Potrebujete poradiť s kúpou PC | návrh zostavy | tuning

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Markoff
Light Professional
Light Professional

Re: Potrebujete poradiť s kúpou PC | návrh zostavy | tuning

Príspevok od používateľa Markoff »

DropDead napísal:
Narovinu ti poviem, že toto je bullschiitstorm. V tejto teórii je pár problémov.
- Corsair HX sú kvalitné zdroje (aj teraz, aj napriek ich veku), míle lepšie ako VS rada a pokiaľ si dobre pamätám rozborky, tak lepšie aj ako napríklad tie Evga 500B a spol.
- Tá tvoja "neefektivna spotreba energie" je blud - lineárne zdroje takto nefungujú, zdroj žerie toľko, koľko potrebuje (teda výkon a príkon, z ktorého spracuje danú hodnotu, ktorá je vyjadrená účinnosťou), takže 100W zdroj aj 7500000W zdroj bude pri zaťažení 50W brať rovnaké množstvo príkonu (za predpokladu, že majú rovnakú účinnosť) - rozdiel bude ten, že ten 100W bude hučať, lebo bude hriať a to treba chladiť a ten 7,5MW bude ticho ako mŕtvy.
Ten zdroj este mam a stale funguje. Mam si ho teda nechat? Ma ale uz skoro 8 rokov, aku zivotnost moze mat taky zdroj? :D
Ok mozno je to blbost co som napisal, kazdopadne v tomto videu chlapik hovori, ze staci 500W na jednu graficku

Co sa tyka procesorov... o AMD nemam velmi zaujiem, vzdy som mal intel a bol som s nimi spokojny, okrem toho ked sa mi i7 920 s box chladicom zacal prehrievat na 100 stupnov pri hrani :D ale dokupil som ten GELID chladic a isiel znova paradne. Po vydani Ryzen udajne mozu este stupnut ceny pamati, kedze viac ludi zacne kupovat zostavy. Uz som si vsimol, ze cena dosky mi stupla o 2 eury a cena SSD stupla o 3 eura (WTF). To zoberiem asi fakt radsej z toho obchodu co si postol. Otazka znie ci cakat za Ryzenom, alebo kupit teraz? :roll:
heker
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa heker »

Ryzen ma dobry hruby vykon v aplikaciach, cize skor dake lacne servrez renderovanie videa.

Hadam nejdes argumentovat stupidnym videom z YouTube, abi na nove auto si urcite nedas 6 rocne ojazdene pneumatiky alebo 5 rokov staru bateriu ci ano?
DropDead
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DropDead »

Markoff napísal: Ten zdroj este mam a stale funguje. Mam si ho teda nechat? Ma ale uz skoro 8 rokov, aku zivotnost moze mat taky zdroj? :D
Ok mozno je to blbost co som napisal, kazdopadne v tomto videu chlapik hovori, ze staci 500W na jednu graficku

Co sa tyka procesorov... o AMD nemam velmi zaujiem, vzdy som mal intel a bol som s nimi spokojny, okrem toho ked sa mi i7 920 s box chladicom zacal prehrievat na 100 stupnov pri hrani :D ale dokupil som ten GELID chladic a isiel znova paradne. Po vydani Ryzen udajne mozu este stupnut ceny pamati, kedze viac ludi zacne kupovat zostavy. Uz som si vsimol, ze cena dosky mi stupla o 2 eury a cena SSD stupla o 3 eura (WTF). To zoberiem asi fakt radsej z toho obchodu co si postol. Otazka znie ci cakat za Ryzenom, alebo kupit teraz? :roll:
Samozrejme, že stačí...500 je až až, no tu ideme do kvality, bohužiaľ daná B2 od Evgy nie je v nižšej wattáži (myslím, že je ale nejako sa neobjavuje v obchodoch), tak preto až 750W verziu som linkoval.

Ak ti tvoj HX funguje a nepočuješ napríklad rapkanie ventilátora alebo nie je hlučný, tak si ho nechaj - hovorím, je to kvalitný zdroj (ešte k tomu na jeho vek).
http://www.jonnyguru.com/modules.php?na ... ry&reid=18

Ryzen porazí všetko vo všetkom...okrem výkonu na jedno jadro, tam bude stále intel o trošku ďalej, no multi-threaded bude nočná mora pre Intel.
AMD má jedinú šancu obrátiť dianie na trhu, túto šancu si nenechajú ujsť medzi prstami.

