Prestup, rada prosím

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Michal331
Novice
Novice

Prestup, rada prosím

Príspevok od používateľa Michal331 »

Ahoj ja som na strednej škole + maturita. Chcem sa opýtať chcem prestúpiť na učňovku teraz a či nebudem opakovať ročník.
V mojej škole kde som som sa nezápačil nemajú ma radi, nedarí sa mi a neznášam tú školu, som tám sám proti všetkým.
Ak tak poradíte prosím ako sa to dá prestúpiť? :(
Rethon
Zablokovaný
Zablokovaný

Re: Prestup, rada prosím

Príspevok od používateľa Rethon »

Nie si jediný, každý kto je niečim iní, mal podobné problémy. Mal som ten istý problém, a tak isto som to chcel riešiť prestupom. Ale čo si myslíš, že inde to už bude lepšie?

Moja rada, nejak to pretrp a doštuduj. A potom budeš mať svätý pokoj.
Michal331
Novice
Novice

ja tak nechcem to psychicky nezvládam idem ku kamarátovy aj tak ma ta škola nebavy :(
Hensym
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Hensym »

Asi ani slovenčina ťa nebaví. Takých ako ty dobre poznám. Ak máš napi*u prístup tu, budeš mať rovnako napi*u prístup aj inde, a zaslúžiš si pár výchovných, respektíve, v minulosti si ich asi mal málo. S takýmto prístupom to v živote ďaleko nedotiahneš.

(To hovorím, ako človek, ktorý mal strednú z 80% na háku, pojem "domáca úloha" nepozná, učil sa viac menej cez prestávky, ale pozná hranice a vie, čo si môže dovoliť)
Michal331
Novice
Novice

Presný opak preboha... som tam sám oni sa poznajú 9rokov tak do mňa budú asi skákať... nezaslúžim si žiadne výchovné -_- učím sa len slovenčina mi nejde ale ostatne ano aj matika

a budem opakovat rocnik ked prestupim?
Rethon
Zablokovaný
Zablokovaný

Tak ale ak ho všetci deptajú tak to je iná situácia. Koľko rokov ti ostáva do ukončenia štúdia? Ak je to posledný rok tak to by si mohol už dať.
Michal331
Novice
Novice

som prvák a sadli si na mňa až moc nedá sa to vydržať
Rethon
Zablokovaný
Zablokovaný

To poznám, ak si teda prvák tak v tom prípade choď kade ľahšie.
Michal331
Novice
Novice

idem a nebudem opakovat rocnik chcel by som pokracovat
Hensym
VIP
VIP

Ako 9 rokov, keď si prvák? Či to je nejaké menšie mesto, kde všetci zo základky prestúpili?

Tak v tom prípade prestúp, dokonči prvák a choď inam, opakovať by si nemal. Ale mysli na to, že aj na inej škole už bude zabehnptý kolektív a aj tam budeš nový. Keď si ťa neobľúbili tu, zrejme nie sú spoločenský typ alebo čo, a nemusia si ťa obľúbiť ani tam. Môže to byť teda z blata do kaluže. K nám počas strednej prišli dvaja ľudia, a to som bol na 8-ročnom gympli, čiže fest zabehnutý kolektív, a nikto nikoho nešikanoval, tí zelenáči normálne zapadli.
Markoff
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Markoff »

Zažil som to tiež a bolo to peklo. Tiež ti radím chod od takých ľudí čo najďalej, hlavne ak si v 1. ročníku. Človek si proste spolužiakov nevyberá a niekedy natrafí na tých nesprávnych :(

Hensym keď si to nezažil tak nemožeš pochopiť. To nie je o prístupe. Proste prídeš do novej školy a polka triedy sa do teba začne navážať, len tak bez dôvodu. Čo možeš urobiť? Normálna reakcia je že ich ignoruješ, ale potom sa škola zmeni na dennodenne utrpenie, pretože nemáš kamarátov, nudíš sa... začneš o sebe pochybovať, o svojích schopnostiach, zhoršia sa ti známky, proste od takých ľudí utekať kade ľahšie. Treba si nájsť kolektív kde sa skupina nema tendenciu návažať do jedinca, ako supy na mrcinu.
Hensym
VIP
VIP

Nepoznám to osobne, ale so šikanou som sa už stretol. Vždy sa týkala takých ľudí, ktorí si to "nepriamo pýtali". Keď prišiel niekto "normálny" (prepáčte za výraz), tak zapadol hneď. Na strednej sú už ľudia aspoň ako tak rozumní, už to nie sú 9 ročné deti na základnej škole. Verím, že ak nechodíš na nejakú pomocnú školu, kde sú deti z neprispôsobivých rodín, tak sa to v 90% nestane.

