Potrebujete poradiť s kúpou mobilu ? Napíšte SEM !

Všetko o mobiloch, PDAčkach...
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: Potrebujete poradiť s kúpou mobilu ? Napíšte SEM !

Príspevok od používateľa aacid »

Šapeš napísal: 29 aug 2023, 18:11Ja zháňam niečo maličké ale zároveň ten spevnený a aby to bol smartfón. Najlepšie čo som našiel je Cubot King Kong 2 Mini, a potom vyšiel novší že Cubot Pocket a ten už má aj NFC. Obe sú dual sim. A potom vraj najmenší smartfón je Unihertz Jelly 2 ale neviem či je spevnený. Vodotesný by mal byť. Potom je Soyes XS11 a teraz som sa dozvedel že aj nejaký LG G2 Mini ale ak som pozrel rozmery pre mňa už je veľký. Asi iPhone 5 poznáte všetci a to je u mňa maximum čo sa rozmerov týka. Väčší neprichádza do úvahy.
Unihertz Jelly spevneny neni ale Unihertz Atom je.
Bilingo
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Bilingo »

Tak sa na vás obraciam s pomocou ohľadom výberu telefónu.
Rozpočet vlastne neriešim ale na Iphone 15 pro to zasa nevidím :D
No hľadám v prvom rade telefón ktorý softwarovo vydrží aspoň pár rokov. Doteraz som mal (niečo cez 2 roky) Redmi Note 10 Pro ale poslednú dobu mrzne nehorázne a prestalo aj fungovať rýchlonabíjanie a celkovo mi Xiaomi moc nesadol. Predtým som mal S8 roky a nebiť toho, že baterka bola na odpis a praskol aj displej tak by som neriešil nový (cena opravy bola vyššia ako hodnota telefónu)
Uvažoval som teraz či kúpiť S23+ alebo až S23 Ultra no uvažujem či nebude zbytočné zaplatiť takú sumu ak ten telefón začne po roku-dvoch mrznúť ako lacnejšie kúsky a teda či sa viac neoplatí A54.
Na telefóne hlavne pozerám internet, videá, sociálne siete a občas niečo samozrejme pofotím alebo zahrám z nudy nejakú hru takže nič náročné.
Na Samsung som pozeral hlavne preto lebo chcem kúpiť Galaxy Watch 6 Classic a vraj sú to najlepšie android hodinky a všetky funkcie majú len pri použití s Android mobilom.
Oplatí sa teda podľa vás ísť do Samsungu alebo rovno skočiť po Iphone 15? Apple som nikdy nemal takže neviem posúdiť ako obstojí skúškou času.
fildinko
King
King

Príspevok od používateľa fildinko »

Podľa toho čo píšeš by som ti radil ísť do normálneho iPhonu 15. Stačí ten základný najlacnejší model. Hlavne je hneď dostupný.

https://www.alza.sk/iphone-15-128-gb-mo ... htm?evt=ac

a keď chceš aj hodinky tak

https://www.alza.sk/apple-watch-se-44-m ... 927925.htm

A si vybavený na najbližších 5 rokov minimálne. Čo sa bohužiaľ však o android zariadeniach nedá porovnať. Za ten OS support sa v tomto prípade oplatí priplatiť. Pay once, cry once.
lukas9206
Addict
Addict

Príspevok od používateľa lukas9206 »

Nehnevaj sa, ale aj android ma už dnes 5 ročnú podporu. Takže ak pôjde napríklad do Samsungu S23 s hodinkami, tak bude tiež na 5 rokov vybavený.

Časy kedy bol ios rýchly a bezproblémový systém sú už dávno preč. Dnes je to za rovno z veľkými android značkami.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Len komu uz len vydrzibdnes telefon a hodinky 5 rokov? Ja takeho cloveka nepoznam.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

ak chces aby ti telefon vydrzal, kup si fairphone 5, pisu ze ho budu softwarovo podporovat do roku 2031, zaruku ma 5 rokov. a je z modularnych casti teda pokial sa ti cokolvek pokazi tak staci kupit novu suciastku a vies si ju doma sam vymenit.
lukas9206
Addict
Addict

V podstate ani ja nie. Ale ja používam napríklad ako sekundárny telefón cca. 5 ročný Huawei a na základné veci ako messenger, mapy a volanie funguje úplne bez problémov a to bola jeho podpora asi len 2-3 ročná.
fildinko
King
King

lukas9206 napísal: 22 nov 2023, 8:41 Nehnevaj sa, ale aj android ma už dnes 5 ročnú podporu. Takže ak pôjde napríklad do Samsungu S23 s hodinkami, tak bude tiež na 5 rokov vybavený.