Ja osobne nemám k nim žiaden vzťah, páčili sa mi neraz ich produkty, no vždy som bol šťastnejší s Intel-om a nVidiou, no to neznamená, že sa obmedzím na tie dve značky, ak AMD príde s nejakým hitom, čo rezeň bude...predtým to boli dohady, teraz sme už celá komunita nasadli na hypetrain a nič iné ako totálny úspech nepripadá do úvahy.

Heker, mimochodom, čo sa týka serverového použitia, chýba im AVX256 sada, takže je to ich veľká slabina práve pri takýchto využitiach.
Markoff
Light Professional
Light Professional

heker napísal:Ryzen ma dobry hruby vykon v aplikaciach, cize skor dake lacne servrez renderovanie videa.

Hadam nejdes argumentovat stupidnym videom z YouTube, abi na nove auto si urcite nedas 6 rocne ojazdene pneumatiky alebo 5 rokov staru bateriu ci ano?
A cim sa mam riadit? Pripada mi ze ten chlapik sa vyzna. Aj v recenziach mozu pisat stupidne veci, zalezi od toho kto ich pise.

Tak asi cakam za Ryzenom, dufam ze medzicasom ramky nestupnu o dalsich 30% :D
Jose13
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Jose13 »

Co sa tyka tej zostavy ktoru som tu dal tak som rozmyslal a:
-MB, gigabyte je fajn, ale asi by som si kupil vyssi model. U tychto malych ten malicky chladic na chipsete dosky je vraj poddimenzovany a nejde ani vymenit za vacsi. Vacsia, v zmysle hrubsia grafika to znemozni. Vybral som GIGABYTE Z270-D3H
-GTX 1060 radsej brat 6GB model, nie 3 Gb, lebo v blizkej buducnosti to je ista brzda a gainward , zotac asi nekupim. Su najlacnejsie ale zaroven najproblemovejsie - statisticky. Ked uz, tak ASUS, MSi a GB. Tu som vybral GIGABYTE GeForce GTX 1060 G1 Gaming
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mystique »

Kazdy kto chce kupvat teraz zostavu, by mal pockat 2 tyzdne,... Ryzen uz je na predobjednavku, ponuka rovnaky singlethread vykon ako intel, silnejsi multithread, pri mensej spotrebe a za podstatne nizsie prachy,...
Prílohy
Screenshot_20170223-065344.jpg
Markoff
Light Professional
Light Professional

No ja cakam na ten Ryzen, ze co to bude.

Inak som sa rozmyslel, ze ked uz mam 2k monitor preco nekupit zostavu na ktorej sa bude dat hrat 2k? :D Teda graficku potrebujem GTX 1070. Ktora znacka je najlepsia z tejto rady? GB ma 2 modely, jeden s tromi vetrakmi a jeden maly model s iba jednym vetrakom a trochu nizsimi frekvenciami.
DropDead
Addict
Addict

mystique napísal:Kazdy kto chce kupvat teraz zostavu, by mal pockat 2 tyzdne,... Ryzen uz je na predobjednavku, ponuka rovnaky singlethread vykon ako intel, silnejsi multithread, pri mensej spotrebe a za podstatne nizsie prachy,...
Tak ty si to teda majstrovsky zhrnul a zase si polovicu rečí premenil na tvoj známy hnoj.

Na Ryzen treba počkať - no na recenzie, bude výborný ale musíme zistiť ako veľmi - musíme zistiť ako to bude s pretaktovaním non-X modelov, či je pevné TDP alebo je to len pre dané frekvencie a nakoniec to sú rovnaké čipy (ako napríklad FX-8XXX a podobne, kde to bolo všetko rovnaké jadro). Nezabúdaj rovnako, že sme na SK, tu môže byť chvíľu problém s cenami (aj keď na alze sú len o pár desiatok nad tým, čo sa predpokladalo).