Preto hovorím, že keďže je to z obrovskej časti o danom človeku, tak ho nemusí prijať ani kolektív na druhej škole, a potom čo? Po druháku prestúpi zase?
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

to nie je celkom pravda. vsetko zalezi ako sa k novacikovi postavi veduci svorky alebo dominantny spoluziak, ktory vedie partiu. ostatni proti nemu nemusia mat nic, ale ak tento zacne budu to robit aj oni. A moze mat uplne trivialny dovod - chce sa ukazat, zamachrovat pred spoluziackami a pod.
Hensym
VIP
VIP

Môže byť, ale hovorím, takto to funguje väčšinou na základnej škole, kde sú takéto hodnoty. Na strednej už sú ľudia normálnejší, nejaký "vedúci svorky" a jeho ovečky, to už tu väčšinou nefunguje. Keby aj, že natrafí na fakt triedu retardov, všetko je to len o tom ako na toto zareaguje. Musí sa tomu "postaviť", teraz nehovorím že ho má fyzicky napadnúť za nejakú vtipnú poznámku naňho, ale proste nejako dať najavo, že si v pohode, zasmiať sa na tom, alebo tak. Ak bude ticho, alebo sa bude tváriť urazene - dovidenia. Každým dňom to bude horšie.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

pise, ze chce ist na ucnovku. nic proti, ani nechcem nikoho urazit, ale ucnovku si vacsinou nevybera intelektualna elita zakladnych skol
Hensym
VIP
VIP

Tak ale ak je teraz na normálnej škole a nezvláda kolektív, tak nech sa pripraví, že na učňovkách sú väčší magori, ktorí vedia byť ešte horší. :)
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Na ucnovku chce ist lebo sa mu nechce ucit. Existuju este vobec ucnovky?
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Hensym, precenujes bezneho stredoskolaka, taku psychicku vyspelost uz mas dnes problem stretnut aj na gymnaziach, nieto este na priemyselnych skolach a pod.

wladas, existuju, ale vacsinou sa nechaju nazyvat honosnejsie, napriklad ako stredne odborne skoly :D
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

No dovol. Poctivo som studoval posledne dva roky na ucilisti a tesne pred vystavenim maturitneho vysvedcenia sa skola premenovala na SOS takze tam mam uvedeny novy nazov :mrgreen:
Markoff
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Markoff »

Hensym napísal:Nepoznám to osobne, ale so šikanou som sa už stretol. Vždy sa týkala takých ľudí, ktorí si to "nepriamo pýtali". Keď prišiel niekto "normálny" (prepáčte za výraz), tak zapadol hneď. Na strednej sú už ľudia aspoň ako tak rozumní, už to nie sú 9 ročné deti na základnej škole. Verím, že ak nechodíš na nejakú pomocnú školu, kde sú deti z neprispôsobivých rodín, tak sa to v 90% nestane.

Preto hovorím, že keďže je to z obrovskej časti o danom človeku, tak ho nemusí prijať ani kolektív na druhej škole, a potom čo? Po druháku prestúpi zase?
Praveže mne sa to stalo na gymnáziu, dokonca na osemročnom kde by sa mali dostať tí najšikovnejší. Inde som zapadol všade bez problémov, predtým na základnej aj okolo svojho bydliska som mal kamarátov, preto si nemyslím, že to bolo tým ako som sa ja správal. Jedno dievča muselo odisť z triedy, pretože bola škaredšia ako ostatné a tí "alfa" samci jej to dali pocítiť. Takže možno to bola 1 zo 100 blbých tried no aj taká musí existovať. Ja som sa ešte šikane dokázal ubrániť, ale kamarát som s nimi nebol. Tiež som chcel odísť no ostal som tam len kvôli tomu skončeniu strednej o jeden rok skôr.
Napísať odpoveď