Problem pri spusteni PC

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
misox18
Amateur
Amateur

Problem pri spusteni PC

Príspevok od používateľa misox18 »

cawte.....ked zapnem pc nabehne len nazov zakladnej dosky ASUS M2V-TVM nvm sa dostat ani do biosu......PC na nic nereaguje....pritom bol normalne vypnuty, ked som ho zapol bol tento problem...pls ak uz mal niekto tento problem alebo nejaku radu budem velmi vdacny :)
trolejbus36
Light Expert
Light Expert

Re: Problem pri spusteni PC

Príspevok od používateľa trolejbus36 »

asi chyba hdd alebo ram mozno aj tym ze nebol dlho win reinstalovany kedy si naposledy reinstaaloval win ?
uplink
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Je to dosť problém že ani do biosu Ťa nepustí. Skús clearnuť cmos, pozri si manuál ktorým jumprom sa to robí, obvykle je blízko pri RTC [realtimeclock] baterke. Keď chýba HDD, tak to vypíše že nemá z čoho bootovať, keď chýbajú pamäte, tak PC pípa, nespustí sa vôbec, alebo proste sa len spustí a je "tma".
misox18
Amateur
Amateur

takze win je cerstvo preinstalovany s tym by nemal byt problem :)....reset cmos som skusil ziadny vysledok :D ked odpojim ramky pc pipa ked hdd tak ziadna zmena zase len logo dosky :)
Thommas
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Thommas »

Skús všetok HW odpojiť, prefúkať, vyčistiť.
misox18
Amateur
Amateur

komplet som ho rozobral vycistil nepomohlo :)
Thommas
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Thommas »

tak skús odpojiť všetko čo sa len dá (nechaj 1ks RAM, procák, GK(ak nemá inetgrovanú)) a ak sa ti takto spustí a dostaneš sa do biosu, tak postupne pridávaj HW a pri čom ti zamrzne je nefunkčné alebo poškodené.
Tino-artS
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa Tino-artS »

trolejbus36 napísal:...mozno aj tym ze nebol dlho win reinstalovany kedy si naposledy reinstaaloval win ?
Väčšiu blbosť som dlho nepočul. :smt006

Aby som nebol OT...
Máš tam potom nejaké voľby alebo len čisto nereaguje? Ak nereaguje, freez môže byť spôsobený zlým kontaktom medzi rôznym HW, u mňa naposledy DVD mechanika, kým som nevymenil kábel, ktorý bol zrejme zlomený, tiež mi to zmrzlo ešte pred nabootovaním OS. Taktiež skús každý kus ram zvlášť, ak máš int. grafiku tak skús použiť tú, dedikovanú teda na cvíľu odpoj. Ak nie, chyba bude niekde v doske. Nepíše ti tam niekde, že máš slabú batersku pre CMOS?
misox18
Amateur
Amateur

dakujem vsetkym za rady uz to ide skusal som to postupne odpajat robilo to pri grafike....na integrovanej to islo v poho...skusil som ju dat spet a pocitac nabehol nechapem preco pritom som ju uz 2x vyberal a neslo to aj tak :D nevadi hlavne ze ide ....uvidime do kedy :D dik :)
mARILYN mANSON
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa mARILYN mANSON »

Mam problem. ked spustim pc tak pri nacitavani biosu a hardwaru nahadzuje cez to cervene pasiky zhora nadol. spustenie pokracuje no pri pri nacitani win 7 sa bud resetne alebo vyhodi bsod alebo len vsetko zmizne nahodi ciernu obrazovku a nic. Grafiku mam ATi radeon hd 2900 xt.
shegy
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa shegy »

Napísať odpoveď