Potrebujete poradiť s kúpou PC | návrh zostavy | tuning

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
GlogoSV
Expert
Expert

Re: Potrebujete poradiť s kúpou PC | návrh zostavy | tuning

Príspevok od používateľa GlogoSV »

Ešte by som sa rad opytal či by nebolo lepšie isť do socketu 1151 kedže am3 je zstaralý

Core i3 6100
MSI B150M NIGHT ELF
Kingston 8GB DDR4 2133MHz CL14 HyperX
ASUS STRIX-GTX950-DC2OC-2GD5-GAMING
Seagate Barracuda 7200.14 1000GB s Advanced Format
Enermax NAXN ENP450AGT 450W
Fractal Design CORE 1500
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa japaja »

nemam nič proti dropdeadovy :) -ale pozor na rozmer skriniek a rozmer chladičov :D
Runes
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Runes »

heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Lebo si trol :)
phatres1994
Star
Star

Príspevok od používateľa phatres1994 »

Cauko, vedeli by ste mi poradit nejake ramky do pc? Zostavu mam nasledujucu. Najskor nejaky 8gb kit na hry a video.
Motherboard: Asus P5E64 WS Pro
CPU: Intel Core 2 Extreme QX9650, 3000 MHz
RAM: Asus DDR3 Cl9 666mhz
VGA: Msi gtx570 twin frozr2

Hlavne mi prosim napiste, ake cl a mhz moja maticna podporuje a aky je vlastne rozdiel pamatami do servera a norm pc. Je moja maticna serverova? Dakujem :)
Prave pozeram, ze moja maticna podporuje 1800/1600/1333/1066/800 no mne cpu-z ukazuje tych 666? :(
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

:D BTW hodil som do eteru to co si mi napisal :D a hned kritika :D ze ten xeon ze to zbytocnost ze to si davaju ludia ktory si sami klamu ako im to treba, to AMD ze "falosne nevykonne jadra, zbierat vykon poctom jadier a vykon len v niakych generickych testoch", k SSD od samsungu tam zasa nas firemny IT hned zbledol ze urco nie :D ze ked SSD tak intel kde je teda cena ale niekde inde a ze ked tak radsej kingston ale ze SAMSUNG SSD nikdy.
Takze ja po recenziach asi fakt pojdem po tom SKYLAKE i5-ke :D

//autoeditácia príspevku (16 Nov 2015, 23:11)
phatres1994 napísal:Cauko, vedeli by ste mi poradit nejake ramky do pc? Zostavu mam nasledujucu. Najskor nejaky 8gb kit na hry a video.

Hlavne mi prosim napiste, ake cl a mhz moja maticna podporuje a aky je vlastne rozdiel pamatami do servera a norm pc. Je moja maticna serverova? Dakujem :)
https://www.asus.com/Motherboards/P5E64 ... fessional/
Dual-Channel DDR3 1800(O.C.)/1600(O.C.)/1333/1066/800
The motherboard supports DDR3 memory that features data transfer rates of 1800(O.C.)/1600(O.C.)/1333/1066/800 MHz to meet the higher bandwidth requirements of the latest operation system, 3D graphics, multimedia, and Internet applications. The dual-channel DDR3 architecture doubles the bandwidth of your system memory to boost system performance, eliminating bottlenecks with peak bandwidths of up to 17 GB/s. Furthermore, the supply voltage for the memory is reduced from 1.8 V for DDR2 to just 1.5 V for DDR3. This voltage reduction limits the power consumption and heat generation of DDR3 which makes it an ideal memory solution.
phatres1994
Star
Star

Tak teda po ktorych Cl a mhz sa pozerat? co je pre moju zostavu idealne? :)
DropDead
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DropDead »

phatres1994 napísal:Cauko, vedeli by ste mi poradit nejake ramky do pc? Zostavu mam nasledujucu. Najskor nejaky 8gb kit na hry a video.

Prave pozeram, ze moja maticna podporuje 1800/1600/1333/1066/800 no mne cpu-z ukazuje tych 666? :(
podobná otázka koluje aj s Intel Xeon procesormi, že sú serverové - nie je serverové ako serverové ale to nerieš...
https://www.alza.sk/kingston-8gb-ddr3-1 ... 147666.htm
pri DDR3 je taký sweet-spot 1600MHz, CL nerieš, už sa to neoplatí riešiť - sú to údaje, ktoré nemusia bežného zákazníka veľmi zaujímať, nesposkytne to aj tak žiadny nárast výkonu, resp. nie taký, aby to malo akýkoľvek zmysel riešiť

prečo ti ukazuje v programe 666MHz ? lebo DDR (Double Data Rate) - to double je dôležité - 666x2 = 1333MHz... tie nové RAM ti budú ukazovať 800Mhz - 800x2=1600MHz

každopádne, využívaš CPU poriadne ? lebo ak áno a nechceš nové PC, tak pouvažuj nad investíciou 25€ do tohoto chladiča https://www.alza.sk/silentiumpc-fera-2- ... 421040.htm a pretoč ho (ako tak pozerám, tak common OC je na 4000MHz)

