Potrebujete poradiť s kúpou PC | návrh zostavy | tuning

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
GIGABYTE
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa GIGABYTE »

Ďakujem, tá doska vyzerá fakt slušne :wink: Pozriem neaké info o nej a myslím, že sa asi rozhodnem :)
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Zober bez toho C za 45kou.. ;)
GIGABYTE
King
King
Kontaktovať používateľa:

No ano, ale tá ktorá má aj DDR3 (c) má 2x PCI-E x16, a tá iba s DDR2 1 x16 a 1 x8 nevadí to ? :? (Karty pôjdu do crossfire)
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

Daktyl napísal:..., v škole ti poviem..., teda už som ti povedal :wink:

Mám ešte tri otázky:

1.) Vyrovná sa Q9300 s chladičom Noctua NH-U12P tejto i7-920 (2,66 GHz)(default chladič), keby sa ten Q9300 taktne?

2.) je DDR3 3 GB nejako oveľa výkonnejšie ako DDR2 4 GB - RAM?

3.) Či okrem iného socketu je táto doska http://www.alza.sk/SK/zakladni-deska-as ... d93547.htm slabšia/horšia od http://www.alza.sk/zakladni-deska-asus-p6t-d107881.htm

Ďakujem za odpoveď
i7 920 je aj tak vykonnejsie ako Q9300 a Q9300 moc netaktnes, nasobic toho procaku je iba 7.5.. jedine ak si kupis riadnu dosku ktora dokaze pracovat s vysokym FSB.. zbytocne vymyslas, ak mas na to rozpocet, tak ber i7.. rozdiel medzi DDR3 a 2 velky nie je..
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

i7 urcite este nekupuj. Po prve na 80% budes ten komp mat na hry a pri hrach nema i7 zatial takmer ziadny efekt. Po druhe teraz su na trhu len modely urcene pre extremne zostavy do roznych firiem etc, az neskor pridu modely urcene pre beznych uzivatelov.
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

i7 920 je aj tak za smiesnu cenu.. v podstate o nieco drahsiu cenu ako Q9300.. akurat no.. tie zvysne komponenty ako su RAM a Doska.. tie vycnievaju z ceny...
brm
Darca
Darca

GIGABYTE napísal:No ano, ale tá ktorá má aj DDR3 (c) má 2x PCI-E x16, a tá iba s DDR2 1 x16 a 1 x8 nevadí to ? :? (Karty pôjdu do crossfire)
Never všetkému, čo píšu v alze, všetky dôležité informácie si overuj na domácej webke výrobcu dosky a chipsetu.

Všetky dosky s chipsetom P45, ktoré majú dva sloty PCI Express pre Crossfire, majú jeden slot 16x a druhý 8x.. po zapojení do crossfire pôjdu oba sloty na 8x.. je to limitované chipsetom.

Ak chceš plnohodnotné crossfire s oboma slotmi na 16x, musíš sa poobzerať po doske s chipsetom X48..
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

Ved ta doska a ram su hlavne kamene urazu. Samotne CPU by boli este celkom pristupne. Bezny uzivatel este nema z i7 nic, hraci uz vobec nie.
GIGABYTE
King
King
Kontaktovať používateľa:

brm napísal:Never všetkému, čo píšu v alze, všetky dôležité informácie si overuj na domácej webke výrobcu dosky a chipsetu.

Všetky dosky s chipsetom P45, ktoré majú dva sloty PCI Express pre Crossfire, majú jeden slot 16x a druhý 8x.. po zapojení do crossfire pôjdu oba sloty na 8x.. je to limitované chipsetom.

