Potrebujete poradiť s kúpou PC | návrh zostavy | tuning

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
uplink
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Pre tých, ktorí potrebujú radu so zostavou!

Príspevok od používateľa uplink »

Je u môjho otca v robote na starej P4ke prescotte a hreje pod ním rovnako ako stock. Neviem či má zmysel sa o tom hádať. Ako tam budem prinesiem screeny + fotky.
MeiDy_
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa MeiDy_ »

Ked sa tu uz riesi Arcitc Freezer pr v2 tak sa chcem spitat ze ci je dobry lebo si ho mozem vybrat zadarmo k pc a neviem ci si mam potom dat stock alebo ten Freezer

EDIT: a neviete o neakej najlacnejsej skrinke ktora ma otvory na cable management ?? myslim tie gumenne otvory cez ktore dam kable
balthier
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa balthier »

wladas napísal:s tymi teniskami to bolo myslene tak ze ja som spokojny ale dalsim 99 "stastlivcom" sa rozpadnu za 3 mesiace
ale tie tenisky su SUPER vsak MNE vydrzali 1,5 sezony ;)
Zdaleka to nie je jeden zo 100.Este raz podloz niecim tieto dristy alebo dalej nereaguj.
MARTINHARD
Expert
Expert

Príspevok od používateľa MARTINHARD »

Zdravim budem asi kupovat tuto case http://www.alza.sk/zalman-z11-d305699.htm
Mohli by ste mi prosim poradit ci mam k nej dokupit este jeden fan hore a ak ano tak aky?
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Ak tam budes mat bezne komponenty tak uplne postaci jeden ventilator vpredu a jeden vzadu.
iWin
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa iWin »

Ja som na vykonnejsej zostave mal jeden jediny case fan na CM335U vzadu a bez problemov...

Takze podla mna je dokupovat dalsie zbytocne :)
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

iWin záleží na počasí a kde si. Väčšina ľudí neráta s tým že majú v izbe stabilných 22-25 stupňov celsia. Taký týždeň v lete keď máš v izbe 28-30 stupňov a Tvoj PC to schytá. Môj brácho takto odpálil staré PC ktoré mu skladala ešte nejaká "profi" firma vždy pravidelne v lete. Na jeseň bolo PC mŕtve, obvykle to schytal north a southbridge, ešte za čias bývalých. V tej jeho zostave by som to tipoval na disk, ak tam nebude mať len SSDčka...

VGA, aj CPU sú odolné, doska ditto.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Pri 2ch ventilatoroch to bude podla mna v pohode. CPU toho vela nenahreje a ventilatory sa postaraju o to, aby bol odsavany telpy vzduch z grafiky. Disk bude priamo ofukovany prednym ventilatorom.
Ja to tak mam doma, skrinku mam skoro uplne uzavretu (Fractal R3) a s teplotami nemam problem ani v lete.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

2 sú ako tak, 1 je málo. To je všetko :)
Gothar
Moderátor
Moderátor

Tak tak, ked budu teploty vysoke, moze dokupit treti, ale ten bude mat vacsiu ucinok na bocnici ako hore (tiez vlastna skusenost z predchadzajucej skrinky).
balthier
Light Professional
Light Professional

Bocnica je najhorsie miesto na vetrak.Rozklepe celu skrinku a pocujes hukat grafiku,rozbija to airflov v skrini.Odspodu ho prakticky nepocujes,vzduch fuka priamo na vetrakz grafickej a grafika ho fuka rovno von.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

balthier napísal:Bocnica je najhorsie miesto na vetrak.Rozklepe celu skrinku a pocujes hukat grafiku,rozbija to airflov v skrini.Odspodu ho prakticky nepocujes,vzduch fuka priamo na vetrakz grafickej a grafika ho fuka rovno von.
spýtaj sa daftera, alebo iných hojkáčov čo boli u mňa doma. Mám v bočnici Noctuu 140 mm a chalani väčšinou ani nevedeli že PC ide :) len videli obrazovku. Takže ten argument nie je celkom správny.
balthier
Light Professional
Light Professional

