Prepastovanie a vycistenie chladica v Bratislave

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
hrban
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Prepastovanie a vycistenie chladica v Bratislave

Príspevok od používateľa hrban »

Thommas napísal:A čo to má spoločné s prepastovaním? Kto nie je retardovaný to dokáže sám (ak berieme to, že chladič sa dá demontovať zo zadnej strany, netreba ho kompletne rozoberať). Za ďalšie - booky zdochýnajú od šmejných súčiastok a zlého návrhu dosiek, nie od prepastovania, kde ty vlastne len upravíš (očistíš) chladenie. Ďalej - zakladateľ témy už má odvtedy možno 5ty notebook, ty tu dokonca rozoberáš debiliny. A na záver - 8000 bookov / 8 rokov = 1000 bookov ročne. 1000 / 365 = ~ 2.8 bookov. Ak by toto bola aj pravda (čomu úprimne neverím), tak by si tu netrieskal podobné debiliny. Kto už v živote hocičo elektronické rozobral (hoci aj ovládač od TV), tak s tým nemá najmenší problém (ak netreba rozobrať celý book, čo som úž napísal vyššie), a hovadinu typu po prepastovaní 3-4 mesiace book zdochne, si nechaj radšej pre seba a nestrápňuj sa tu.

Vďaka.
No od roku asi 2005 sa robia booky kde ak chceš čo i len prečistiť chladič, nie to prepastovať, musíš rozobrať book do skrutky, neviem aký máš book ale tie kde sa dalo sklopiť zadné veko a videl si chaldič už pár desať rokov neexistujú)
Thommas
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Thommas »

Robia sa aj také, aj také. Ide len o to, aký kus vychytáš.
BlackRa1n
Star
Star

Príspevok od používateľa BlackRa1n »

ASUS N61DA (ASUS N61JA,JQ) majú takýto typ chladiča, ja mám N61DA, dáte dole ten kryt, pod ktorým je HDD a ramky, a vidíte aj chladič :) (youtube, ASUS N61 cleaning)

EDIT: pastovanie nie je žiadna veda. kupis si kvalitejsiu pastu napr MX-2, ci MX-4, aplikujes velkost zrnka ryze do stredu CPU napriklad, a len prilozis chladic a utianes. Vacsinou to funguje tak. na cistenie pouzivam klasicke riedilo S6006 (aj keď je riedidlo trošku mastné, ale nevšimol som si problem s teplotami :). )
Dnesne pasty už nie su elektricky vodivé, takže nebál by som sa o zlú aplikáciu, v prípade GPU a iných čipov bez IHS, aplikujem pastu, rozotriem, a dám tam ešte zrnko ryže a capnem tam chladič/

Moja metoda ani zdaleka nie je najlepšia, no nevšimol som si žiadne problémy :)
Ospravedlnujem sa vopred za pripadne gramaticke chyby.
Napísať odpoveď