Časy kedy bol ios rýchly a bezproblémový systém sú už dávno preč. Dnes je to za rovno z veľkými android značkami.
Nehnevám sa, nie je to z mojej hlavy.

How long S23 will be supported?

That will take the Galaxy S23 software updates through until 2027, including a year on the final version. Android 17, if that's how Google is still naming its updates in 2026, will be the final update that the Galaxy S23 phones receive.18. 7. 2023

How long will my iPhone be supported?
Model Release date Supported

iPhone 14 Pro / 14 Pro Max Sep 16, 2022 Yes – Until 2029
iPhone 15 Sep 22, 2023 Yes – Until 2030

Google zdroje:

https://www.google.com/search?q=samsung ... e&ie=UTF-8

https://www.google.com/search?q=iphone+ ... s-wiz-serp
lukas9206
Addict
Addict

No veď to je to čo som písal, 5 ročná podpora. Myslím si, že je to úplne dostačujúce.
Teraz si síce nie som istý, ale táto podpora sa týka len nových verzií OS. Bezpečnostné aktualizácie sú podporované ďalej aj u android výrobcov ktorí tie OS aktualizácie majú len napríklad na 2 roky. Takže tie telefóny sú rovnako použiteľné ako aj iPhony.
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

Google má pri aktuálnej generácii Pixel telefónov, software podporu až do roku 2030.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

samsung ma 4 roky na nove verzie androidu a 5 rokov na security updaty.
google ma na pixely 7 rokov aj jedno aj druhe.
a teda kto by chcel este viac tak ten fairphone.

ozaj ten iphone sa uz ani tymto chvalit nemoze.
fildinko
King
King

Dokedy si myslíte, že bude trvať "to" že za 5 rokov predám súčasný model iPhonu za viac eur ako v rovnakej cene kúpený android telefón?
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

to asi navzdy. pokial apple nezacne vyrabat telefony strednej a nizsej triedy tak jedina moznost ako kupit lacny iphone je kupit stary iphone.
androidy padaju s cenou rychlejsie, pretoze tie jazdenky maju vzdy konkurenciu v podobe novych lacnych androidov. preco by si niekto kupoval 5 rocny samsung ked si moze v rovnakej cene kupit novy samsung nizsej triedy alebo nejaku cinu strednej triedy. oba budu velmi pravdepodobnejsie lepsie ako 5 rocny telefon vyssej triedy.
u iphonov taka moznost nie je, pokial chces iphone a mas iba 400 eur tak jedina moznost je kupit jazdenku, ziadny iphone nizsej triedy ci strednej triedy neexistuje. teda logicky je ovela vyssi dopyt o jazdene iphony ako jazdene androidy.
fildinko
King
King

Posledné príspevky sú možno trošku OT ale keďže sme na diskusnom fóre.

Musím sa priznať, trošku ma mrazí na chrbte keď počujem/čítam že dieťa ktoré nemá iPhone je v škole braný ako outsider (nie len v USA). Naposledy som to počul o novej verzií PlayStation.

Prečo sa ľudia pozerajú inak na človeka s android telefónom? Taká banalita.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

To nielen v škole, ale už aj v parlamente, minimálne v tom českom...

aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

fildinko napísal: 22 nov 2023, 11:48Musím sa priznať, trošku ma mrazí na chrbte keď počujem/čítam že dieťa ktoré nemá iPhone je v škole braný ako outsider (nie len v USA). Naposledy som to počul o novej verzií PlayStation.
deti v skole sa budu vysmievat z cohokolvek. pokial sa niekomu chcu vysmievat tak si nieco najdu, jedno ci mobil, playstation, oblecenie alebo vzhlad.
Kemper_LoL
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kemper_LoL »

Zdravím MT 200-300€? Je to pre starších ľudí takže nejaké super featurky mať nemusí … poteší dobrá vydrž.
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

Príspevok od používateľa K-u-b-i-a-k »

motorola g84
fildinko
King
King

Kemper_LoL napísal: 09 dec 2023, 18:53 Zdravím MT 200-300€? Je to pre starších ľudí takže nejaké super featurky mať nemusí … poteší dobrá vydrž.
Z nostalgie https://www.alza.sk/nokia-xr20-128-gb-m ... 661615.htm
tyler91
King
King

Príspevok od používateľa tyler91 »

Podľa mňa tú dĺžku podpory veľmi preceňujete, často sa stáva , že ak aj staršia vlajková loď dostane najnovší systém, tak zvykne mať osekané niektoré funkcie oproti najnovšiemu modelu. A takisto z pohľadu bezpečnosti, môžeš mať aj posledný mesiac bezpečnostných záplat, ak naletíš na phishing, nainštaluješ škodlivú appku, nepomôže Ti to
Napísať odpoveď