Potrebujete poradiť s kúpou PC | návrh zostavy | tuning

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Filipito
Darca
Darca

Re: Pre tých, ktorí potrebujú radu so zostavou!

Príspevok od používateľa Filipito »

pokiaľ sa ti tá case páči tak v pohode, táto patrí k tým lepším aj keď mne sa séria HAF vôbec nepáči
Bumpy_SK
Zablokovaný
Zablokovaný
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Bumpy_SK »

omfg co tu zas splietas...a predstav si, ze som drzal x58 dosku a aj ju mam doma, to je realita :shock:
a zly cipset asi preto lebo na hovno vyriesil vyrobca dosky chladenie, nemyslis? zas davat na high end hlinikovy pliesok by dal len idiot (asi ty ked si 'opravoval' :lol: )

inac na buduci rok vo februari max vyjdu sandy bridge cpucka...ak ti to neponahla tak pockaj trocha
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Ach jaj darmo keď lama šahá do hardwaru. Cca na 20tich X58 doskách som menil stockový chipsetový chladič za alternatívny a vždy bola montáž nového chipsetového chladenia "pain in the ass", lebo chipset nemá iHS [integrated heat spreader] a tým pádom má katastrofálne malú plôšku pre odvod tepla. A ak Ti stačí pasívne odvádzanie tepla a chipsetové teploty 50 stupňov v idly a 70 v záťaži, b my guest...
Bumpy_SK
Zablokovaný
Zablokovaný

ty sa do toho rozumies asi az moc :lol:
pada system? nieco nejde ako ma? nie? neriesim...
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cinges »

Filipito napísal:pokiaľ sa ti tá case páči tak v pohode, táto patrí k tým lepším aj keď mne sa séria HAF vôbec nepáči
Ako, mne je sum a fuk ako bude skrina vyzerat, cize nemam problem si kupit skrinu za 10e, tak ci tak ju vidiet nebude, a ide mi len o to, nech dobre vetra co ma, a nech sa tam nedostava moc prachu..:) kludne mi mozes poradit:D
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Bumpy_SK napísal:ty sa do toho rozumies asi az moc :lol:
pada system? nieco nejde ako ma? nie? neriesim...
lebo si BFU, ktorému keď odíde po roku a pol až dvoch systém, tak sa nechá opiť rožkom že to bolo preto, lebo nemá dlhšiu životnosť. Tak isto Ti gratulujem ku zníženemu výkonu systému, keep it up. Nemáš skúsenosti, nemal by si radiť ľuďom. Zákazníci čo majú starší P35 chipset a majú v ňom Core 2 Quad 6600 na render nodoch sa veľmi čudujú že PC po dvoch-troch rokoch vypovedávajú službu a to len preto, lebo mali Tvoj obmedzený názor. To že Ti to funguje prvý rok a pol bezchybne neznamená že to bude fungovať aj ďalšie tri. Avšak tak arogantní ľudia ako Ty nemyslia do budúcna a myslia len na seba, takže Tebe to naozaj môže byť ukradnuté.
Bumpy_SK
Zablokovaný
Zablokovaný

:lol: fajn zas ako vzdy si ma perfektne pobavil, dakujem a koncim s tymto
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

Bumpy_SK napísal::lol: fajn zas ako vzdy si ma perfektne pobavil, dakujem a koncim s tymto
podloz niecim rozumnym Uplink-ovo tvrdenie o vplyve teploty na zivotnost

mam rad ked maju ludia v diskusii odlisne nazory, pre nestranneho pozorovatela (mna) je to moznost zobrat do uvahy cim viac faktov

u teba mam skor pocit ze tu prispievas len aby si rozculil uplinka (o com asi svedci aj tvoj avatar - aj ked som sa na nom dobre pobavil)
Bumpy_SK
Zablokovaný
Zablokovaný