Avšak obrovská chyba, ktorú si postol a zase nerozmýšľal je single-threaded (chcel si určite povedať single core) výkon, nanešťastie to skús sledovať dlhšie ako minútu na telefóne a zistíš, že bohužiaľ v porovnaní so Skylake/Kaby i5/i7 uvidíme s najväčšou pravdepodobnosťou citeľný výkon na jedno jadro a to pre väčšinu ľudí tu môže znametať no-go v hrách, keďže to je stále reálna hrozba, hlavne keď Intel určite zníži ceny (no určite počká, ako sa bude predávať Ryzen).

Proste Ryzen bude konečne niečo poriadne (v čo všetci dúfali), no je potrebné sa oprieť a počkať na všetky potrebné informácie. Bohužiaľ pre ľudí s nižšími rozpočtami to je aktuálne irelevantné, kým prídu nižšie modely tak môže prejsť aj pár mesiacov.

Markoff napísal:No ja cakam na ten Ryzen, ze co to bude.

Inak som sa rozmyslel, ze ked uz mam 2k monitor preco nekupit zostavu na ktorej sa bude dat hrat 2k? :D Teda graficku potrebujem GTX 1070. Ktora znacka je najlepsia z tejto rady? GB ma 2 modely, jeden s tromi vetrakmi a jeden maly model s iba jednym vetrakom a trochu nizsimi frekvenciami.
Zase GB, zase GB, opakujem to minimálne raz-dvakrát na každej strane - N I E , G B T E N T O R O K N I E, T E N T O R O K J E T O T O T Á L N Y H N O J.

V skratke, to zopakujem znovu - GB je tento rok prepadák, hlučná hlúposť a kvalita šla dole (výnimkou sú Extreme Gaming rady ale to sú ceny úplne inde), no aj tak, aktuálne sa oplatí pozerať len po dvoch verziách - Pheonix od Gainward a GameRock od Palit - za tie ceny, za ktoré sa predávajú je to to najlepšie a najzaujímavejšie na poli nereferenčných dizajnov za posledné roky - masívny, mimoriadne tichý a účinný chladič; vždy výborné OC výsledky (aj vďaka udržiavaniu výborných teplôt). Konkrétne základné verzie, teda bez GS/GLH/Super a podobných prípon - nie je to potrebné, líšia sa len továrenským OC, ktoré tými základnymi verziami prekonáš troma klikmi v utilitke.

http://www.tekra.sk/komponenty/graficka ... 8336-3699/
https://www.mironet.cz/gainward-geforce ... +dp289648/

Kvalitné shopy, plné záruky bez podmienok...a tie ceny!

Okrem toho je tam MSI Gaming X, no tá je väčšinou drahšia a pri cenách Fénixiek a Gejmročiek sa nič iné neoplatí...Žiaden Asus, žiadna Evga, žiadne Inno3d, žiaden Galax (HoF sú stále tak nádherné...ale drahé ako nič iné na trhu),...
satelitik11
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa satelitik11 »

Prosim navrhnite mi PC zostavu - Skrina , monitor (full hd , min. 24" , IPS ? nic profesionalne , dobre za dobru cenu )
- pouz. - uprava , tvorba videa , foto - APRemier , APShop ,Corel draw , nie prioritne ale bude sa pouzivat AAEffects , Cinema 4D
- cena by mala byt od 1000 do 1500 Eur .

Dakujem .
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

AMD RYZEN 7 1700 359e
Corsair 32GB KIT DDR4 SDRAM DRAM 2666MHz CL16 Vengeance LED - red LED 247e
ASUS PRIME B350-PLUS 112e
ASUS GT730-2GD5-BRK 70e
Samsung 960 EVO 500GB 267e
Seagate Barracuda HDD 1TB 55e
Fractal Design CORE 2300 52e
Fortron Hyper S 500 50e

monitor - 24" Dell U2414H Ultrasharp 245e
1457e

tych 50e mozme podarovat dropdeadovi, aby nas usetril intelackych dristov ohladom toho, ako treba pockat na benchmarky
(ktorych je uz ale plny net tak dva tyzdne)
heker
Redeemer
Redeemer

Mystique klasicka bucora od teba. Kde si nechal prosim ta LCD monitor? Nuze si ho dopln a zmesti sa do toho rozpoctu.
DropDead
Addict
Addict

Teba ešte nedali odčerviť, mysťo?? Prídeš, ešte tri dni pred vydaním už linkuješ konečné scenáre s neznámymi dobami dostupnosti (hlavne dosky, CPUčiek bude dosť, no vraj pre EU to vychádza, že na tri predané CPU je len jedna doska - USA má opačný problém).

