Potrebujete poradiť s kúpou PC | návrh zostavy | tuning
-
Peter_Retep
VIP
Re: Potrebujete poradiť s kúpou PC | návrh zostavy | tuning
Presne tak DD
V podstate už 22.2 vychádzajú 1660/ti. Cenovka je tam celkom lákavá podľa dostupného infa
V podstate už 22.2 vychádzajú 1660/ti. Cenovka je tam celkom lákavá podľa dostupného infa
Hlupo uvazujes. Chces nieco co vydrzi 4 roky. Nikto nevie co bude o 4 roky, s cim novym prite DirectX, ako sa zmeni grafika, ake poziadavky budu o 3-4 roky. Pozri si GTX 1060, 1070 a 1080, to su karty z roku 2014, cize si to 4 az skoro 5 rokov stare karty. Da sa povedat, ze vydrzali? Teoreticky ano, zalezi na aky ucel, ake rozlisenie a ake hry. Preto je tazko povedat, ze ci o 4 roky taka grafika posluzi. Ja si myslim, ze 1070 na hry pri FullHD posluzi. Ak chces vacsie rozlisenie, nepouzivat novsie technologie, tak urcitr treba kupit nieco lepsie z novej rady 20xx. Je to o financiach.
Heker, minul si sa o 2 roky, Pascal je 2016.
A Peter, urči si približný rozpočet, ktorý by si na to chcel dať. Ja, osobne by som dokázal žiť v pohode na 1080p/60fps aj s 1060, veď hľa, žijem celkom v pohode s 1080tkou na 4k (podľa hry 50-veľa fps). Urči si taktiež, čo chceš nadobudnúť, limituje ťa 1050Ti? Koľko ti chýba fps od 60fps v hrách, ktoré hráš? Hráš AAA tituly (t.j. tituly s často o ničom optimalizáciou)? Ak ti chýba s 1050Ti nízko, tak hráš skôr hry, s ktorými si vystačíš na to tvoje obdobie do budúcnosti aj s 1060. Ak chceš niečo s väčšou rezervou, tak 1070/1070Ti - tam je rezervy habadej. Hlavne pozeraj bazár, veď pomaly 1080tku nájdeš za niečo cez 300€, čo je nič.
A Peter, urči si približný rozpočet, ktorý by si na to chcel dať. Ja, osobne by som dokázal žiť v pohode na 1080p/60fps aj s 1060, veď hľa, žijem celkom v pohode s 1080tkou na 4k (podľa hry 50-veľa fps). Urči si taktiež, čo chceš nadobudnúť, limituje ťa 1050Ti? Koľko ti chýba fps od 60fps v hrách, ktoré hráš? Hráš AAA tituly (t.j. tituly s často o ničom optimalizáciou)? Ak ti chýba s 1050Ti nízko, tak hráš skôr hry, s ktorými si vystačíš na to tvoje obdobie do budúcnosti aj s 1060. Ak chceš niečo s väčšou rezervou, tak 1070/1070Ti - tam je rezervy habadej. Hlavne pozeraj bazár, veď pomaly 1080tku nájdeš za niečo cez 300€, čo je nič.
Ups, dokonca. Na jar 2016 vysla GTX 1060. Cize to budu za chvilu 3 roky od vydania.
Inak, najprv vyšla 1080 (máj), potom 1070 (jún) a 1060 (júl). Ten čas ubehol naozaj rýchlo.
Ak to ma byt na 4 roky tak urcite ber aspon RTX 2070 ale ani tam nie je zaruka, ze to zvladne. No pri 1080p by to mohlo vyjst s tym, ze neskor zacnes znizovat detaily.Peter_Retep napísal:Dik za info. Ide mi o to aby som kúpil GPU ktorá mi vydrží cca 4 roky. Neviem čo ťa 1070ti bude dostatočná
Pascal karty sa drzia doteraz ale je to kvoli tomu, ze vysli 2-3 roky po novych konzolach (PS4 - XB One). Vyvojari uz v tom case dostali z konzol vacsinu vykonu a odvtedy sa narocnost hier dramaticky nezvysuje.
V sucasnosti to vyzera tak, ze nove konzoly vyjdu koncom roka 2020 a od toho datumu mozeme opat ocakavat prudsi narast narocnosti novych hier. Teraz sa do toho este miesa aj ray-tracing, ale zatial sa to pri Battlefielde aj Metro: Exodus javi tak, ze vyvojari vyuzivaju ray-tracing len do tej miery, aby to bolo hratelne na RTX 2070 pri 1080p. Ale nikto nevie dokedy im to vydrzi
Oni predovšetkým vydržali toľko preto, lebo narozdiel od predchádzajúcich generácií, kde napríklad 680>770>960, 780>970 sa zmenilo na 980>1060, 980Ti>1070. Teraz to už neplatí, zase je to len skok o jednu výkonnostnú triedu, 1080>2070, 1080Ti>2080, takže pri cene 500€ by som radšej bral niečo ako 1070Ti od ruky s min. ročnou zárukou za 300€.
Ja by som bral radsej kartu na 2 roky, potom predat, doplatit a zobrat nieco nove. Tym je jedina istota, ze 4 roky bude vsetko primerane.
