Potrebujete poradiť s kúpou PC | návrh zostavy | tuning
Re: Pre tých, ktorí potrebujú radu so zostavou!
chalani na kolko by som vytaktoval i5 3570K aby to bolo stabilne s tymto chladicom ? http://www.alza.sk/be-quiet-dark-rock-a ... 333088.htm (a kolko by som dal s noctuou nh-D14 ? ) zakladka je tato http://www.alza.sk/msi-z77a-g45-d306888.htm
s noctuou urcite lepsie... neviem ako to je s ivy bridgami ale i5 2500k by sa mala s noctuov dat v pohode cez 4GHZ
a be quiet to ma aj v nazve ze co je zac
a be quiet to ma aj v nazve ze co je zac
-
MichalkoOo
Zablokovaný
4.3GHz, dalo by to aj viac ale potom uz bude zbytočne teplý.
michalkoo trz tych 4,3 by dalo s D14 ci s Dark rockom ?
-
MichalkoOo
Zablokovaný
ivy bridge majú takú "chybu". Ak dáš viac ako 4,3GHz tak sa budú prehrievať bez ohľadu na chladič. 4,5GHz by ešte mohol dať
a kebyze mam i7 2700K a dam nanu D14 tak by som to lepsie vytaktoval ako i7 3770K s D14 ?
-
MichalkoOo
Zablokovaný
hej ale je to blbosť kedže viac vytaktovaný 2700K bude výkonom cca ako 3770K
takze by sa oplatilo zobrat 3770K a vytaktovat ho ?
-
MichalkoOo
Zablokovaný
zoberi5 - 3550K a pretaktuj ho na 4GHz. i7 je zbytočnosť. Veľmi vysoký OC tiež
-
uplink
VIP
- Kontaktovať používateľa:
MichalkoOo - 1 rozumný dôvod prečo všetko silou mocou OC-ovať? Tie procáky sú allright s ich základným taktom. Nepochopím nikdy ľudí, ktorým sa spáva ľahšie len preto že im kryštálka tiká o pár sto MHz rýchlejšie, ako nastavenia zo stocku. 
ale kebyze zoberem tu i7 tak by som asi take 2-3 roky nemusel investovat do procesora nie ? (ak poznas hru watch dogs tak podla mna to bude mat velmi velke poziadavky) potom by som investoval len do grafiky a do ostatnych pc .... co sa mi oplati viac ? zobrat i7 2700K ci investovat o 30€ viac a zobrat i7 3770K ?
edit: OC-ovat nebudem hned ako dostanem procak ale az ked to bude treba mozno o rok to fakt neviem
edit: OC-ovat nebudem hned ako dostanem procak ale az ked to bude treba mozno o rok to fakt neviem
presne tak, je tam nejaka chyba s prenosou tepla na chadiaci povrchMichalkoOo napísal:tak sa budú prehrievať bez ohľadu na chladič
-
MichalkoOo
Zablokovaný
zober i5 3570K.
uplink ty si fakt retard? Zvýšenie výkonu zadarmo bez nutnosti kupovať rýchlejší procesor.. A vydrží mu dlhšie (výkonom), pridá mu pár FPS a zvýši čísla v benchmarkoch.. Treba myslieť aj na budúcnosť, to že procesor stačí dnes ešte neznamená že bude stačiť aj zajtra..
uplink ty si fakt retard? Zvýšenie výkonu zadarmo bez nutnosti kupovať rýchlejší procesor.. A vydrží mu dlhšie (výkonom), pridá mu pár FPS a zvýši čísla v benchmarkoch.. Treba myslieť aj na budúcnosť, to že procesor stačí dnes ešte neznamená že bude stačiť aj zajtra..
uplink ja sice s vacsinou tvojich nazorov suhlasim, ale preco OC? to je ako keby sa spytas niekoho kto chipuje auta ze na co to robi...
tu uz ide len o tu moznost sa s tym hrat a pushovat to
aspon ja to tak vnimam
-
MichalkoOo
Zablokovaný
uplink, povedz nám dôvod prečo netaktovať ak to je zvýšenie výkonu zadarmo?
zadarmo urcite nie, potrebujes na to lepsi chladic
-
MichalkoOo
Zablokovaný
lepší chladič je samozrejmosť.. Ivy bridge by boxový dobre neschladil.
ak berieš investíciu 50€+ do chladiču len kvôli OC ako "zadarmo navýšenie vykonu" tak potom GJ. btw. a prečo hneď OC ? to CPU má dostatočný výkon zo stocku nebránim sa pretaktovaniu neskôr keď už to nebude tak OP ako je to teraz. proste taktovanie zbytočné (teraz) nevyužije to. ten "boost" FPS si aj tak nevšimne a ak si niekto skladá niečo s i7 3770K na Benchmarky tak to je tiež trochu choré (teda ak to nieje bežný používateľ a aj to nejako využije.)
michalkoo presne si napisal o tom ze treba mysliet do buducnosti prave preto by som zobral i7 lebo o par rokov to bude v hw poziadavkoch doporucenie a preto sa rozhodujem medzi 3770K alebo 2700K len ma odraduje od IB ze sa tak prehrieva a som cital recenziu ze ked sa pretaktuje tak sa da ocnut do 4.6 pod 70C zatial co 2700K sa da dat v pohode 5GHz a tiez pod 70C
preto berem aj i7 lebo by som si chcel zahrat aj watch dogs ak niekdo nepozna nech si to kukne na YouTube pre mna hra roka
preto berem aj i7 lebo by som si chcel zahrat aj watch dogs ak niekdo nepozna nech si to kukne na YouTube pre mna hra roka
-
MichalkoOo
Zablokovaný
i7 vs i5 je v hrách nulový rozdiel.