v plane si v najblizsej dobe kupit mobil. Mobil vyuzivam len na telefonovanie/smsky, sem-tam fotka/video. Chcem ho kupit lacno, preto beriem nieco z ciny.
Vyhliadol som si tieto 2 mobily:
Samsung Note Clone
Neobox
Lajcky co som na to pozeral tak jediny rozdiel je vlastne v uhlopriecke a ako tie mobily vyzeraju.
Kedze by som chcel na mobile aj surfovat po nete a tak, premyslam skor na tym Galaxy Note clonom, kedze ma vacsiu obrazovku. Bojim sa ale, zeby to nebolo az prilis velke. Ma niekto mobil s takou uhloprieckou alebo podobnou, mohol by povedat skusenosti co sa surfovania tyka, praktickosti?
Bol som si v o2 pozriet original Note, mali iba maketu ale tak som skusal ci vojde do vrecka, ako je to pohodlne a tak. Zdalo sa to OK.
Doteraz som mal Nokiu N82, a mam ju uz 4 roky. Opat by som chcel vydrzat co najdlhsie s mobilom, tak si radsej necham poradit :-)

// este taka drobnost, da sa potom android updatnut na 4.1 ?
CheZteR
Redeemer
Redeemer

jaj boze :D ani jeden
kupovat fake z ciny, to je dnes este v mode?
ved cina vyraba celkovo kvalitne smartfony za priaznive ceny (teraz nemyslim stvorjadrovy huawei - vynimka) dostupne aj na nasom trhu...
BlindBasterd
Light Expert
Light Expert

Nejde o fake, ze chcem vyzerat [neobox je dajaky klon???], ale nechcem vyhadzovat zbytocne peniaze za mobil tu u nas v predajni. Pozrel som za obdobnu cenu (200e) mobil v predajni u nasich operatorov a parametrami su pozadu oproti tomu co som nasiel u cinakoch. napr. taky Galaxy Ace
Tym nechcem zhadzovat ten mobil, ale za taku cenu mozem mat vacsi displey, RAM,CPU...
Tak prosim nepis flame, take poznamky su uplne zbytocne. Nikomu to nepomoze a frajera to z teba neurobi.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

fajn :D kup si fake, kup si vacsi displej, hlavne ze ma
Colors 256 colors
dalej
ROM 512MB
Available Memory 468MB
to mi chces povedat ze ICS 4.0 zabera 50mb? nezabera nainstalovane ICS nahodou 1gb+ ?
Capacity 2800 mAh
cinska baterka s velkou kapacitou, ak vydrzi tolko, ako ta, co tam dava samsung a neodide po roku, tak to bude uspech

ale tak nebudem ta odhovarat, ak sa ti nepaci slovensky trh, ake mobily ponuka, btw za 208,20 dolara si dokazem kupit plnohodnotny smartfon aj unas a navyse, mne neodide po roku :)
gl a hf s nim, potom nam sem napis recenziu aky je uzasny
BlindBasterd
Light Expert
Light Expert

Tak co nedas konkretny link na ten telefon? To mi ma ako pomoct, ze ty by si kupil v tej cene plnohodnotny smartfon.
Asi si mylis pojem poradit s kritizovat. Keby aspon nieco konkretne navrhnes, ale iba porypes, nieco vypichnes z toho telefonu ake shit to je.
Do mobilov sa velmi nevyznam, takze citovat mi tu o ICS4.0 je mi zbytocne, kedze neviem o co sa jedna a nejdem si to zistovat. Kapacitu baterky nejdem riesit, ty ako vies kolko vydrzi? odkial su ine baterky?? Vybral som zo svojej v obchode kupovanej nokii a mam tam made in china... Trochu nic moc argument ked majoritna cast tych veci je robena v cine, nemyslis?
Dalej mi chces povedat, ze s tymto mobilom nebudem moct volat/smskovat/surfovat po nete?

Dokopy sa len tocime okolo toho, ze je z ciny. A je to len flame... Ked chces o tom hovorit a odhovarat (co nechces ) tak mozes sukromnou spravou. Ak poradit, (pomoct, dat konkretny navrh) tak budem rad ked sa tu este ozves.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

co tak si precitat par stran dozadu? kazdy treti den tu niekto pride, kto zhana mobil do 200-250€ a vzdy mu radime to iste, tie iste modely aj s argumentami preco, ty tu prides a zacnes obhajovat fake z ciny
ano viem kolko vydrzi, aj keby mala no name baterka 3600mAh, vydrzi maximalne den a pol... viem to od ludi, co si to pokupovali z ebayu a este k tomu museli kupovat aj vacsie zadne kryty, lebo im tam nevosla
tu nejde o to ze je vyrobena v cine, ale KÝM je vyrobena v čine...preco samsung, a nie len samsung, nedava do smartfonov baterie s vacsou kapacitou? ja to neviem...vies to ty? vie to niekto? preco sa nepredavaju smartfony, ktore vydrzia 2-3 dni pri plnom zatazeni?
jediny smartfon, ktory poznam, ze vydrzi taku dobu je motorola razr maxxx, ziadny iny nepoznam...ale ten mobil ma aj inu cenovku...
vedia to vyrobcovia a to je hlavne...