Nalial si všetko do CPU, pamätí, 500GB EVOčka, zvolil si "low-profile" chladič, zabil si to hnoj zdrojom (ako ty vždy vieš) a zabúdaš na to, že k tomu všetkému chce ešte aj monitor...bože, prečo sa tu vôbec vyskytuješ...proste len do počtu, kvalita vyletela oknom.

Prestaň si už kadiť do úst a počkaj najprv na výsledky, aby nakoniec 359€ nebol o galaxiu lepší deal ako 550€ 1800X.

satelitik11 napísal:Prosim navrhnite mi PC zostavu - Skrina , monitor (full hd , min. 24" , IPS ? nic profesionalne , dobre za dobru cenu )
- pouz. - uprava , tvorba videa , foto - APRemier , APShop ,Corel draw , nie prioritne ale bude sa pouzivat AAEffects , Cinema 4D
- cena by mala byt od 1000 do 1500 Eur .

Dakujem .
Ja to pojmem triezvejšie - je to kritický dôležitá kúpa alebo môže počkať? Ak áno, tak 2.3. vychádzajú nové AMD procesory (Ryzen=Rezeň), ktoré predstavujú aktuálne obrovský skok a asi najväčší posun, ktorý bol na poli CPU za posledných 10 rokov.

A hlavne, prosím, ignoruj ten príspevok vyššie od mystique-ho. On tu príde raz za čas, nadelí hnoj-dva a zase odíde, potom sa tu vrátime ku kvalitným radám, kde človek aj chvíľu porozmýšľa predtým, než niečo povie/napíše. :)
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

heker napísal:Mystique klasicka bucora od teba. Kde si nechal prosim ta LCD monitor? Nuze si ho dopln a zmesti sa do toho rozpoctu.
heker daj si prasky, prispevok som upravoval, ale dvaja nedockavci uz to musia hned okecavat...
heker
Redeemer
Redeemer

Ked som ja reagoval na prispevok, tak tam ziadny monitor nebol. Reagoval som na to co tam bolo napisane a aj po odoslano mojho prispevku tam ten monitor este nebol.

A ked sa uz bavime o praci s videom, tak tam jednoznacne treba lepsiu grafiku, nieco na sposob aspon GTX 1050 a to z toho dovodu, ze AAE a Premiere Pro dokaze vyuzivat CUDA na kartach nVidie, ako pri renderovani, tak aj realtime.
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

otazka znie, pouziva aae cuda sucastne s cpu, alebo nie ? ak to das fakticky, tak to bude idelane

//autoeditácia príspevku (27 Feb 2017, 22:08)
DropDead napísal:Teba ešte nedali odčerviť, mysťo?? Prídeš, ešte tri dni pred vydaním už linkuješ konečné scenáre s neznámymi dobami dostupnosti (hlavne dosky, CPUčiek bude dosť, no vraj pre EU to vychádza, že na tri predané CPU je len jedna doska - USA má opačný problém).

Nalial si všetko do CPU, pamätí, 500GB EVOčka, zvolil si "low-profile" chladič, zabil si to hnoj zdrojom (ako ty vždy vieš) a zabúdaš na to, že k tomu všetkému chce ešte aj monitor...bože, prečo sa tu vôbec vyskytuješ...proste len do počtu, kvalita vyletela oknom.

Prestaň si už kadiť do úst a počkaj najprv na výsledky, aby nakoniec 359€ nebol o galaxiu lepší deal ako 550€ 1800X.

Ja to pojmem triezvejšie - je to kritický dôležitá kúpa alebo môže počkať? Ak áno, tak 2.3. vychádzajú nové AMD procesory (Ryzen=Rezeň), ktoré predstavujú aktuálne obrovský skok a asi najväčší posun, ktorý bol na poli CPU za posledných 10 rokov.

