Prezije kralik v prirode?
-
pryja
Darca
- Kontaktovať používateľa:
No tak to sa velmi mylis s tymi americkymi filmami, co sa tyka zapadnej Europy, je to bezna vec a tusim bol aj u nas davnejsie nejaky dokument. Takze az take sci-fi to zase neni. A k tomu darovaniu: Keby chcem, tak dam uz sto krat inzerat, zbalim zajaca aj so vsetkymi vecami a addios a nerozmyslam nad inymi moznostami
Ak máš balkón, idealne miesto pre zajaca. My sme ho tam mali cez noc zavreteho, cez deň pusteneho. Aj tak bol väčšinou niekde v chladku rozčapený.p4ra napísal:in your world, ved tak sme to aj chceli. Ze, ked sme doma, priatelka a ja, tak, ze by bol volny, a ked sme prec, ze by sme ho zavreli.
Kamarát na druhej strane chova kraliky v byte (ma 2 a babre sa s nimi, už aj odchovaval) a hockedy zahlasi, že kralik sa mu vyšťal do postele alebo mu prehryzol kabel na MP3 a pod.
Čo sa týka klietky, my sme kralika mali v staršej prepravke pre psov. Mal tam pritmie, čiže sa tam dobre citil (nora..) a zaroveň mrežu, takže mohol čumeť von (drvivu väčšinu bol vzadu zalezeny). Ušetrili sme tak kopu prachov za špecialne klece na kraliky.
-
pinacolada
Guru wannabe
ja som takto podnikal ked som bol fagan.za kazde mlada skrecka 20 korun (vtedy stal skrecok 50).z jedneho vrhu bolo aj 8 mladat cize 160sk.som bol boss v triede s tymi prachmiSheep napísal:ti vravim odnes ho do obchodu so zvieratami, ja som volakedy choval skrecky a z nih vzislo asi 5 malych skreckov, som nevedel co s nimi som odniesol zverimexu a hotovo
k teme: neprezije. co s nim - neviem
.. pozriet sa zvieratu do oci s tym ze sa ho idem zbavit (nech je to aj spominany gulas, utratenie, pustenie do prirody) .. len clovek bez srdca by toho bol schopny - po roku a pol nech mi nikto nehovori ze si k domacemu maznacikovi nevypestuje silny citovy vztah aj ked to stvara hovadiny. Netusim akeho veku sa to zvykne dozivat (googlit sa mi nechce), ale nezasluzi si to, aby bolo on dobre postarane, uz ked ste si ho zaobstarali do klietky ako maznacika pre potesenie? Aj zviera je len clovek.
Ked uz by som musel za kazdych okolnosti sa toho zbavit, tak jedine zverit do opatery niekomu o kom som si isty ze sa bude mat minimalne tak dobre ako u mna.
A k tomu pusteniu do prirody - do smrti to prezije - s trapenim sa.
Ked uz by som musel za kazdych okolnosti sa toho zbavit, tak jedine zverit do opatery niekomu o kom som si isty ze sa bude mat minimalne tak dobre ako u mna.
A k tomu pusteniu do prirody - do smrti to prezije - s trapenim sa.
-
miki690
Medium Professional
No ... z trpaslicieho kralika sa clovek velmi nenajeTFT-kenny napísal:Gothar ma pravdu nema sancu vonku prezit, aj ja odporucam tu polievku alebo daky gulas
ps: uz vidim ako idu hordy k- za tento prispevok
Re: Prezije kralik v prirode?
Divoky kralik preziji v prirode 2 roky!!!!
-
Hotwire
Addict
ehm..dobre vediet...po 5tich rokoch uz isto skapal aj prirodzenou cestou
hehe
pravda.
Ja len dodam moje skusenosti si tymto "domacim" mazlickom.
Kamarat to choval v byte a clovek by neveril co dokaze take male zviera.
Bobkov to roztrusilo po dlazke denne asi 100, ocikavalo to steny do vysky pol metra, prekusalo to vsetky kable...
Najhorsia kombinacia je samcek + samicka .... kazdy si domysli preco.
Maleho zajacika by som kupil jedine nepriatelovi.
Ja len dodam moje skusenosti si tymto "domacim" mazlickom.
Kamarat to choval v byte a clovek by neveril co dokaze take male zviera.
Bobkov to roztrusilo po dlazke denne asi 100, ocikavalo to steny do vysky pol metra, prekusalo to vsetky kable...
Najhorsia kombinacia je samcek + samicka .... kazdy si domysli preco.
Maleho zajacika by som kupil jedine nepriatelovi.
-
erytrocyt
VIP
Toto je nezmysel ktorý si okopíroval z wikipédie. Králik divoký sa dožije približne 9 rokov. Plodnosť si zachováva do svojich 6 tich rokov života.alwarez napísal:Divoky kralik preziji v prirode 2 roky!!!!
-
qwerty-xyz
darujte ho do zvazu sokoliarov a dravych vtakov, ....
isto sa potesia.
a co ? nerobim si prdel, viete ako sa sova dokaze tesit ked dostane ziveho kralika namiesto zdochlinky? Normalne vas potom prestane chciet kusnut do ruky len preto ze jej nechuti zrat to co dostavala doteraz.
isto sa potesia.
-
Andi_Cibula
Addict
Dokaze vobec kralik prejavit aj ine ako 2 emocie - hlad a bolest ? 
neviem, ale kamarat ma kralika a unho sa hlad prejavuje tak, ze kuse kazdemu do nohy
a rozkuse vsetko vo vidi a co ma na dosah, kable, nabijacky, vankuse, hadice z fajky, ked je v klietke, vyhadzuje vsetko von, dvyha misku zubami a hadze ju z vysky dolu... 
-
pryja
Darca
kralik sa vie tesit, vie byt stastny, spokojny, smutny, nasraty, tvrdohlavy, protivny, agresivny, vychcany, dotieravy a niektore vedia aj pekne provokovat, hlavne ked sa nudia a vyzaduju si pozornost. Viac ma teraz nenapada.Andi_Cibula napísal:Dokaze vobec kralik prejavit aj ine ako 2 emocie - hlad a bolest ?
Andi_Cibula kralik nie je clankonozec alebo podobny primitivny zivocich.
-
Andi_Cibula
Addict
No napr. taky skrecok je celkom blby a okrem mnou vymenovanych 2 veci nic ine neprejavi.
Vie si napr. zapametat svojho pana ? A posluchat ho ?
Taky potkan, ten je velmi chytry a priatelsky a vyzaduje aj pozornost.
-
pryja
Darca
nase zajace pocuvali vsetky na meno, hned pricupkali na zavolanie a ked som dosla po dlhsej dobe domov, tak Lilli behala okolo mna do kolecka, tak sa tesila. Ked chcela, aby sme sa jej venovali, tak pichala nufakom do hohy a alebo obcas aj zahryzla. Okrem toho vedela, co znamena "fuj" a "na". A pred tym sme mali zajaca, ktory sa isiel zblaznit za cokoladou a napolitankami a ked pocul sustat celofan alebo papier, tak sa nam skrabal az na hlavu, aby nieco dostal.Andi_Cibula napísal:No napr. taky skrecok je celkom blby a okrem mnou vymenovanych 2 veci nic ine neprejavi.![]()
Ale tie zvierata neboli zavrete, mohli si volne behat von a dnu. Zajace, ktore travia vacsinu dna v klietke vo vlastnych stankach a bobkoch su otupene e blbe, jedine co ich zaujima, je zradlo.