Prezije kralik v prirode?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
pryja
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Prezije kralik v prirode?

Príspevok od používateľa pryja »

Co si myslite, moze trpazlici kralik /mimoriadne hyperaktivny a nevychovatelny/ prezit navolno v prirode? Po cca pol roku v byte. Dokaze si vyhrabat noru a chranit sa napr.pred dazdom?Alebo je tak zavisly od pritomnosti cloveka ako pes? Je sice mensi a nikdy vonku nebol ale je to predsa len stale kralik. Dakujem za nozory.
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

Podla mna urcite nie.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Tak jedlo by asi zohnal, ale chranit sa pred nepriatelmi o ktorych nevie, ze existuju (lisky, dazd, chlad,...) nemoze :)
Sprav z neho radsej polievku.
addictor
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa addictor »

urcite ne... to su slachtene zvierata a vela z ich prirodzenych instinktov boli potlacene... ak sa ho chces zbavit, tak daj si niekde podaj inzerat a iekomu ho podaruj...
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

Nie, veru nie. Po roku a pol v byte by to bolo najskor trapenie. A tak ti poviem, stacil by prvy dazd, alebo prva chladnejsia noc a do troch dni by posial na neaky zapal pluc, alebo tak neak. Zvierata chovane v "zajati" stracaju (alebo sa vyrazne oslabuje) po neakom case schopnost termoregulacie.
Nehovoriac teda o dravcoch (lisky, dive macky, pernate dravce). Aj ked teda pud sebazachovy a instinkt nevymazes.
Ak he chces usetrit trapenia, tak ho daj ticho uspat.
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

rozhodne ho nepustaj vonku, ked chces tak ho dakomu daruj alebo odnes do obchodu a mas pokoj :wink:
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Ked sa o nich uz bavime. Priatelka by ho strasne chcela, ked som na nocnych. Kolko ma celkovo taka sranda vyjde? Co to chce jest? Je to cistotne? Mozem to mat pustene volne po byte? Dikes.
Taado
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Taado »

radsej ho podaruj p4rovi nez ho pustit volne do prirody, ako uz hovorili neprezil by to v prirode. :(
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

To by bola preňho istá smrť. Radšej sa popýtaj kamarátov a známych, prípadne ho niekomu podaruj na inzerát. :)
p4ra: Taký králik potrebuje priestrannú klietku, čo bude asi najväčšia investícia, seno, krmivo a samotný ťa vyjde asi okolo 250sk, ak sa nemýlim. :)
M.a.R.o.s.H
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa M.a.R.o.s.H »

asi len dovtedy dokym by nestretol silnejsieho jedinca 8)
peterkozel
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa peterkozel »

heh nema sancu, to by bolo fakt len trapenie a v pripade naletu nejakeho draveho vtaka by mu nepomohla ani ta hyperaktivita
Sheep
Addict
Addict

p4ra napísal:Ked sa o nich uz bavime. Priatelka by ho strasne chcela, ked som na nocnych. Kolko ma celkovo taka sranda vyjde? Co to chce jest? Je to cistotne? Mozem to mat pustene volne po byte? Dikes.
radsej ho maj stale v klietke, by ti rozkusal kable, koberce a kdeco dalsie
peterkozel
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa peterkozel »

Sheep napísal:radsej ho maj stale v klietke, by ti rozkusal kable, koberce a kdeco dalsie
alebo obsere co sa da, ono je to fakt iba na take pomaznanie sa sem tam nech si pobeha a sup do klietky
TFT-kenny
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa TFT-kenny »

GothaR napísal:Tak jedlo by asi zohnal, ale chranit sa pred nepriatelmi o ktorych nevie, ze existuju (lisky, dazd, chlad,...) nemoze :)
Sprav z neho radsej polievku.
Gothar ma pravdu nema sancu vonku prezit, aj ja odporucam tu polievku alebo daky gulas
Fondo
Medium Expert
Medium Expert

heh

Príspevok od používateľa Fondo »

môjmu strašne chutil koberec a vlastne všetko čo dokázal zjesť a čo stráviť nemohol tak aspoň rozškriabal alebo rozkúsal :P ja zajaca neodporúčam radšej mačku :) dožil sa 7 rokov :P
in your world
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa in your world »

nepúšťaj ho do volnej prírody,dravci si ho hneď nájdu.radšej ho podaruj tuto p4rovi.
p4ra napísal:Ked sa o nich uz bavime. Priatelka by ho strasne chcela, ked som na nocnych. Kolko ma celkovo taka sranda vyjde? Co to chce jest? Je to cistotne? Mozem to mat pustene volne po byte? Dikes.
keď sa pýtaš na králikov, oni veľa nežerú,pre nich majú špeciálne granulky(hlavne na zimu) a cez leto mu dávať trávu,poprípade ohrizok z jablka.ono to zas veľa nežerie(drahú stravu).nechávala by som ho v klietke keď nebudeš doma, ale keď si, tak ho môžeš nechať vybehať sa.
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

in your world, ved tak sme to aj chceli. Ze, ked sme doma, priatelka a ja, tak, ze by bol volny, a ked sme prec, ze by sme ho zavreli.
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

Tak zabit ju urcite nechcem. A neexistuju na Slovensku utulky na typ ranca, kde zbieraju vsetky mozne zvierata, je tam o ne dobre postarane a maju dost volneho vybehu? Toto ma fakt od kludneho bytoveho kralika daaleko. Na klietku si nevie zvyknut, ked je tam zavreta, tak po hodine ako keby tam bomba padla a o pileni mrezi a traseni celou klietkou ani nehovorim. Proste potrebuje stale pohyb. A take ze zachod? Vsade, len nie tam. Uz sme mali 2 kralikov pred tym, ale taketo problemy neboli. Teda nie do takej miery.
p.s.:Pripomienky typu polievka alebo gulas si mozete kludne odpustit :P
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Take rance existuju iba v americkych filmoch a sluzia na uchlacholenie deti, ktorym rodicia zoberu zvieratko a daju ho utratit :)
Darovanie mi v pripade, ze je ten zajac taky neporiadny pride ako podraz.
Ked nechces polievku ani gulas, tak zajac je este velmi dobry peceny na vine a so slivkami :)
Sheep
Addict
Addict

pryja napísal:Tak zabit ju urcite nechcem. A neexistuju na Slovensku utulky na typ ranca, kde zbieraju vsetky mozne zvierata, je tam o ne dobre postarane a maju dost volneho vybehu? Toto ma fakt od kludneho bytoveho kralika daaleko. Na klietku si nevie zvyknut, ked je tam zavreta, tak po hodine ako keby tam bomba padla a o pileni mrezi a traseni celou klietkou ani nehovorim. Proste potrebuje stale pohyb. A take ze zachod? Vsade, len nie tam. Uz sme mali 2 kralikov pred tym, ale taketo problemy neboli. Teda nie do takej miery.
p.s.:Pripomienky typu polievka alebo gulas si mozete kludne odpustit :P
ti vravim odnes ho do obchodu so zvieratami, ja som volakedy choval skrecky a z nih vzislo asi 5 malych skreckov, som nevedel co s nimi som odniesol zverimexu a hotovo :)
Napísať odpoveď