Problem s mechanikami.

Všetko ohľadom Linuxu...
WOOLF
Amateur
Amateur
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Problem s mechanikami.

Príspevok od používateľa WOOLF »

Mam Linux. Na PC mam 3. mechaniky. CD-ROM, DVD-RW, CD-RW. Ked pripojim tlačiareň k pc a zapnem ju, tak mi vypiše či chcem inštalovať ovladače. Dam ANO, ale vypiše mi nech vložím DVD-FREE s Linuxom do mechaniky CD-ROM(ktora je v Linuxe ako(hdb) A vysunie sa mi. Kua ale ja mám DVD-RW(hdd) Povedal som si, že odpojim teda tu CD-ROMku aj, tak to zatažuje zdroj a potom mi to hadam pojde. A houby. Stale mi vypysuje aby som vložil do (hdb) aj ked už nieje v PC. Kua som zúfalí pač nemôžem nainštaliť ovladače a niektore baliky s toho DVD-FREE...
q-parser
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa q-parser »

Hmm. A ked si vypojil tu CD-ROM, tak to hdb bola stale cdrom? Este skus inak zapojit mechaniky. Neda sa v tom softe nastavit, z ktorej mechaniky citat? Pokial viem, tak v linuxe sa nedaju zmenit oznacenia zariadeni. A este nechapem, ako je ten soft nakodeny, ked viem, ze chce DVD a odvolava sa na Cd-romku, hmm.
WOOLF
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

To nieje v softwaru. Ono to všeobecne bere DVD-RW ako CD-ROM(ktoru už ani nemam v PC) Ale čiatť DVD ide normalne. Ale všetko ohladne balíkov a inštalácie balíkom mi pri vybraní balíka napíše nech vložím DVD-FREE s Linuxom do hdb. Kua jedna. Už ma to začína srať.
hurfo
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa hurfo »

Ja len na rozculenie (asi :-D)
Podobne nieco som mal aj ja a potom som zistil ze tam davam zle DVD :lol:

Ale teraz k veci neviem ake mas distro ale ja by som to skusil tak ze by som si tam hodil DVD free ci ako ho oznacujes obnov si zdroj softu s odkazom na tuto mechaniku a potom to skus znova. Mala by sa tym docielit uprava pozadovanej mechaniky a tym padom fachat.
BzuCo
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa BzuCo »

Ja mam zase iny problem s mechanikami. Nedokaze mi linux vysunut (ale vymontovat dokaze) DVD-RW a ani CD-ROM. A dokonca mi ani nedokaze vymontovat Floppy. Neviem, co mam robit. PLS help me
WOOLF
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Ja som tento problem vyriesil uz davno a to tym, ze som presiel s Mandrivy, na Linux Kubuntu co je vlastne Ubuntu s grafickym rozhranim KDE. Ma dobru podporu na Slovenskom aj Ceskom webe a praca s nou je skvela. Hodi sa jak pre zaciatocnikov, tak pre pokrocilich.
Rixsus
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Rixsus »

jj ja som mal tez ten problem v mandrake, ale teraz som na suse kde vsetko slape v pohode :)
Napísať odpoveď