fajn...
nemyslim si, ze 70 stupnov by nejako extremne mohlo poskodit cipset (co sme v dobach nforcov?) a asi ked vyrobca vyraba dosku tak navrhne patricne vykonne chladenie (ved dnes ma skoro kazda doska x58 dost velky pasiv) a myslim si, ze tie 2 roky to vydrzi (entuziasta aj tak zmeni pocitac skor)... este by ma zaujimalo, ze skade ma uplink informacie, ze x68 bude mat 20 stupnov a nebudu s nim ziadne problemy...inac prvykrat o tom 'prehrievani' a mnohych inych 'zaujimavych' veciach pocujem od uplinka, a to si dovolim povedat, ze som dost skuseny... (javatar nesud podla prispevkov tu ako uplink, dakujem)
to mam rad tiez, a rad spekulujem :)
ten avatar je tam presne na to - na pobavenie ;) inac ak budes citat vyssie tak zistis, ze ja som s tym nezacal... :)
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

javatar - nemá Ti to ako dokázať lebo nemá skúsenosti. Narozdiel od neho som otestoval stovky počítačových dosiek, procesorov a grafických kariet v rôznych prostrediach, od vlhkých po suché, od studených po horúce po dlhé roky [momentálne je to už skoro 18 rokov čo sa "rýpem" v PC HW]. A môžem Ti povedať len jedno ako záver. PC hardware podáva najvyšší výkon a má najdlhšiu životnosť ak má teploty do 50 stupňov celsia v záťaži. Neviem to nijako fyzikálne odvôvodniť, lebo sa nevyznám do fyzikálnych vlastností jednotlivých materiálov použitých v HW PC, ale skúsenosťou to mám ako podložiť. Už len ak, tak moja fermi mala pri 115 stupňoch celzia o 30% nižší výkon ako má teraz keď má do 50, fakt hodný zamyslenia. Testované furmarkom a heaven 2.0 benchmarkom. Tak isto fakt že chipsety ktoré majú teploty do 40 stupňov celsia v záťaži žijú rádovo o roky dlhšie ako tie, ktoré majú referenčné chladenie a sú vystavené horúcemu prostrediu. Jedná sa konkrétne o takmer všetky high endové chipsety od AMD, intelu, nvidie a ATi.

Bumpy - zistil som to tak, že človek čo pomáhal designovať chladenie na MSi dosky pre plánované X68 chipsety mi to povedal, keď bol u mňa a krútil hlavou nad mojou X58mičkou. ízy. No a tie Tvoje skúsenosti, o tých by som pomlčal. A 70 stupňov je katastrofa na chipsete. Navyše ako som písal Tvoj prístup je arogantný a málokto má PC na dva roky, alebo menej. Väčšina ľudí Ti začne nadávať po troch rokoch čo za bučoru si im to dal, keď im odíde PC kvôli prehriatemu chipsetu. A samozrejme že výrobcu nezaujíma chladenie chipsetu a dáva ho kvalitné len na dosky ktoré majú 36+ mesiacov záruku, lebo na tých ostatných je dobre keď odíde, aspoň si ovca bude musieť kúpiť nový PC. Takže opäť Tvoja argumentácia je nulová, ako vždy koniec koncov.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

uplink - ty sa branit nemusis, mne dava zmysel ze polovodice sa spravaju v roznych tepelnych podmienkach inak (a o vlhkosti ani nehovorim), svojimi skusenostami si ktore nemozno oznacit za mikrostatistiku si obhajil svoje tvrdenia na fore uz velakrat...

Bumpy_SK - chapem tvoj pristup pristupovat k elektronike ako k spotrebnemu tovaru (koniec koncov od roku 2000 sa asi s tym aj vyraba), v kazdom pripade vyberat komponenty a dat im podmienky pre dlhsiu zivotnost povazujem (a hlavne vyssi vykon) za mudry krok, ja vnimam PC ako nastroj a novy si kupujem ked stary nestaci a davat cca 800€ kazde dva roky (neratam monitor do toho) je podla mna hlupost... este aj hrac ktory potrebuje turbo vykon ocenuje ked moze svoju "staru hernu masinu" predat a nemusi ju odpalit
Bumpy_SK
Zablokovaný
Zablokovaný

