preco sa ma chlapci boja? :)
Re: preco sa ma chlapci boja? :)
Ja z Oravy nepochadzam,ale trosku ju poznam. 
Podľa mňa tá viera nie je problémom, pokiaľ nie je bigotná a čo som zatiaľ mohol vidieť, tak kathleen určite do tej skupiny nepatrí, je to rozumná veriaca. Ja ako ateista by som s tým určite problém nemal, naopak, bolo by o čom diskutovať. 
hughito:Hej a dal by si si deti potom pokrstiť? 
To nie
, ale práve o tom píšem - rozumní veriaci by podľa mňa takéto niečo ani nechcel, resp. by sa o tom dalo diskutovať. 
No,keby to nechcel,to uz by nebol veriaci
Diskusiou by ti veriaci vysvetlil,ze je to prenho velmi dolezite a dieta by bolo pokrstene.Ak nechces mat pokrstene deti,s veriacimi si naozaj nezacinaj.
Ja som veriaca

Diskusiou by ti veriaci vysvetlil,ze je to prenho velmi dolezite a dieta by bolo pokrstene.Ak nechces mat pokrstene deti,s veriacimi si naozaj nezacinaj.
Ja som veriaca
-
javatar
Hardcore addict
takze podla teba je rozumny veriaci len veriaci formalne (t.j. nic to prenho neznamena)hughito napísal:rozumní veriaci by podľa mňa takéto niečo ani nechcel
To je na širšiu debatu a sem to každopádne nepatrí, takže to nebudem rozoberať. Nech sa vyjadri zakladateľka témy, či by lpela na krščení.
-
Peter_Retep
VIP
kathleen: ked ma uz tolko krat spominas, ozvi sa ked dojdes z Dojclandu na Slovensku 
Rozumný a naozaj silný veriaci pozná verš v 2. Liste Korinťanom, 6,14. Tam žiadna diskusia. Žiaľ, mal som možnosť vyskúšať si ten verš v praxi. Kathleen, ja by som sa Ťa bál práve pretohughito napísal:rozumný veriaci by podľa mňa takéto niečo ani nechcel, resp. by sa o tom dalo diskutovať.
(Samozrejme nehovorím, že to tak je aj u tých ostatných)
// Na margo príspevku podomnou: Alebo sa daj k YMCA, tá je v Nemecku dosť silná
kathleen, tak ma napadlo že ak máš problém nájsť príjemného slušného muža a hlavne na takej úrovni akú máš ty , či si neskúsila také zhromaždenia ktoré robí myslím že každá cirkev, (ja mám skúsenosť len s RKC)... no aby som netrepala tak k veci...
Stretávajú sa tam mladí ľudia, bavia sa o rôznych veciach, pozerajú sa slušné filmy aj s náboženskou tématikou, no nieje to pravidlom... a tam sa dá dosť dobre pokecať a spoznať mladých ľudí... Neskúsila si niečo takéto ? Možno by si tam našla pre Teba tú pravú spriaznenú dušu....
Stretávajú sa tam mladí ľudia, bavia sa o rôznych veciach, pozerajú sa slušné filmy aj s náboženskou tématikou, no nieje to pravidlom... a tam sa dá dosť dobre pokecať a spoznať mladých ľudí... Neskúsila si niečo takéto ? Možno by si tam našla pre Teba tú pravú spriaznenú dušu....
a nemáš moc namakané svaly? 
co sa tyka viery: ja som hlboko veriaca, pretoze mam osobnu skusenost, ktora sa neda vymazat. od toho sa odvijaju moje nazory, sposob zivota, celkove myslenie. asi od 16 chodim po mladeznickych krestanskych akciach, poznala som fakt vela ludi, resp. chalanov. ked som bola mladsia, tak som bola zatazena na to, co spomina javatar - zdielat sa a tak. vtedy som sa s ateistom nevedela bavit ani o pocasi 
teraz z mojej viery vyplyvaju skor veci ako dobrovolne odriekanie, urcita sebakazen, socialne citenie, angazovanost v cirkvi a predmanzelska zdrzanlivost. mam svoj zivotny styl, ktory je dost vyhraneny, to uznavam. kazdy clovek chce byt prijimany taky, aky je. cize si neviem predstavit, ze niekto by pri mne proste "trpel moje vystrelky". nemusi to vsetko chapat, ale mal by ma v tom podporovat.
INsomNIA
zial, som v Nemecku, stretla som vcera po omsi jedneho chalana z Oravy.. s manzelkou
javatar
s alkoholom to je najmenej, ja som zo spisa
tradicny veriaci je horsi ako ateista, na to mam alergiu.