Mas to na redukcii?Pouzivas gumene skrutky?Inak nechapem.Mam 5x140mm noctua hore jeden,vzadu jeden,vpredu dva.CPU NH-D14 na grafike Accelero Xtreme Plus II.Ta noctua je sama o sebe ticha ale hluk vsetkych komponentov ako HDD,CPU,a vsetky vetraky bolo dost pocut a skrinka vybrovala.Pravda ze gumene srobky som nepouzival ale ten hluk by stale ostaval.Pri dakej hre uz ani nehovorim.Nahradil som ho teda NF-P14 odspodu a nepocujem ziaden hluk,ziadne vybracie o 2 stupne chladnejsia grafika :)
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Bočnica na gumičkách, všetko L.N.A. [nie U.L.N.A]. Bez redukcií je to 30 db, s redukciami som 22-24. Záleží ako si to zreguluje doska...
brits
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa brits »

Ahoj nevedeli by ste mi pomôcť zo zostavou? Potreboval by som ale aby to bolo z http://www.shark.sk/
Malo by to biť do 500eur.
MeiDy_
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa MeiDy_ »

chalani rozmyslam nad vodnikom ale o neakom lachkom ako napr http://www.alza.sk/corsair-cooling-hydr ... 271553.htm je to lepsie ako noctua NH-D14 ?

a este sa chcem spitat ako vlastne funguju taketo druhy vodneho chladenia ? a kde je ta voda ? prosim vysvetlite mi to dakujem
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

uplink napísal: spýtaj sa daftera, alebo iných hojkáčov čo boli u mňa doma. Mám v bočnici Noctuu 140 mm a chalani väčšinou ani nevedeli že PC ide :) len videli obrazovku. Takže ten argument nie je celkom správny.
noctua je ale kategoria sama o sebe :) tiez mam v R3 armadu noctui a pocujem LEN 5400 ot.disk
uplink napísal:Bočnica na gumičkách, všetko L.N.A. [nie U.L.N.A].Záleží ako si to zreguluje doska...
bez speedfanu to moc efekt nema, spoliehat sa na dosku ej blbost

@MeiDy_
kvalitny vzduch (noctua) je vzdy lepsi nez lacna voda
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

wladas - wladas, ale ja sa nespolieham na dosku, ale na ASUS Sabertooth 8-) to je tiež iná kategória. Ten soft na tej doske sa stará parádne o všetky zóny na doske a v skrinke. Vie kedy má pridať intake, kedy ubrať exhaust a kedy pritlačiť na bočnicu...
MeiDy_ napísal:chalani rozmyslam nad vodnikom ale o neakom lachkom ako napr http://www.alza.sk/corsair-cooling-hydr ... 271553.htm je to lepsie ako noctua NH-D14 ?

a este sa chcem spitat ako vlastne funguju taketo druhy vodneho chladenia ? a kde je ta voda ? prosim vysvetlite mi to dakujem
Na OC voda, na stabilitu a dlhý chod bez nejakých otráv dopĺňania odparenej kvapaliny NH-D14.

Vodník funguje jednoducho. Máš expanznú nádobku, ktorá často býva spojená s čerpadlom, máš radiátor a vodný blok na CPU, GPU, VRAM, VRM, you name it. Voda cirkuluje z expanznej nádoby do jednotlivých blokov, kde zbiera stratové teplo, potom prefrčí cez radiátor, kde sa schladí vďaka ofuku z vetrákov na radiátoroch a ide späť do expanznej nádoby a kolobeh pokračuje až do odparenia, či pokazenia, vytečenia, etc.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

ale ten vodik co daval link funguje troska jednoduchsie a predpokladam ze kvoli tomu ma aj mensiu exektivitu...urcite mensiu nez D14
Napísať odpoveď