A hlavne, prosím, ignoruj ten príspevok vyššie od mystique-ho. On tu príde raz za čas, nadelí hnoj-dva a zase odíde, potom sa tu vrátime ku kvalitným radám, kde človek aj chvíľu porozmýšľa predtým, než niečo povie/napíše. :)
samozvany socialny pripad menom dropdead, ktory je zavrety v izbe s pc a spava s vyfucanou grafikou sa ozval... keby som mal cas sa tebou zapodievat, nalinkoval by som ti vysledky 1700x a 1800x vs top i7, ale k tebe sa nema vyznam vyjadrovat, tak ta necham pockat do 2.3 a snad si to dovtedy nalinkujes sam... odpocivaj v pokoji, s pozdravom, tvoj oblubeny mystique :wink:
heker
Redeemer
Redeemer

Mystique, zabudas na jednu vec a to je vyuzitie jadier pri grafickych programoch, ktore je castokrat optimalne na 4 jadra.
satelitik11
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa satelitik11 »

Dobre zatiaľ díki , čakame na toho 2.3. , popripade Intel nahrada ... ? Ryzen "vyjde" do predaja ... Intel znizi ceny svojich produktov (nie som nadsenca) a pomer bude znovu niekde inde ... neviem ale tak to byvalo
DropDead
Addict
Addict

Je to teraz komplikované, tých leakov je dosť, mnoho informácií sa líšia; taký mystique to hneď generalizuje, no bohužiaľ - pokiaľ ide o používanie všetkých threadov (logických jadier), tak tam bohužiaľ Intel nedobehne teraz AMD ani náhodou - ide o to, že rezeň je zlepencom 2 štvorjadier, takže to máš akoby 2 CPU v jednom a to je nemožné dorovnať (čo o to viac núti človeka k zamysleniu nad tým, ako strašne preplácame procesory, keď v podstate taká i7 (konzumentská 4/8-kovka) stojí koľko stojí a AMDčkársky výtvor, čo sú akoby two-in-one verzie i7 stoja spolu toľko, čo jedna i7 od Intelu.

Problém s tým znižovaním cien je to, do akej miery sa to prejaví u nás a hlavne kedy, no ako píšem hore, je nepravdepodobné, že sa im podarí ich zlacnieť dostatočne - nemôžu ich zlacnieť až tak, lebo keď budúci rok dorovnajú výkonovú stratu, tak by to bolo zase na hádky, že ako intel späť zdražel procesory.

Čo sa týka tvojho zamerania (Premiere, Corel), tak obe využijú tie thready rezňov, takže tu niet o čom, avšak ako aj heker poznamenal (a to poznemal sakramentsky dobre, znovu narážame na obmedzenia vedomostí mystique-ho) - dnes už CUDA dokáže spraviť viac ako sebelepší procesor, takže ja by som to videl na rezeň 1700 (na ktorý ani chladič nemusíme kupovať, lebo už má Wraith chladič v základe), prípadne chladič pre OC (OC je základ, je to nutné pre navýšenie výkonu na jedno jadro - to si všimneš napríklad pri práci v photoshope), no to je dôvod, prečo hovorím počkať na recenzie, kde ľudia budú točiť a točiť - zistíme, kam sa dá točiť, ako to vtedy kúri, aké dosky sú potrebné (AMD bolo vždy citlivejšie na kvalitnejšie napájanie...narozdiel od Intelov) a podobne. K tomu potom 1050Ti/1060tku (no neviem ako sa to zmestí do rozpočtu ešte s monitorom, kde pri tvojom zameraní nič menej ako nejaký dell za 180-250€ by tam ísť nemal).

P.S.: Mystique - k tvojim karmám, ty nemáš zďaleka na to, aby som s tebou rozprával ako s niekým, s kým som ovce pásol. Tvoje slová. Našťastie už len pár príspevkov a zase sa vyparíš, takže som pozitívne naladený.
Jose13
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Jose13 »

Nemoze mat kazdy nakup svoj topik ako dakedy? Takto sa clovek musi brodit kopou spamu ;)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Jose13: Nie je to zakazane, takze nakup moze mat svoj vlastny topic.
Napísať odpoveď