Problém s ovládačmi, notebook ich asi "nepozná"

Informácie o software, ankety...
Sgt.Moody
Medium Expert
Medium Expert

Problém s ovládačmi, notebook ich asi "nepozná"

Príspevok od používateľa Sgt.Moody »

Dobrý večer.

Mám taký problém s notebookom. Mám Acer Aspire 5742G Windows 7 Home Premium 64bit. Preinštaloval som si ho na Ultimate 64bit a už nastal problém s grafickým ovládačom. Písal som do predajne kde som ho kúpil, odpísali, že ho mám doniesť, že mi ho preinštalujú a spravia to. Dneska som ho zobral a nič sa na ňom nezmenilo, nepreinštalovali ho, akurát mi povedali, že mám si naspeť nainštalovať originálny windows z Recovery partície. To som skúšal ale nešlo to a možno to neviem. Nainštaloval som teda (ako bolo napísané na reklamačnom liste) Windows 7 Home z dvdčka naspäť (tvrdili mi, že keď to nainštalujem späť tak to bude v poriadku - možno mysleli tú recovery partíciu) ale nič sa nezmenilo. Grafický ovládač sa síce nainštaluje ale ako keby tam nebol a tak isto aj chipset. Skúšal som sťahovať priamo z acer.com a tiež kopec iných stránok, rôzne ovládače ale nič sa vôbec nezmenilo.

Preto, prosím, má niekto nejaký nápad čo s tým? Alebo som to proste po*ral tou inštaláciu svojho win? Avšak, po prvej preinštalácii Ultimate mi to šlo šetko, potom som musel znova reinštall a odvtedy nič ani 1 ani 2-hý windows
    //autoeditácia príspevku (27 Máj 2011, 9:35)
    Tak dobre, ovládače sa mi pred 1 hodinou v noc podarilo vyriešiť...

...až na to, že teraz hádže bluescreen nvlddmkm.sys :( ...tak asi idem reinstall no

//autoeditácia príspevku (28 Máj 2011, 9:50)
    A nevie niekto prečo keď nainštalujem grafické ovládače a kuknem správcu zariadení tak "Intel HD Graphics" je OK ale "Nvidia GT 540M" je žltý?
    Sgt.Moody
    Medium Expert
    Medium Expert

Re: Problém s ovládačmi, notebook ich asi "nepozná"

Prvý link sú ovládače tie isté ako z acer.com a to mi nepomohlo s tou grafikou a ten druhý mi nejde načítať stránka
    jarda.j
    Guru wannabe
    Guru wannabe

Príspevok od používateľa jarda.j »

Píšeš o prvom a druhom wine - máš azda oba na jednom HDD, alebo ako?
    Najlepšie je format a čistá inštalácia, pretože keď neidú originálne ovládače, tak je asi chyba v inštalácii. Mne ide aj tá druhá www otvoriť, veď som z tej otvorenej posieľal link.
    Prílohy
    All drivers1.png
    All drivers 2.png
    Sgt.Moody
    Medium Expert
    Medium Expert

Už sa mi to podarilo preinštalovať z tej Recovery partície ale pri dokončovaní inštalácie, nejaké acer veci, stále hodí bluescreen "nvlddmkm.sys". Mohlo sa niečo pošahať keď menili matičnú dosku? Lebo po jej výmene to chvílu robilo a potom prestalo
    Sgt.Moody
    Medium Expert
    Medium Expert

Nič z toho mi nepomôže lebo tá Acer inštalácia sa zrušiť nedá

//autoeditácia príspevku (30 Máj 2011, 18:59)
    Paráda, ešte sa to ani nedoinštalovalo a už tu mám 2 kontá "Administrátor" a "Iný používatel" a ani do 1 sa nedá dostať. Fasa. Administrátor je "blokovaný" a Iný používatel chce "meno a heslo", ktoré som vôbec nenastavoval
    Napísať odpoveď