Problém s HDD

Informácie o software, ankety...
m_pro_m
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

Problém s HDD

Príspevok od používateľa m_pro_m »

Ahojte.. zničoho nič mi od dneska vyskakuje toto okno (vyskakuje preto lebo stále dávam druhú možnosť - viď obrázok)

Nemáte s tým skúsenosti ? Čo robiť ? Je naozaj nutné reklamovať počítač ? // Uvádzajú tam nech sa obrátim na výrobcu

Mimochodom, asi v jeseni som môj počítač dal reklamovať tiež na problémy s HDD (vtedy som nevedel že to bolo v HDD ale tak mi to povedali.. "vraj" mi dali kus za kus ale neviem kedže je tu taký podobný problém .. vtedy to však nebolo nič takéto ale proste BSoD )

fakt sorry za ten obrázok :D
Prílohy
Chybová hláška
Chybová hláška
lekoklatik
VIP
VIP

Re: Problém s HDD

Príspevok od používateľa lekoklatik »

Prihoď obrázok do prílohy

//autoeditácia príspevku (15 Júl 2011, 9:11)
A ako sa teda správa ten HDD?
Funguje? Nefunguje? Funguje chvíľkovo? Moc si to teda neopísal : )
m_pro_m
Light Star
Light Star

veď som na tom počítači ..
proste zobudím sa .. zapnem PC, spravil som niečo vo Flashi 8 (včera som ho inštaloval - možno je aj on príčina) a asi tak po 10 minutach prvá hláška .. to je všetko ..
Inak keď v tej hláške dám zobraziť podrobnosti, píše že to je na C:/ disku tá chyba.
Ale tam môžem v pohode ísť .. fakt nechápem čo to ako je
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa typek61 »

takze ako prve si stiahni hd tune :wink: ked uz vravis ze ti menili kus tak tam sa to da krasne vidiet.hore uvedeny disk v hd tune mam teraz v pocitaci a dolny obrazok je disk ktory mi reklamovali :wink: no a za druhe hod sem sken health a error scan ale nerob quick scan.musis pomaly scan a potom sa dozvieme ci to je diskom :wink:
Prílohy
hdd.png
Mmartin
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Mmartin »

Ako napisal Typek, jednoznacne HDTune scan. Mne tuto hlasku vypisovalo na booku, dal som scan a zobrazilo mi asi 20 cervenych policok a potom sa pocitac proste vypol.. HDD som bol reklamovat.
m_pro_m
Light Star
Light Star

ale ak sa mi vypne PC tak !! :D dobre idem stiahnúť HDTune Scan a pošlem výpis čo najskôr :)

Scan sa ešte stále robí .. zatiaľ vám dam HEALTH informácie

Kód: Vybrať všetko

HD Tune Pro: TOSHIBA ****        Health

ID                                  Current  Worst    ThresholdData      Status   
(01) Raw Read Error Rate            100      100      50       0         ok       
(02) Throughput Performance         100      100      50       0         ok       
(03) Spin Up Time                   100      100      1        2153      ok       
(04) Start/Stop Count               100      100      0        547       ok       
(05) Reallocated Sector Count       26       26       50       1995      Failed   
(07) Seek Error Rate                100      100      50       0         ok       
(08) Seek Time Performance          100      100      50       0         ok       
(09) Power On Hours Count           98       98       0        1158      ok       
(0A) Spin Retry Count               110      100      30       0         ok       
(0C) Power Cycle Count              100      100      0        546       ok       
(BF) G-sense Error Rate             100      100      0        6         ok       
(C0) Unsafe Shutdown Count          100      100      0        26804234  ok       
(C1) Load Cycle Count               100      100      0        4723      ok       
(C2) Temperature                    100      100      0        327713    ok       
(C4) Reallocated Event Count        100      100      0        454       warning  
(C5) Current Pending Sector         100      100      0        0         ok       
(C6) Offline Uncorrectable          100      100      0        0         ok       
(C7) Ultra DMA CRC Error Count      200      200      0        0         ok       
(DC) Disk Shift                     100      100      0        8266      ok       
(DE) Loaded Hours                   98       98       0        930       ok       
(DF) Load/Unload Retry Count        100      100      0        0         ok       
(E0) Load Friction                  100      100      0        0         ok       
(E2) Load-in time                   100      100      0        246       ok       
(F0) Head Flying Hours              100      100      1        0         ok       

Health Status         : warning
1 failder 1 warning ..
Ten failed má takýto popis :

Number of damaged sectors which have been replaced : 1995
Error ! Threshold reached. Replacing the hard rive is recommended.
A warning :

