PRACA V IBM
Re: PRACA V IBM
pocas svojho 10-rocneho posobenia mohol uz vystriedat viacero pozicii
potom schvalne napis, ze kolko si dostal. Som zvedavy. Osobne by som si vypytal na tvojom mieste tak, aby som mal min. 600 v cistom, co je v hrubom asi...800 ? Pripadne ak sa bude dat vyjednavat tak povedz ze menej a po skusobnej to dat na tu uroven, ktoru si pozadoval.
-
zelovoc
Darca
- Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
- Kontaktovať používateľa:
lebo v inej korporacii to je ine?mirak2 napísal: budem OT, ale neda mi to: 10 rokov kysnut v jednej korporacii? institucionalizacia suvix
brat kedysi robil v IBM, teraz tam chcel ist znova, tak si hned pozreli jeho zaznam. cize ak tam uz budes mysli aj na to.
ja som momentalne v IBM v Brne, kedze uz mam nejaku prax, tak aj nastupny bol iny. skus sa dostat sem, najmy su tu podobne, platy tak isto, ale mesto je o niecom uplne inom.
Rád by som šiel do toho Brna a popri by som aj študoval. Čo konkrétne sa robíš? Dá sa prehodiť z pracoviska v BA do Brna?
ak chces popri tom studovat, tak je dobre ist na 1. level, kde robis na sichty a stihas aj skolu, aj pracu
ludi naberaju pravidelne, raz za 3 mesiace, ale do buducna sa to bude utlmovat, pretoze 1. level postupne zanikne
je to sice technicka pozicia, ale potrebne su minimalne zaklady, staci schopna anglictina
ludi naberaju pravidelne, raz za 3 mesiace, ale do buducna sa to bude utlmovat, pretoze 1. level postupne zanikne
je to sice technicka pozicia, ale potrebne su minimalne zaklady, staci schopna anglictina
Čo je ten prvý level? Kde môžem nájsť tieto ponuky? O tomto som ani nikdy nepočul
.
zakladna sprava windows/unix systemov, aplikacii, nejake SQL, Oracle, jemne SAP
vacsinou na urovni copy/paste z manualu
vacsinou na urovni copy/paste z manualu
Ja som pracoval v PC servise ako technik ale o správe nemám nejako veľa poznatkov.
- rozdiel medzi sluzbou a aplikaciou
- vypnutie/zapnutie sluzby
- zistenie informacii o sietovom pripojeni
- zistenie, ci je pocitac dostupny na sieti
- zakladny select v SQL
- co je MMC
- ako sa kopiruje v unixe
- ako sa pohybuje v cmd
- ako sa zistuju beziace procesy v unixe
- citanie textakov v unixe
ak si schopny okamzite spravne odpovedat na vsetky otazky na takejto urovni, tak by nemal byt problem, zvysok ta naucia
- vypnutie/zapnutie sluzby
- zistenie informacii o sietovom pripojeni
- zistenie, ci je pocitac dostupny na sieti
- zakladny select v SQL
- co je MMC
- ako sa kopiruje v unixe
- ako sa pohybuje v cmd
- ako sa zistuju beziace procesy v unixe
- citanie textakov v unixe
ak si schopny okamzite spravne odpovedat na vsetky otazky na takejto urovni, tak by nemal byt problem, zvysok ta naucia
Ten SQL a Unix si musím kuknú.
Ozivim kusok tuto temu. Mate niekto nejake info/skusenosti o tom, ako prebieha assessment v IBM na IT pozicie pre absolventov? Mam len take informacie, ze to ma trvat 3 hodiny, a budu sa preverovat jazykove schopnosti, praca v time a logicke myslenie. Ale keby ste vedeli niekto, akym sposobom sa to preveruje, ci nejake testy, ulohy, alebo len pohovory , tak by som bol rad. Dik
mal som telefonicky pohovor do IBM Brno. Volal som s managerom, pytal sa ma nieco ohladne sieti, linuxu, mojich predchadzajucich jobov (skolu som skoncil pred rokom a pracujem od oktobra v IT firme). Potom prisiel nejaky dalsi tipek a on sa ma pytal podobne veci ale v anglictine. Telefonoval som iba s nimi, ziadna baba z HR a pod a cely telefonat trval asi 40 minut. Po telefonate mi poslal mail s 5timi zadaniami, ktore musim vypracovat do tyzdna.
Aha, tak to bude asi kusok ine. A o com su tie zadania ? Viem, ze asi nemozes napisat ich presne znenie, ale tak cca o com su ? Nieco naprogramovat ?
nechcem to moc rozosielat po nete... v skratke - spravit 3 scripty - jeden vypise info o vytazenosti procesroa, ramky a disku, dalsi bol na pracu s polom, a posledny co robit ked vypise, ze je plny disk. dalsia uloha spociva v tom, ze musim urcit, co vsetko sa moze stat pri kopirovani suboru z jedneho PC na druhy a naslednom spusteni suboru
a to na aku poziciu si sa hlasil ?
Dik. A nahodou niekto, kto ma skusenosti s IBM na Slovensku a s tym assessmentom, ktory robia ?
//autoeditácia príspevku (02 Máj 2015, 10:24)
Tak ak by niekto hladal podobne informacie, tak to sem napisem z vlastnej skusenosti: testy, testy a este raz testy a skupinova aktivita
.... ziadne osobne individualne pohovory
//autoeditácia príspevku (02 Máj 2015, 10:24)
Tak ak by niekto hladal podobne informacie, tak to sem napisem z vlastnej skusenosti: testy, testy a este raz testy a skupinova aktivita
ja som bol na tom assesmente tiež
aj na pohovory som už bol
A ako prebiehali potom tie pohovory ?
Na jednom bol manazer - ITckar, zaujimali ho hlavne technicke znalosti. Otazky typu: ako by ste riesili takuto situaciu? Druhy bol s tou HR manazerkou co bola aj na assessmente a pytala sa take vseobecne otazky okolo skoly, praxe, jazykove znalosti, silne a slabe stranky atd.