Priateľkine nočné mory..

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
Začiatok Konca
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok

Priateľkine nočné mory..

Príspevok od používateľa Začiatok Konca »

S mojou priateľkou spolu chodíme niečo cez rok..ale asi posledných päť mesiacov má so mnou nočné mory..nie tie pravé nočné mory,ale stále ma vidí, ako som jej neverný. S dôverou to nemá nič spoločné, pretože si veríme tak,ako nikomu pred tým. Jedným slovom milujem ju(ja viem,že to boli dve,ale páčilo sa mi to :) ). Strašne ma to trápi, nevieme čo s tým máme poriadne robiť..veľakrát sa mi stalo, že mi hovorila, ako sa zobudila s plačom,... niesú to obyčajné nočné mory..sú to sny o mne a o nás..Vôbec tomu nechápem..som strašne nerád a nechcem, aby sa trápila..Skúste nejaké návrhy..Ďakujem.. :(
blaydy-036
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa blaydy-036 »

No ja mam skusenost, ze sa mi sniva cez noc to, na co najviac myslim cez den. Neviem, mozno sa toho tvoja partnerka obava aj v reale. To je len moj skromny nazor, nie som ziadny psycholog a pod, mozno ten by Ti povedal viac-
Začiatok Konca
Professional
Professional

Ja som jej to hovoril mnohkrát..táto varianta nás(mňa)napadla hneď, ako prvá..myslím,že v tom to nebude..keby to niekoho zaujímalo..ale to asi nie..priateľka 17(bude 18),ja 16(bude 17)
blaydy-036
Light Expert
Light Expert

v tom pripade by mozno bolo dobre zajst k psychologovi. ublizit tym nijako nemozte, jednoducho v tychto veciach naozaj pomoze najlepsie odbornik, alebo clovek s podobnymi skusenostami. Urcite sa nie je coho bat. Drzim palce :wink:
kupo
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kupo »

a co takto lucidne sny... ked sa nauci ovladat svoje sny moze sa z hororu kludne stat rozpravka ;)
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

Rozhodne navštívte psychológa. Variant možnosti výkladu snu, aký Ti ponúkol blaydy-036 nie je síce zlý, ale je veľmi povrchný(nič v zlom of course). Veda o snoch ešte nebola definovaná, ani sa ňou veľa ľudí nezaoberá. No štúdie, ktoré o snoch robil S. Freud, alebo E. Fromm ukazujú ďalekosiahlejšie podvedomé konexie. Navyše sny sa nedajú vykladať doslovne, nakoľko každý výjav sna je symbolom - takisto akt tvojej nevery je iba symbolom v priateľkynom sne. Neznamená to nič doslovné. ZitePunkom - ani sa nesnaž tým snom pochopiť, nakoľko to nejde. Najjednoduchšia cesta je psychológ.
Začiatok Konca
Professional
Professional

Hej..ale ako vravíš..veda o snoch nieje dobre spracovaná..tak ako by pomohol psychológ?..okrem toho sme študenti..a rodičia by na to peniaze nedali..takže ako bysi to riešil teraz?..čo by sme s tým vlastne docielili?.. :?
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

ZitePunkom napísal:Hej..ale ako vravíš..veda o snoch nieje dobre spracovaná..tak ako by pomohol psychológ?..okrem toho sme študenti..a rodičia by na to peniaze nedali..takže ako bysi to riešil teraz?..čo by sme s tým vlastne docielili?.. :?
Áno, vravel som o vede, nie však, že psychológovia nevedia vyšetriť sen, ako symptóm - tým pádom určiť príčinu, ergo zdroj týchto snov. Našiel by presne tie podvedomé konexie, ktoré som spomínal vyššie. Čo by ste tým docielili? Poznali by ste príčinu snov a keď poznáš príčinu, môžeš niečo konečne robiť.
Navyše nemuselo by to ísť jedine cez rodičov. Dalo by sa aj cez obvodnú lekárku s odôvodnením napr., že priateľka kvôli tým snom dlhodobo horšie spáva apod. Obvodná by orazítkovala psychológa a cvakla by ho poisťovňa :wink:
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

Mňa ako prvé napadlo, či to nemôže byť spojené so stresom, vyčerpanosťou a únavou a prenáša sa to do podoby snov spojených s niečím nepríjemným - neverou...
Začiatok Konca
Professional
Professional