takze ked chces poradit, napis svoj cenovy strop v €, nie v dolaroch, a ci ti staci 4" displej, alebo chces vacsi

a este dolezita pripomienka...kde reklamujes fake Note Clone ked sa ti pokazi? (a ver ze sa pokazi, alebo s nim budes tak nespokojny ze ho budes chciet vymenit/servisovat)
posles mu ho do ciny nech sa nanho pozrie? ci ho posles do samsung servisu a budes dufat ze si to nevsimnu, ver mi..toto nie je dobra volba, spoluziak si tiez chcel kupit za 260 dolarov nejaky no name bez mena dokonca s 5", hlavne ze mal slot na 3 SIMKY a 10MPIX fotak s no name čočkou vo vnutri...nakoniec som mu poradil Galaxy S duos, kupil a je maximalne spokojny
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

chezter ma pravdu, cinske telefony nevydrzia. za cca 180e mas na vyber huawei g300 alebo zte acqua. oba maju dost velke displaye na surfovanie+da sa z nich volat+mas normalnu 2r zaruku+nemusis cakat kym ti pride z ciny+baterka ti nevytecie (ano vsetky su vyrabane v cine, lenze je rozdiel akym vyrobcom a akym vyrobnym procesom).
o tychto dvoch telefonoch by sa velmi rychlo dozvedel, keby si preklikal aspon 3-4 strany tochto topicu
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cORP. »

alebo si vazne doloz tych 50 eur a kup si ace 2 ,v tej cene je to asi najrozumenjsi telefon aky je na trhu ,kupoval som ho priatelke a nelutujem ,mam s3 no paci sa mi aj ace 2 vykon neporovnavam no v ramci ceny ma ten telefon naozaj vsetko okrem regulacie jasu a nfc . tie telefony co si sem dal by som nechcel ani kebyze ich davaju za 100€ ,v telekom benefit je teraz se live with walkman ktory parametrovo predci vsetky za cenu 99€ co je asi najlepsia volba ,ma sice mensi displej ale urcite je krajsi farebne aj spolahlivostou ako tieto cinske pseudodispleje . dalsia vec ,za 200 eur si na bazosi alebo inom bazari zozenies ovela vacsie "delo" aj so zarukou ,ak sa moc nevyznas zozen niekoho v okoli kto ma v telefonoch lepsi prehlad a skus pozret aj tam .
BlindBasterd
Light Expert
Light Expert

CheZteR -> Nie necital som strany dozadu, bol som rozhodnuty ze zoberiem jeden z tych 2 telefonov, len som chcel vediet ci je nejaky vyraznejsi rozdiel medzi nimi.
Nechcem sa hadat, tahat za slovicka, vyhladavat kolko ma tato bateria kapacitu, ci je to velka kapacita atd. Rozumies sa do toho viac nez ja, len ma zarazilo ako si predtym reagoval, ako keby chcem kupit klon samsungu zeby som bol velky frajer na ulici :) nie, praveze chcem usetrit, nemam peniaze na rozhadzovanie, chcel som kupit mobil co mi posluzi na to co chcem a este sa mi relativne bude pacit. Znamy ma dobre skusenosti s cinskymi mobilmi.. nie neposlem to do samsungu a budem dufat ze to prejde, je tam rocna zaruka na poruchy nezavinene uzivatelom, ale to uz je o inom reklamacia, keby beriem tak dufam ze by som ju nepotreboval ;)

Hlavnou poziadavkou je cena - do 200e by som sa chcel zmestit. Tak som robil aj na strankach nasich operatorov, nastavil cenu a pozeral. Displej minimalne 4", kamarat ma 3" xperiu a to mi pride male.

Vdaka za tie ostatne navrhy co tu padli, este si ich presnejsie pozriem, za kolko by ma vysli, skocim do predajne zobrat do ruky.
Dnes mi prave prisiel mobil od cinakoch, kupoval som z tych najlacnejsich dotykovych pre svoju tetu, na skusku ze ci vsetko pride vporiadku. Tak uvidim ako je na tom ten mobil a rozhodnem sa, ci predsa "risknem" cinu alebo nieco u nas v obchodoch.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

nijak prehnane som nezareagoval ani som nenarazal na frajerinu :) zrejme si si to iba zle vysvetlil
BlindBasterd napísal: Hlavnou poziadavkou je cena - do 200e by som sa chcel zmestit. Tak som robil aj na strankach nasich operatorov, nastavil cenu a pozeral.
vidis, a to je chyba :)
do 200€ je najlepsim riesenim g300 a ja ti garantujem ze budes spokojny, stoji za zmienku zte acqua a zte skate
http://www.hojko.com/post1885854.html#p1885854
poradim ti, precitaj si to cele ;)
BlindBasterd
Light Expert
Light Expert