) a nejaky chalan je rozklepany z pavuka (nic proti), tak jak sa pri mne citi
hughito
tiez ma zivot naucil, ze ateisti ma vedia vo vela veciach obohatit. paradoxne pocas studia teologie som sa v tom utvrdila. s tym krstom je to fakt diskutabilne..na velmi dlho
bola som raz s chalanom, ktory stale do mna hucal, ze v kostole mi vymyvaju mozog, nech sa na to vykaselm. tam sa cesta najst proste nedala, pre neho som bola zmanipulovana blazniva zenska
Peter_Retep
ale do Bratislavy za tebou urcite behat nebudem
BX
s tym versom mam osobne dost velky problem. bibliu beriem vazne, ale tento citat je mne proti srsti. ale chapem, ze kto ma naozaj dobre nepozna, bral by to ako jasnu vec.. ze ateista je pre mna automaticky nejaky menejcenny. ale mam na to svoj nazor - to je tiez na dlho a viem to aj teologicky zdovodnit
neviem, co je YMCA, ale dufam, ze nie nejaky tvoje "podareny" humor.
kafiatko
dik za tip. ako som spominala vyssie, zvyknem sa v takych kruhoch pohybovat
a raz som uz "spriaznenu dusu" nasla, ale ta si nasla svoju spriaznenu dusu a teraz su uz rodina. odvtedy na spriaznene duse neverim.

teraz z mojej viery vyplyvaju skor veci ako dobrovolne odriekanie, urcita sebakazen, socialne citenie, angazovanost v cirkvi a predmanzelska zdrzanlivost. mam svoj zivotny styl, ktory je dost vyhraneny, to uznavam. kazdy clovek chce byt prijimany taky, aky je. cize si neviem predstavit, ze niekto by pri mne proste "trpel moje vystrelky". nemusi to vsetko chapat, ale mal by ma v tom podporovat.
INsomNIA
zial, som v Nemecku, stretla som vcera po omsi jedneho chalana z Oravy.. s manzelkou
javatar
s alkoholom to je najmenej, ja som zo spisa
tradicny veriaci je horsi ako ateista, na to mam alergiu.
ako pises. mam uz teoriu, ze drviva vacsina sebelepsich schopnych katolikov ide za knazov... a vies si predstavit, ked som este taky typ, co by siel na misie aj zajtra..(fakt som sa raz prihlasilaCloveku by logicky napadlo nech si hladas partnera v krestanskych spolocenstvach, no tam by sa ta chlapci (muzi?) bali este viac. Je to smutne ale je to tak - akoby viera oberala tych chlapov o gule. Nehovoriac o inteligencii (samozrejme aj tam najdes ludi co ocenia tvoju inteligenciu ale budu sa ta bat). Vynimkou su azda len misionari v rizikovych oblastiach...
hughito
tiez ma zivot naucil, ze ateisti ma vedia vo vela veciach obohatit. paradoxne pocas studia teologie som sa v tom utvrdila. s tym krstom je to fakt diskutabilne..na velmi dlho
bola som raz s chalanom, ktory stale do mna hucal, ze v kostole mi vymyvaju mozog, nech sa na to vykaselm. tam sa cesta najst proste nedala, pre neho som bola zmanipulovana blazniva zenska
Peter_Retep
ale do Bratislavy za tebou urcite behat nebudem
BX
s tym versom mam osobne dost velky problem. bibliu beriem vazne, ale tento citat je mne proti srsti. ale chapem, ze kto ma naozaj dobre nepozna, bral by to ako jasnu vec.. ze ateista je pre mna automaticky nejaky menejcenny. ale mam na to svoj nazor - to je tiez na dlho a viem to aj teologicky zdovodnit
kafiatko
dik za tip. ako som spominala vyssie, zvyknem sa v takych kruhoch pohybovat
vcera som tu mala fotku, si zmeskalExpresMan napísal:a nemáš moc namakané svaly?
-
typek61
Darca
- Kontaktovať používateľa:
ja som to tiez zmeskal sakra
A čo takto si podať inzerát ? neskúšala si ? .... možno by z toho nakoniec niečo bolo ... 
-
Andi_Cibula
Addict
S kamošom sme sa už dávno zhodli a dodnes na tom trváme, že žena má byť čo najviac inteligentná, vyspelá a rozhladená, ale nikdy nie viac ako ja. Ja to neznesiem. Prečo je to tak ? Nie som istý, asi to bude tým egom. 
U mňa ešte - viera nikdy, obdržal som za to dávnejšie dávku kritiky v téme "čo vás dokáže odradiť na opačnom pohlaví", avšak aj za týmto kontroverzným názorom si stále stojím.
U mňa ešte - viera nikdy, obdržal som za to dávnejšie dávku kritiky v téme "čo vás dokáže odradiť na opačnom pohlaví", avšak aj za týmto kontroverzným názorom si stále stojím.
kathleen:Ja som tiez zo Spisa
Vesely to kraj!