Ak chceš plnohodnotné crossfire s oboma slotmi na 16x, musíš sa poobzerať po doske s chipsetom X48..
Dobre beriem bez "c", aj tak tie DDR3 by som nevyužil a boli by mi zbytočné, je tam len 1 EUR rozdiel, ale aj to je niečo :) ďakujem :)
Nyssow
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Nyssow »

Ok, žiadne i7. :oops:

A ešte Šu-Do, alebo niekto iný aké sú dobré dosky na taktovanie, napríklad táto je http://www.alza.sk/SK/zakladni-deska-as ... d93547.htm ?
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

z osobnych skusenosti, by som nebral dosku ktora ma ulozeny 24 pin v strede alebo blizsie ku konektorom USB, PS2 (tym vzadu)... tahat tade ten kabel je kktina..
ak chces Asus, tak tuto
http://www.alza.sk/asus-p5q-e-ip45-d93549.htm
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

brm nemas pravdu
Dosky s ati chipsetom maju plnu rychlost pri crossfire, cize 16x a za rovnaku cenu ako dosky s p45 chipsetom. Takze netreba minat bubaky za drahu x45
Farlo
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Farlo »

wladas napísal:brm nemas pravdu
Dosky s ati chipsetom maju plnu rychlost pri crossfire, cize 16x a za rovnaku cenu ako dosky s p45 chipsetom. Takze netreba minat bubaky za drahu x45
ale ak ma doska 1x16 a 1x8 tak si myslim že nepojdu obe na x16
brm
Darca
Darca

wladas.. sorry.. ale ja sa nebavím o ATI chipsetoch (sú vôbec nejaké pre Intel procesory?).. ja sa bavím iba o Intel chipsetoch.. a tie majú 16+16 CF iba pri chipsetoch série X.. čiže X38, X48, X58.. ale X38 je už starinka, čiže neriešiť.. X58 je pre nové i7 nehalemy.. takže ostáva zlatá stredná cesta X48, čo som doporučoval..

;)
wladas
Redeemer
Redeemer

no akurat som to kukal a mas pravdu, nejak som to doplietol :oops:
GIGABYTE
King
King
Kontaktovať používateľa:

A čo z toho vyplýva ?

že zoberiem tú EP45-DS3R (tuším tak sa volá)

A ešte jedna vec z toho vyplýva, nikdy sa nehádaj s brm lebo pri 99,9% prípadoch má pravdu :lol:
Molitan
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Molitan »

Zdravim, rozhodol som sa ze kupim tuto pc zostavu:

http://www.alza.sk/pocitacova-sestava-h ... 102286.htm .

Budem ju vyuzivat hlavne na hry a multimedia. Myslite ze je to vykonna zostava? Co hovorite na tu graficku kartu a procesor? Vopred upozornujem ze chcem kupit uz vopred poskladanu zostavu, nechcem si ju skladat sam. Dakujem.
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

ak je tam uz aj monitor tak ok.. nech aj klavesnica a mys.. mozno ich cena je do 800Sk.. mna vysla moja bedna celkovo cca 30K... momentalne by to bolo uz pod 28500.. a je vykonnejsia, co sa hier tyka o celkom dost. hlavne grafika 9800GT-->>4870.. lenze.. je tam uz aj op. system vista 64.. co je celkom draha zalezitost.. niekolko tisic.. 2500? cca
vsak teraz teda zober tuto bednicku.. a neskor dokupis akurat VGA...
ale aj tak mi vychadza ta cena celkom LOW.. to len ja som kupil tak draho alebo co ??
wladas
Redeemer
Redeemer

9800gt sice staci ale radsej 9800gtx+, neni ani o moc drahsia
Lacne to vobec neni, este zarataj monitor a fuuuu hned prievam na ucte
Procesor tam je zbytocne taky dobry, pri hrach nevyuzijes
Dalej, vsetko to dali do mini toweru co je strasna hlupost. Pre niektorych je aj middi tower maly ale mne dufam stacit bude

Ja som dal teraz za pc aj s lcd do 30k a mozem tvrdit ze je skoro na rovnakej urovni ako zostavu ktoru chces kupit

A presne ako hovori SUDO, je to predrazene aj hlavne kvoly viste. Ja vistu kaslem. Hned preskocim na win7
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

lenze uz poskladane PC su vzdy drahsie.. a kto vie ako to tam poukladaju, a ci su to naozaj vsetko nove veci.. nehadam sa, ale mal by som podozrenie.. hlavne zo Sharku
Napísať odpoveď