To ZTE vyzera dobre, mrkol som aj mall.sk a cena je dobra, plus prislo by do tyzdna...
Chcem sa ale spytat, da sa upgradnut ten android na 4.1?
Potom ta romka co spominas v prispevku, do mobilu sa to nahodi jednoducho? Nie som blb ale zas nerad by som tam nieco dokafral, este prisiel o zaruku a tak :)
Kamarat co ma Xperiu a ma tam este starsi android 2.1 myslim, ma problemy s appkami -> instaluje mu ich len do pamati telefonu, na SD kartu mu nejde, teraz citam o tom ZTEcku a niektori ludia sa tiez stazuju ze im to robi problemy, ze to museli obchadzat rootovanim a este neviem cim.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

hej, skate treba rootnut, ta romka co spominam, to ma vsetko osetrene, netreba ti ani urobit zalohu povodnej rom, s ktorou kupis telefon, pre pripad reklamacie, cela rom je uz zalohovana na webe, staci ju stiahnut a nainstalovat pred reklamaciou, SKATIE rovnako, stiahnut a naininstalovat, na webe je postup krok po kroku, zvladol som to ja, zvladne to kazdy :)
oficialne tam 4.1 nedostanes, pri Skatie ti ho ani netreba, Skatie je presne optimalizovana pre tento telefon a pre ziadny iny, je sita na mieru
su v nej appky na presun na sd kartu aj na pretaktovanie cpu + root
rupert111
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa rupert111 »

....
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

to si sem napisal teraz naschval alebo co?
Ketrin55
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Ketrin55 »

Prosim vas, ako sa pouzivaju tagy od sony?,dostala som k sony sola 4 a neviem ani na co to je :-D
smejo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa smejo »

skusi niekto porovnat HTC one X, one S, one V a iP 4S, pripadne SGS III?
vyberam si novy telefon a rozmyslam nad tymito... cisla si viem prestudovat aj sam, ale nad tym, ci mam v telefone 1,3 alebo 1,5 GHz X-jadrovy procesor onanovat nebudem :)

na telefone hry nehrajem vobec, pouzivam ho na bezne veci + internet (google aplikacie, browsovanie, messengery, mail), prehliadanie dokumentov, dropbox a podobne aplikacie, ktore nebudu vyzadovat extremny vykon... aktualne mam uz dlhsiu dobu iP 3G a jedine co mi na nom vadi (v znacnej miere) je jeho rychlost (resp. pomalost), takze nastal cas na obmenu

nad 4S rozmyslam preto, lebo a) iphone mam aj teraz; b) ma idealnu velkost
htc preto, lebo android tiez mozem a htc sense prostredie sa mi dost paci a vyhovuje mi... one V je vo vybere kvoli rozmerom a nizsej cene
SGS III - som skepticky voci non HTC sense android prostrediam, ale mozno by som sa nechal ukecat

tie vacsie telefony ma celkom lakaju kvoli displeju, samozrejme - ale len ak mam k dispozicii obe ruky, cize to je zaroven aj dovod, kvoli ktoremu sa ich obavam (casto potrebujem s telefonom manipulovat len jednou rukou, napr. potrebujem napisat nejaku spravu pocas soferovania a pod. - a uz s one S je to v jednej ruke dost o drzku, s iphone no prob.)
dalsia vec, ktorej sa obavam je odolnost tychto telefonov... 3G-cko mi spadlo viackrat a nikdy som s nim nemal absolutne ziaden problem, pri tychto sa toho trosku obavam, su medzi nimi nejake vyraznejsie rozdiely v tomto smere?
su pri tychto modeloch rozdiely vo vydrziach baterky, ktore by stali za zmienku? ma vyznam kupovat taky velky telefon (one X/SGS SIII), nie je to viac na obtiaz s tym fungovat v beznom zivote ? (napr. nosenie v opnutejsich rifliach, pouzivanie za chodze v jednej ruke, pri soferovani a pod.)

skratka, nezaujimaju ma technicke parametre, skor veci z bezneho zivota :)
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

takze v tvojom pripade by som sa rozhodoval medzi one S,V a ip4s. ostatne 2 ti asi budu velke a ked to nepotrebujes tak naco to silit a vrazat peniaze, ze? :)
co sa tyka baterky su na tom tieto tri telefony dost podobne, nic co by stalo za zmienku. V-cko sa mi pri pouzivani vsak zdalo opozdene v reakciach oproti S-ku co je samozrejme vzhladom na parametre. takze tym padom by som V-cko vyradil (ma aj trochu mensi display co by sa ti tiez nemuselo pacit)
takze prakticky mame S-ko a 4s. rozdiel v cene je zhruba 100e co nie je prave zanedbatelna suma. pritom pre bezneho pouzivatela ako ty je asi zbytocne davat viac penazi za porovnatelny telefon (ak ta nechyti nostalgia pri luceni sa s 3g).
taktiez sa ti paci Sense takze podla mna je rozhodnute :)
smejo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa smejo »

vdaka za zhrnutie, myslim, ze si mi to aj trosku ulahcil ;)
nebudem to brat za cash, ale na pausal, cize za 4S, SIII a one X by som musel dat 99E na drevo + 15E mesacne (12E pri one X), za one S a one V len mesacne (5E za V a 10E za S)

// a este co sa tyka one X a SIII, tak ktory a preco? (kamarat riesi tuto dilemu)
Napísať odpoveď