-
Peter_Retep
VIP
kathleen: urobim ti ustupok a staci ti prist do Trnavy 
a nebude toto problém? myslím zo strany chalanov - nemajú dojem že s tebou v posteli nič nebude?kathleen napísal:co sa tyka viery: ja som hlboko veriaca, pretoze mam osobnu skusenost, ktora sa neda vymazat. od toho sa odvijaju moje nazory, sposob zivota, celkove myslenie. asi od 16 chodim po mladeznickych krestanskych akciach, poznala som fakt vela ludi, resp. chalanov. ked som bola mladsia, tak som bola zatazena na to, co spomina javatar - zdielat sa a tak. vtedy som sa s ateistom nevedela bavit ani o pocasi
čo sa týka vzťah ateista+kresťanka, myslím že môžem hovoriť zo svojich skúseností: som 3 roky ženatý s kresťankou ktorá pochádza zo silno veriacej rodiny - pritom ja osobne som proti náboženstvu dosť zaujatý. a návod na fungujúci vzťah? proste neťahať do neho vieru. pokiaľ by si ty vyžadovala od chalana aby tvoju vieru zdieľal a ešte na takom leveli ako ju vnímaš ty, tak vám to proste klapať nebude. takže pokiaľ je pre teba viera natoľko dôležitá a z veľkej časti tvorí tvoju identitu, tak rieš vzťah s niekým kto je na tom rovnako.
INsomNIA
ved som pozerala, ze byvas na vychod od raja.. ja asi na sever.. ked sa chapeme
//autoeditácia príspevku (09 Máj 2011, 20:50)
to fakt skor este BA by pripadala do uvahy 
//autoeditácia príspevku (09 Máj 2011, 20:58)
ako som napisala vyssie, partner nemusi vsetko chapat, ale musi mi dat dostatok slobody a verit mi, ze nemam ziaden "tajny plan", ani ziadne sprisahanecke krestanske manevre sa nekonaju. proste je viera pre mna osobne dolezita, to je vsetko. bez nej by som bola niekto uplne iny.
//autoeditácia príspevku (09 Máj 2011, 21:02)
---
nesla som tu rozoberat veriaci-ateista. jednoducho nechapem, ze ma niekto pozna pol roka ci rok, nehryziem, nenadavam, nemam hystericke zachvaty ani feministicke nazory.. a chalan sa ma boji!!! vsetci su blazni iba ja som lietadlo
idem do kniznice, tam sedia taki pekni uhladeni vzdelani
(sarkazmus). ale inak dik decka 
ved som pozerala, ze byvas na vychod od raja.. ja asi na sever.. ked sa chapeme
//autoeditácia príspevku (09 Máj 2011, 20:50)
ved tam ani IC vlaky vsetky nestoja. ale je to slovensky Rim, mas bodPeter_Retep napísal:kathleen: urobim ti ustupok a staci ti prist do Trnavy
//autoeditácia príspevku (09 Máj 2011, 20:58)
no ved to urcite. ale tema znie, preco mi uz dvaja chalani, ktori ma poznali dlhsie, povedali, ze sa ma boja. a mali podobne nazory ako ja. po svadbe to bude ina pesnickaa nebude toto problém? myslím zo strany chalanov - nemajú dojem že s tebou v posteli nič nebude? minimálne do svatby, no a potom aj tak len misionár pri vypnutom svetle aj to len za účelom reprodukcie?
čo sa týka vzťah ateista+kresťanka, myslím že môžem hovoriť zo svojich skúseností: som 3 roky ženatý s kresťankou ktorá pochádza zo silno veriacej rodiny - pritom ja osobne som proti náboženstvu dosť zaujatý. a návod na fungujúci vzťah? proste neťahať do neho vieru. pokiaľ by si ty vyžadovala od chalana aby tvoju vieru zdieľal a ešte na takom leveli ako ju vnímaš ty, tak vám to proste klapať nebude. takže pokiaľ je pre teba viera natoľko dôležitá a z veľkej časti tvorí tvoju identitu, tak rieš vzťah s niekým kto je na tom rovnako.
ako som napisala vyssie, partner nemusi vsetko chapat, ale musi mi dat dostatok slobody a verit mi, ze nemam ziaden "tajny plan", ani ziadne sprisahanecke krestanske manevre sa nekonaju. proste je viera pre mna osobne dolezita, to je vsetko. bez nej by som bola niekto uplne iny.
//autoeditácia príspevku (09 Máj 2011, 21:02)
neprisiel si o vela. mam dve nohy, na fotke bolo videt len jednu ruku, cierne tricko a rifle.. taky priemer, co bezne vidis na ulici
---
nesla som tu rozoberat veriaci-ateista. jednoducho nechapem, ze ma niekto pozna pol roka ci rok, nehryziem, nenadavam, nemam hystericke zachvaty ani feministicke nazory.. a chalan sa ma boji!!! vsetci su blazni iba ja som lietadlo
-
Fabo
Hardcore addict
OT I: Vsetci su lietadla, len ja som ekranoplan...
OT II: YMCA = Young Mens Christian Association, ci tak daco.
OT II: YMCA = Young Mens Christian Association, ci tak daco.