uplink na teba sa vyjadrovat nebudem :smt006
javatar: samozrejme, ze vyberat podla zivotnosti komponentov je fajn, ale moralna zivotnost u tychto drahsich veci je ovela nizsia ;) predsa len x58 je absolutny highend od intelu a kupuje si ju HLAVNE (ak by toto uplnik cital) entuziasti...a entuziasta si nekupi nejaky msi shit (msi bol siht pred rokom aj nieco, teraz sa vyrazne zlepsil) ale najvacsi highend z highenduu, ktory jednoducho NEMOZE trpiet tymi 'vecami'.. ;) a porovnavat to co bolo pred rokom a co je teraz mi pride chore vo svete elektroniky...
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

high end si nekupuju len entuziasti ale aj ty co to momentalne potrebuju a chcu aby bol ich hardware pouzitelny dlhsiu dobu... a nemyslim ze prave praca s hrafikou je entuziazmus (skor to vidim v tomto pripade na serioznu pracu ako na hobby)

obcas maju cas a usilie vacsiu hodnotu nez peniaze... ked potrebujem vykon a spolahlivost tak si priplatim...

a definuj pojem "moralna zivotnost"
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...morálna životnosť je veľmi relatívny pojem...a určite by si nechcel keby komponent mal nižšiu funkčnú životnosť ako morálnu...
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Bumpy_SK - v tom prípade Ťa prekvapí že som poskladal rádovo 50 zostáv kde je Core i7 a X58 s nejakou totálne shitovou doskou, lebo to chcel zákazník ako render node :roll: a hádaj čo sa tu stane s Tvojou morálnou životnosťou, nehovoriac o tom že more z tých dosiek už bolo reklamovaných.

Morálna životnosť je pre nás ostatných asi to "ku*vítko" ktoré sa "inštaluje" do HW. Ináč povedané: "Prečo sa to ku*va vždy pokazí 2 týždne po vypršaní záruky?!". Túto reakciu poznajú mnohí ľudia a som si istý že aj mnohým je veľmi blízka...
zdravotnik
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa zdravotnik »

Zdravím Vás, chcel by poprosiť o zhodnotenie zostavy. Jej využitie bude každodenné - min 8hod. denne v prevádzke. Predovšetkým určené na kontrolu mailov, prácu s obrázkami, učtovníctvo. Zostava je plánovaná tak, aby vydržala nejakých 5-6 rokov a stačila. Potrebujem spoľahlivé komponenty, ktoré nesklamú. Za každú radu ďakujem.

Doska
http://www.alza.sk/intel-dh57dd-dandale-d163175.htm
Procesor
http://www.alza.sk/intel-core-i5-760-qu ... 178836.htm
Ram
http://www.alza.sk/kingston-8gb-kit-ddr ... 149200.htm
Zdroj
http://www.alza.sk/seasonic-s12ii-520-b ... 167011.htm
Disk
http://www.alza.sk/samsung-spinpoint-f3 ... 154993.htm
Chladič CPU
http://www.alza.sk/noctua-nh-u9b-se2-d147597.htm
Skrinka
http://www.alza.sk/acutake-acu-cubic-d135340.htm
Mechanika
http://www.alza.sk/lg-gh22ns40-sata-cer ... 107679.htm
Ventilátory
http://www.alza.sk/ventilator-noctua-nf ... d88437.htm
http://www.alza.sk/noctua-nf-s12b-flx-d120550.htm
Celkem bez DPH 533,44 €
K úhrade 634,79 €
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

na maily quad nepotrebujes
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Ja by som povedal že je to super zostava. Navyše ak to má byť na 5-6 rokov tak by som tam nechal tie 4 jadrá.

Samozrejme ak chceš spoľahlivé komponenty, tak od tiaľ ihneď vyraz ten Samsung F3 a daj si tam nejaké WDčko Black, menovite ABYS, FBYS, FASS...
zdravotnik
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa zdravotnik »

Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

ja stále nakupujem v datacompe (len teraz som pamäte a zdroj kúpil v alze keďže v datacompe neboli skladom) stále sa s nimi dá dohodnúť aj na lepšej cene a takisto reklamácie vybavujú veľmi dobre :wink:
Napísať odpoveď