Ahojte, potreboval by som poradiť nejaký svižný PC v cenovej relacii okolo 600-650e +-. Určený na bežné použitie -> filmy, office atd. Dakujem
.
Gnogl napísal:Ahojte, potreboval by som poradiť nejaký svižný PC v cenovej relacii okolo 600-650e +-. Určený na bežné použitie -> filmy, office atd. Dakujem.
Pekné zostavy do 700e sú stranu dozadu
-
Arkaz
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Dakujem za tipy vsetkym. kamos si nakoniec nedal poradit a drzal sa povodnej zostavy od dakeho kamosa ale tak asi bude spokojny. Posielam benchmarky co mi poslal pre zaujimavost.
Toto zo screenu, ktorý si poslal? Tak na to existuje len jedna reakcia -
, úprimnú sústrasť.
-
Arkaz
Addict
Hej z tej povodnej zostavy. Neviem ci to je dobre skore alebo nie ale tvari sa ze ano
a kazdopadne moj pc to nieje takze who cares 
Jedna vec je skóre, druhá vec, že:
- zaplatil o 170€ za kartu navyše - už aj tak predražená karta (2080) a ešte značne drahšiu nereferenčnú verziu
- predpokladám, že to chladí tým CM prdítkom z vol. možností, ten chladič by som dal tak na Pentium
- veľmi drahé RAMky, kde sa obávam, že nemá zapnutý XMP profil na doske, takže 190€ vyšlo nanivoč a bežia mu na 2133MHz -- to nech si zapne v BIOSe (a nech skontroluje, či SATA mód je v móde AHCI) - má Káčkový Intel, takže ten aj tak potrebuje pretočiť, tak mohol takto aj pamäte a ušetriť 70+°C
- SSD ani nekomentujem, osobne nevidím ospravedlnenie v kupovaní disku s QLC pamäťami, už TLC boli taký "long-stretch" a nie to ešte QLC, taký disk by som použil možno tak ako temp uložisko, kde ak zomrie, nestratím nič a nie ako jediné SSD, to by som už radšej mal HDD ako jediný disk v PC
- zabil to podpriemerným zdrojom (ok pre 300-400€ zostavu, silno neodporúčané pre zostavu za 1672€) zdrojom.
- zaplatil o 170€ za kartu navyše - už aj tak predražená karta (2080) a ešte značne drahšiu nereferenčnú verziu
- predpokladám, že to chladí tým CM prdítkom z vol. možností, ten chladič by som dal tak na Pentium
- veľmi drahé RAMky, kde sa obávam, že nemá zapnutý XMP profil na doske, takže 190€ vyšlo nanivoč a bežia mu na 2133MHz -- to nech si zapne v BIOSe (a nech skontroluje, či SATA mód je v móde AHCI) - má Káčkový Intel, takže ten aj tak potrebuje pretočiť, tak mohol takto aj pamäte a ušetriť 70+°C
- SSD ani nekomentujem, osobne nevidím ospravedlnenie v kupovaní disku s QLC pamäťami, už TLC boli taký "long-stretch" a nie to ešte QLC, taký disk by som použil možno tak ako temp uložisko, kde ak zomrie, nestratím nič a nie ako jediné SSD, to by som už radšej mal HDD ako jediný disk v PC
- zabil to podpriemerným zdrojom (ok pre 300-400€ zostavu, silno neodporúčané pre zostavu za 1672€) zdrojom.
-
Arkaz
Addict
Nuz darmo
ja ked budem chciet zostavu neham si poradit 
Daj mu ale aspoň info ohľadom XMP, to nie je zložitá vec, MSI bude mať na hlavnej stránke biosu veľké tlačidlo XMP. Manuál, strana 43, je to tlačidlo vľavo hore (pod dátumom).
Poradíte mi schopný 32 palcový monitor do 350€ ? Čo si myslíte o 4K (32" Samsung U32J590) v tejto cenovej relácií.
Nóóó, ako DPI je pri 4k na 32" ešte dobré pre použitie na Wine, potrebný bude ak vôbec, tak len minimálny AA. Ten Samsung je dokonca VAčko...mhm, jedine nemá nastaviteľný stojan, no má VESU, takže bez problémov vieš nájsť v prípade potreby na to buď nastaviteľný stojan alebo rameno s pripevnením na stôl alebo na stenu.
Takže ak dokážeš 2160p potiahnuť, tak veselo ho ber, dokonca aj cena na Alze je veľmi dobrá.
Takže ak dokážeš 2160p potiahnuť, tak veselo ho ber, dokonca aj cena na Alze je veľmi dobrá.
Viem, že to priamo nesúvisí s PC, ale viete mi odporučiť dáky záložný zdroj (po výpade prúdu) čo mi vydrží povedzme aspoň 5 minút, aby som stihol uložiť veci a PC vypnúť?
Neviem čo všetko vám treba vedieť ale grafika je tam 1070Ti a i5 8400, tak asi aby to zvládlo plný výkon/odber prúdu.
Neviem čo všetko vám treba vedieť ale grafika je tam 1070Ti a i5 8400, tak asi aby to zvládlo plný výkon/odber prúdu.