Runes...ja ja ja nerozumiem, čo riešiš a rovnako som nepochopil tú narážku
phatres1994
Star
Star

na cpu mam noctua dh14, takze chladic neriesim. Dalej ma zaujima, je lepsie jeden modul 8gb, alebo 2x4? vizualne sa mi bude pacit asi viac 2x4 a rozdiel v cene je par eur. Dakujem! Cpu ma svojho casu stalo 800 eur, chcel som ho kvoli taktovaniu, no netaktoval som ho nakoniec nikdy :D .....prave premyslam, ci sa mi pod noctuu vojdu tie ramky xixi :D
Prílohy
12208837_483250055188732_3173635913240320708_n.jpg
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Neriesim nic, len to co si mi napisal som zasa nahadzal dokopi a kedze daktore veci viem cez firmu zohnat lacnejsie tak sa k tomu dostali aj nasi IT + kazdy HW este konzultujem s jednym kamosom, ten od ktoreho mam aj tu grafiku. No a proste vo firme SSD kupujeme na kila a samsungacke proste maju okolo 40% reklamovanosti do roka, preslo sa teda na intel kde je cena skoro dvojnasobna ale 0 reklamovanost zatial.
A k procakom to co som pisal ze ten XEON je vlastne I7 bez grafiky ale ze to je zbytocnost uz. A k tym AMD ze aktulne by do toho z nich nikto nesiel. Cize vy ste mi tu sice ten i5 6500 zrusili ale viac ludi povedalo a aj podla netu to neni zla volba akurat ze treba pocitat ze par euro korun drahsia bude MB
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Mas inych expertov vo firmea aj kamarata. Kolko maju rokov, uz maju 13? K tym nazorom ako dospeli a ako to odovodnuju? 40 percenta reklamovanost neexistuje, tomu nikto neuveri. To by hadam neznicila ani databaza ci poriadny file server v serveri.
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

:D no kamarat ma 30 a IT od 26 DO 4X :) a u nas vsetko fici na ssd bezne hdd maju uz asi len konstrukteri, robim vo firme co automatizuje automobilky, chalani co vyhodnocuju spracuvavaju kvanta dat cize je tam mega R/W a proste tie samsungy skor ako skoncila zaruka zacali robit problem, preto mi rovno povedal ze ked SSD tak urco nie SAMSUNG. Odkedy sa davaju INTEL SSD vsetko zatial drzi. S tym ze na nasom oddeleni sa davaju M.2. OMG jedno proste ten IT nemal dovod preco to zhadzovat on je u nas zodpovedny za nakup a z dkeho dovodu sa na ten intel preslo a urco nie pre to ze by ho intel poslal za to na dovolenku ako je to pri liekoch. Proste je fakt ze u nas sa to nekupuje na kus ale na desiatky a mozno dosla daka dokazena seria neviem proste SAMSUNG SSD u nas ma zjavne cervenu. Je to uz mimo temu ale totalne :D
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Samsung ma aj serverove SSD disky. Keby tam isiel Crucial, Kingston alebo Corsair, tak to dopadne rovnako. Kto chce kvalitny desktopovy disk na bezne pouzitie, tak si kupi Samsung Evo 850. Bodka.
phatres1994
Star
Star

chalani, ukoncte este mna prosim :D
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

to malo co som za posledne dni studovania pochytil hovori o tom ze mas dual chanel cize lepsejsie ti je dat 2X4gb ram - "dual channel znaci sucastnu pracu s dvomi pamätovimi modulmi a teda prakticky dochadza k zdvojnasobeniu sirky zbernice zo 64 na 128 bitov"
DropDead
Addict
Addict

phatres1994 napísal:chalani, ukoncte este mna prosim :D
ja ťa dokončím, kým už nepožiadam o zrušenie účtu z runesa...
taktuj, taktuj a ešte raz taktuj !
http://www.anandtech.com/show/2404
+ RAM sa vojdú a ber, čo je lacnejšie - aktuálne to je 1x8GB

skutočnosť ? ani grafy neukazujú rozdiel, je to ako či brať 1600MHz alebo platiť XYZ za 2400MHz pamäte, neoplatí sa to riešiť

Runes...ty čo riešiš ? chlape, spomaľ trošku

edit: pokiaľ som dobre pochopil tú tvoju vetu, tak narážaš na to, že tebe sa "zatrhol" skylake a chalanovi vyššie nie ? či niečo také ? ja mám pocit, že sa tu chodíme okolo horúcej kaše
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

OMG nie to som len tak poznamenal ze mne to bolo neodporucane a dalsiemu v poradi poradene tot vsio dalej som to neriesil. Potom uz len to ze Xeon mi viac ludi okolo povedalo ze neni to zly procak ale pre mna zbytocne drahe a zbytocne vykonne a to AMD ze aktualne to neni to prave orechove ze aktualne sa skor oplati ten INTEL a ten skylake ani oni zasa uplne neodporucili, ze staci mi starsia I5 4460 ku ktorej je lacnejsia aj doska a aj ramky. Tam som zacal ja vymyslat ze zasa priplatim a mam nove s potencionalnou akou takou podporou este daku dobu. Tot vsio
DropDead
Addict
Addict

nebolo, lebo v tvojom prípade stojí nekáčková i5 nekresťanských 220€..potom, ty si dal aj návrh s 4690k, heker dal alternatívu v podobe 1231v3, čo je i7 inými slovami - ide o to, že zostavu budeš mať nadlho a chcel ti dať niečo s rezervou a aj to bolo už nad rozpočet, tak ukázal alternatívu "do rozpočtu" v podobe AMD

každopádne čo sa týka 1151 socketu, tak je to také nijaké - procesory sú drahé, aj nedrahé, dosky sú drahé ale už prichádzajú rýchlo cenovo normálnejšie riešenia a dokonca napríklad GB robí dosky pre DDR3 pamäte, čo je zase ušetrenie nákladov

tak sa musíš rozhodnúť a povedať si, čo očakávaš od upgradu vzhľadom na tvoje využitie, doba do ďalšieho upgrade-u a podobne
René
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa René »

Chlapi poradite mi nieco nove do prace? Hlavne na photoshop, illustrator, indesign. obcas strih videa, ale to mozno raz za 2 mesiace.. Idealne nasklada z alzy. Dik pekne
Napísať odpoveď