Problém s monitorom Neovo F-417

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
alfonz
Light Professional
Light Professional

Problém s monitorom Neovo F-417

Príspevok od používateľa alfonz »

Problém je v tom, že z ničoho nič nabehne servisné menu na obrazovku, bez príčiny a nedá sa vypnúť. Aby som ho vypol, musím vytiahnuť prívodový el. kábel z monitora a zasunúť ho späť. Počas toho ako to menu mám na obrazovke, samovoľne mi prepína možnosti nastavení. Čo s tým? Díky.
Prílohy
Snímka006.jpg
Cyrus666
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Cyrus666 »

s tym nespravis uz nic jedine servis
alfo
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa alfo »

taka znacka monitoru ani sa necudujem ze blbne ,

jedine reklamacia-servis
alfonz
Light Professional
Light Professional

No tak značka až taká zvučná nie je, to je pravda, ale ten monitor mám 2,5 roka a doteraz fungoval perfektne, žiadne vypálené pixely ani nič podobné.
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

.. odbornik prehovoril :D ze taka znacka monitoru :D To ze nieco nepoznas, to este zo znacky nerobi druhorady sortiment.

Je sice fakt, ze Fkove rady u Neovo patria do spodnej rady, avsak kopec ludi si kupuje iba spodnu triedu monitorov ako asus, acer, pripadne spodnu radu znaciek samsung, lg.. A? Je spodna rada u Neovo o nieco spodnejsia ako spodna rada u Samsung? Pamataj si - co sa moze pokazit, sa aj pokazi. Je to len otazkou casu KEDY a cas je nevyspytatelny.

K zavade - ak je v zaruke, reklamacia. Ak nie, mozes sa informovat u servisu, co by oprava vysla, ale osobne si myslim, ze pri sucasnych cenach LCD monitorov, sa neoplati vrazat do opravy sedemnastky.

//btw, za cias aktivneho predaja Neovo F-419, to bol v danej cenovej kategorii jeden z najlepsich dostupnych displejov, co sa kvality zobrazenia farieb tykalo (vynikal najma v zobrazovani ciernej farby).
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

KoCi napísal:Pamataj si - co sa moze pokazit, sa aj pokazi. Je to len otazkou casu KEDY a cas je nevyspytatelny
potom co si napisal toto by som ani teba nevolal odbornikom, nie ze CO sa moze pokazit ale VSETKO sa moze pokazit, aj monitor za 50k ti moze odist

ale to je fakt drsne ked si sam prepina OSD menu, urcite nie je spojeny nejaky obvod v prednom paneli? mozno to nevidno na pohlad ale moze to byt, ak nie tak je monitor v kybli ale dal by sa zachranit prepisom FW, skus vyhladat nejaky servis nato
2Pacaveli
Addict
Addict

Príspevok od používateľa 2Pacaveli »

...len tak tam skus hodit driver, ak si nehadzal nejaky z cd, mozno pomoze.
Prílohy
F-417.rar
(1.01 MiB) 59 stiahnutí
alfo
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa alfo »

alfonz napísal: ale ten monitor mám 2,5 roka
pravdepodobne zaruka uz nebude pol roka , takze servis popripadne kupa noveho ak bude oprava nakladna....

KoCi vidno ze si do problematiky vyznas "lepsie" :)
KoCi
Darca
Darca

sheep - svoj komplex si vybijaj na niekom inom :D .. sry ale odporuje si nejak to co si ty napisal a co som napisal ja? Bud prilis rychlo citas, a/alebo ti to pomalsie mysli :D

A co sa zaruky tyka - vela LCD monitorov ma zaruku 3 roky, takze skus pozriet zarucak, kolko mesiacov sa tam uvadza ;)
piton
King
King

Príspevok od používateľa piton »

Ja mam podobny problem na starom 19" CRT Phillips 109P4. Skoro stale ked je zapnuty samo preblikava OSD menu. Monitor ma uz cca 4 roky. Kolko moze stat oprava? Nema niekto skusenost?
Martinekk
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Martinekk »

Alfonz, posli mi ten monitor a ja ti ho skusim opravit. Ked chces viac vediet, napis na icq alebo ss.
alfonz
Light Professional
Light Professional

KoCi napísal:.. , za cias aktivneho predaja Neovo F-419, to bol v danej cenovej kategorii jeden z najlepsich dostupnych displejov, co sa kvality zobrazenia farieb tykalo (vynikal najma v zobrazovani ciernej farby).
Aj moj F-417 vynika v zobrazovani ciernej farby. Teraz uz pre zmenu sa vypne a neda sa zapnut, zapne sa sam, ale niekedy to trva 5 minut, inokedy cely den. (momentalne pisem z monitora Hansol 510A, 15" a z nudzoveho rezimu Ubuntu. Neviete ako by som sa dostal do Windows, ked ten monitor najviac unesie rozlisenie 1024x768 a uvodnu obrazovku mam nastavenu na 1280x1024? Nudzovy rezim som skusal, ale komp nevie rozoznat ten srot.)
KoCi
Darca
Darca

nastartuj do safe mode (pred bootovanim windows stlacaj F8 ) a tam si uprav rozlisenie na potrebne.
alfonz
Light Professional
Light Professional

Problém vyriešený, po odpojení panelu s tlačidlami monitor opäť /zatiaľ/ funguje.
martinkooo
Novice
Novice

Príspevok od používateľa martinkooo »

Caute vsetci prave som taky monitor opravoval takze ked vam naskakuje menu same od seba a znaky v menu idu dookola je potrebne vymenit mikrospinac na doske s ovladanim ktory treba vymenit sa da zistit aj tak ze slacate tlacidla jedno po druhom ked je dane tlacidlo dobre menu zastane a ak stlacite to zle tlacidlo polozky v menu budu cirkulovat dalej dookola.

Majte sa
Napísať odpoveď