Number of sector replacement operations : 454
Status : OK
.. potom pridám ešte ten SCAN ..ale vyzerá dobre.. už je to nejak 80% a všetko zelené :)
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

tak potom je tu moznost nahodit linux a tam to vyskusat :wink:
lokkju
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa lokkju »

hd tune je síce fajn vec ale (podľa mňa) systémové riešenie je:
- nabootovať pc z inštalačného média
- zvoliť recovery console 'R' (alebo konzola pre zotavenie)
- do promptu napísať chkdsk /r a potvrdiť Enter.

checkdisk prescannuje komplet hdd a prealokuje prípadné vadné sektory.
m_pro_m
Light Star
Light Star

lokkju to vyskúšam hneď po tom HDtune ..
lokkju
Zablokovaný
Zablokovaný

hoď sem potom výsledky.
m_pro_m
Light Star
Light Star

výsledky nájdeš vyššie .. inak v Error scan sa nenašlo nic .. všetko zelené
lokkju
Zablokovaný
Zablokovaný

a checkdisk?
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

ja to vidim ako chybu sem :wink:

(05) Reallocated Sector Count 26 26 50 1995 Failed
(C4) Reallocated Event Count 100 100 0 454 warning
cize je to dost na p... :mrgreen:
m_pro_m
Light Star
Light Star

je to tu .. NB nejde zapnúť :/
Bol som na ňom a zrazu vyskočila BSoD .. bolo tam niečo o internal memory čiže HDD ..
Pri spustení mám ponuku s výberom os - Windows alebo Ubuntu ale keĎ kliknem na hociktoré, iba čierna obrazovka a vľavo hore bliká
" _ "
Mám aj nejakú inú možnosť ako to reklamovať ? A síce, to bude asi najlepšia voľba nie ?
Inak CD s Windowsom nemám .. win bol už v NB nainštalovaný
lokkju
Zablokovaný
Zablokovaný

ak je v záruke, nerieš. inak inštalačné médium ti je predajca povinný poskytnúť. asi za nejkú malú sumu, korešpondujúcu s jeho nákladmi na toto.
m_pro_m
Light Star
Light Star

Zdravím !
Mám zaujímavé správy. Chvíľu na to, ako nešiel zapnúť som sa ho pokúšal zapnúť aj naďalej.. asi 2x.. potom som dal tomu 2hodinovú prestávku a normálne naskočilo Spouštení systému Windows ... a teraz -> začala sa konfigurácia updatu .. (Šlo to extrémne pomaly-hdd pracovalo úplne naplno)
Na celej veci je zaujímave toto :
Predtým, ako mi ten PC spadol - čo vyskočila BSoD mi okrem tej tabuľky s HDD vyskakovala aj o reštartovaní PC kôli updatu ..
No ale veď update sa dokončuje pri vypínaní pc a konfiguruje pri zapínaní nie ? Tak dokončenie u mňa vôbec neprešlo kôli tej BSoD.
Teraz som si už zálohoval určité dáta ale neviem či mám PC naďalej používať - či to bol len nejaký občasný error alebo ho aj napriek terajšej funkčnosti reklamovať (nechce sa mi čakať mesiac..)
Inak nevyskakuje mi žiadne okno teraz (ani HDD ani update)
kalehit29
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa kalehit29 »

Ahojte.

Mám problém z ext. HDD Teac.
PC ho nechce vôbec načítať, začne inštalovať ovládač, ale nepodarí sa. Windows vypíše chybu KÓD 43 (Systém Windows zastavil toto zariadenie, pretože hlási problémy)
HDD bol skúšaný na rôznych PC aj systémoch (Win7,WinXP,Ubuntu), všetko bezvýsledne.

Viete mi niekto poradiť?

Ďakujem.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Čo za človeka rieši disk s warrningom, tobôž failom? To je ako sexovať so ženou čo má aids, adrenalínový šport každým pokusom...
kalehit29
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa kalehit29 »

Ďakujem za odpoveď. Ja milujem takých primitívnych ľudí ako si ty. Je to ako pchať si hlavu do záchoda a splachovať!
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Na začiatku Ti bolo povedané že to máš vymeniť a Ty aj napriek tomu hľadáš iné riešenie. Choré. S.M.A.R.T. má svoj význam a tie readingy tam nie sú pre okrasu. Aj keď sa niektoré z nich dajú odstrániť LL formátom a podobnými somarinami, je to vždy len dočasné riešenie. V momente ako je na disku warrning, alebo nebodaj fail, je nevhodný na uchovávanie OS, alebo dôležitých dát, znestabilizuváva celý OS. Si jak môj otec, tiež chcel silou mocou zachrániť disk s 1200 červenými sektormi a 4mi failmi a 2mi warrningami, lebo on chcel "len hrať karty" na počítači. Wake up idiot.

A navyše som reagoval na ten S.M.A.R.T. reading, nie na Teba, Tvoj príspevok som si ani nevšimol. <Genius/PRO>
Napísať odpoveď