Neviem..ako môže to byť..lebo teraz maturovala..skoro stále sa učila..atď. ale je to dlhšie..fakt skutočne neviem.. :?
triple
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa triple »

mne sa včera celú noc snívalo že som šiel na závod a nakoniec som ho vyhral a to len preto že som celý týžden tešil ako malý lebo som si objednal tretry a pedále po ktoré som si dnes šiel..
taže to bude tým že ju to nejak trápi a bojí sa, že o teba príde abo že má komplex že nie je pre teba dobrá a tak sa obáva toho že ju vymeníš..
ak je to tak a ty ju lúbiš ako si vravel tak sprav niečo čo jej dokáže že je pre teba jedná.. čo to už nechám na tebe a tvojej fantázií... niečo romantické nevšedné a z čoho bude mať radosť ale hlavne uľaví sa jej že ju fakt ľúbiš.. a nechceš inú..
môže byť?
qwerty-xyz

Re: Priateľkine nočné mory..

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

ZitePunkom napísal:S mojou priateľkou spolu chodíme niečo cez rok..ale asi posledných päť mesiacov má so mnou nočné mory..nie tie pravé nočné mory,ale stále ma vidí, ako som jej neverný. S dôverou to nemá nič spoločné, pretože si veríme tak,ako nikomu pred tým. Jedným slovom milujem ju(ja viem,že to boli dve,ale páčilo sa mi to :) ). Strašne ma to trápi, nevieme čo s tým máme poriadne robiť..veľakrát sa mi stalo, že mi hovorila, ako sa zobudila s plačom,... niesú to obyčajné nočné mory..sú to sny o mne a o nás..Vôbec tomu nechápem..som strašne nerád a nechcem, aby sa trápila..Skúste nejaké návrhy..Ďakujem.. :(
ani som ecital nazory ostatnych, ALE pokial sa jej taketo daco sniva tak to znamena ze jej podvedomie sa niecoho takeho obava hoci jej vedomie ta Myluje(gramaticku chybu v tomto slove som uz kdesi vysvetlil) :D takze pohoda,musis nejako zisti preco sa jej to sniva a presvedcit cele jej rozmyslanie o tom ze jej neverny niesi.
Ku prikladu -- (som tu chcel daco napisat ale zistil som ze tym by som prezradil par veci o mojich kamaratkach a pretoze su registrovane na tomto fore tak sa radsej zdrzim--sorry ze od temy musel som ) :wink:
Začiatok Konca
Professional
Professional

Chalani stačí si prečítať poriadnejšie, čo som písal...v tom,že by si to myslela pravda nebude..verím jej..a aj ona mne.. Milujem ju..a aj ona mňa..
blaydy-036
Light Expert
Light Expert

jin napísal:Rozhodne navštívte psychológa. Variant možnosti výkladu snu, aký Ti ponúkol blaydy-036 nie je síce zlý, ale je veľmi povrchný(nič v zlom of course). Veda o snoch ešte nebola definovaná, ani sa ňou veľa ľudí nezaoberá. No štúdie, ktoré o snoch robil S. Freud, alebo E. Fromm ukazujú ďalekosiahlejšie podvedomé konexie. Navyše sny sa nedajú vykladať doslovne, nakoľko každý výjav sna je symbolom - takisto akt tvojej nevery je iba symbolom v priateľkynom sne. Neznamená to nič doslovné. ZitePunkom - ani sa nesnaž tým snom pochopiť, nakoľko to nejde. Najjednoduchšia cesta je psychológ.
zle sme sa pochopili, ja som ho ku ziadnemu vykladacovi neposielal. :lol:
odbornik=psycholog
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

blaydy-036 napísal:zle sme sa pochopili, ja som ho ku ziadnemu vykladacovi neposielal. :lol:
odbornik=psycholog
Achjo, tak to bolo potom na oboch stranách, nakoľko ja som myslel konkrétne tvoj výklad, ktorý si uviedol v prvom poste :arrow:
blaydy-036 napísal:ze sa mi sniva cez noc to, na co najviac myslim cez den.
Nakoľko občas to tak funguje, ale inak je sen psychológiou ponímaný, ako tzv. očista podvedomia....ehm...defragmentácia :D
krasko
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa krasko »

Napísať odpoveď