PRACA V IBM
PRACA V IBM
Caute. Chcem sa spytat ci niekto z Vas nepracuje v IBM v BA. Mam moznost tam pracovat ako administativny pracovnik. Nevivete mi povedat, ze aky plat zhruba mam ocakavat? Budem tam musiet aj byvat takze vydavky budem mat celkom velke.
Dakujem za kazdu radu.
Dakujem za kazdu radu.
Re: PRACA V IBM
Neviem, aký plat, ale určite dobrý. Kamarát tam začal pracovať ako účtovník hneď po ukončení VŠ, je tam už 10ty rok a zatiaľ sa nesťažuje. Prišiel tam z východu a už po cca 1-2 rokoch si vybavil vlastný byt na hypotéku a niekoľkokrát do roka si robí výlety po svete. Takže nebál by som sa..
Zalezi aky administrativny pracovnik. Ak je to pre CF tak plat bude nic moc a tak isto aj praca. Ak pre IT tak to bude lepsie (financne a aj naplnou prace). Uctovnici su vo finance a tam su uplne ine platy.
Ja mam len strednu ale idem tam po znamosti. Vysku by som potom zacal. Ake najomne je zhruba v BA? Staci aj intrak ak by bola moznost, neviem ci sa daju prenajat.
Nedavno som sedel pri kofole s jednym absolevntom a ked povedal ze nastupny 500 v cistom tak som pokrutil hlavou, ale neviem teraz ci HP alebo IBM kazdopadne... To uz co je 
Na byvanie rataj (orientacne) od 150 (spolocna izba), 200 (samostatna izba) po 300+ garsonka... Idealne v blizkosti prace, aby si nemal dalsie naklady na cestovanie. A dufat, ze sa nebude ibm stahovat 
za 300€ je uplne mini garsonka kde budes ma iba styri steny a tam kuchynsky kut,sedacku aj postel. A ked si tam pozves 3kamosov tak ten posledny bude musiet stat na chodbe. Garsonky su proste pouzitelne akurat tak na prespanie nic viac. to uz radsej chod do nejakeho 1izb, da sa zohnat od 350- 400€. Aky plat mozes cakat sa neda povedat uz len preto ze tam ides po znamosti, takze sa da ratat s tym ze nastupny dostanes vyssi ako by dostal niekto iny,pod 700brutto ale urcite nechod.
Viacej ako 800 v hrubom by som necakal. Mame bands a tabulky a aj ten znamy sa asi bude musiet pohybovat iba v ramci moznosti.
Ak by mu ponukali menej ako 700€ tak sa to uz moc neoplati lebo v ba v pohode najde inde taky flek pri troche stastia. A tiez dost vela zavisi od toho ake su na danom mieste odmeny,kludne to moze robit 70€ mesacne naviac,dalsie benefity ako napr firemny mobil s platenym pausalom,dovolenka naviac,preplacanie kultury a pod.
650€ v čistom by sa dalo nie?
takto z hlavy sa mi zda ze 650netto je cca 860brutto a to je myslim ze na cloveka bez praxe iba zo strednou skolou celkom dost vela, nie som si isty ci Ti tolko ponukne vela zamestnavatelov 
IBM v Brne davalo este 5 rokov dozadu nastupny okolo 21-22k CZK, pricom na prvom leveli na technickej pozicii (kde sa robi 24/7) si mal vdaka priplatkom za nocne a vikendy hruby=cisty
teraz to bude podobne
na normalnych poziciach (nie 24/7) bude plat podobny, samozrejme minus dane
teraz to bude podobne
na normalnych poziciach (nie 24/7) bude plat podobny, samozrejme minus dane
administrativa ale nie je technicke zameranie
reagujes na mna?
aha, no
nezda sa mi, ze som kdesi spomenul administrativne pozicie
je to support technickych teamov, cize vytvaranie changi, kontrola ticketov, kvalita, riesenie problemov, atd
cize su tam potrebne ake-take technicke znalosti, samozrejme ovela menej ako na cisto technickych admin poziciach
nezda sa mi, ze som kdesi spomenul administrativne pozicie
je to support technickych teamov, cize vytvaranie changi, kontrola ticketov, kvalita, riesenie problemov, atd
cize su tam potrebne ake-take technicke znalosti, samozrejme ovela menej ako na cisto technickych admin poziciach
ale on pise cisto o administrativnej pozicii
technika uz je uz specializacia, takze predpokladam ze tam bude urcite vyssi nastupny plat ako v administrative ktoru moze po kratkom zauceni robit prakticky ktokolvek
technika uz je uz specializacia, takze predpokladam ze tam bude urcite vyssi nastupny plat ako v administrative ktoru moze po kratkom zauceni robit prakticky ktokolvek
jasne, nevsimol som si
no takych je aj v Brne dost, priemerne okolo 18-20k CZK ako nastupka v hrubom, v Blave to bude podobna suma
no takych je aj v Brne dost, priemerne okolo 18-20k CZK ako nastupka v hrubom, v Blave to bude podobna suma
to podla mna je realne, tych 700€ brutto
-
mirak2
Hardcore addict
budem OT, ale neda mi to: 10 rokov kysnut v jednej korporacii? institucionalizacia suvixbrm napísal:Neviem, aký plat, ale určite dobrý. Kamarát tam začal pracovať ako účtovník hneď po ukončení VŠ, je tam už 10ty rok a zatiaľ sa nesťažuje. Prišiel tam z východu a už po cca 1-2 rokoch si vybavil vlastný byt na hypotéku a niekoľkokrát do roka si robí výlety po svete. Takže nebál by som sa..