Programovanie v java... Zaciatky

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
DreamTeam*
Novice
Novice

Programovanie v java... Zaciatky

Príspevok od používateľa DreamTeam* »

Zdravim vas,

tak ja som tu na fore novy. Uz nejaku dobu sa zaujimam o programovanie, nejde mi o vytvaranie vlastneho webu, ide mi skor o vytvaranie skriptov v jazyku javascript...
Cital som uz vase forum, no je v tom na koniec trochu chaos a nedostal som odpoved na to co ma zaujima.

Takze, mam kamarata programatora, poradil mi ze ak sa chcem naucit programovat v javascript a ajax, tak musim najprv poznat velmi dobre html, css a aspon nieco z php...
Chcem sa spytat ci je to naozaj tak? Pozeral som skripty, aj na hru ktoru hram, ako napriklad:

javascript: if(document.getElementById("combined_table")){ $("#combined_table tr:gt(0)").each(function(){ if($(this).children("td:eq(19)").text() == "0"){ $(this).css("display","none"); } }); alert("Šlechtici byli vyfiltrováni."); } else{ alert("Script funguje jen na stránce náhledu 'Kombinované'."); }

no ziadne html ani css v tom neni... tak nerozumiem na co ho potrebujem...

Ak by ste mohli vysvetlite mi to, mozno mi to lepsie vysvetlite :)
Zaklady html ako take uz viem, aj css... ucil som sa zo stranky jakpsatweb.

No ak by ste mali premna nejaky tipi kde najst dobre stranky z ktorych sa mozem ucit budem moc rad...
Opakujem ide mi hlavne o vytvaranie skriptov, a neskor aj vytvaranie webov...

Dakujem, ak mate niekto skype bolo by to super, tam som castejsie a lepsie sa tam komunikuje

Diky

DreamTeam*
BX
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Programovanie v java... Zaciatky

Príspevok od používateľa BX »

Je pravda, že javascript sa používa práve s HTML a CSS, takže by bolo pekné to ovládať. PHP ti netreba, ak ti ide o javascript - teda o klientskú časť, design. Návodov je na internete kopa. Ako prvé by si sa teda mal naučiť používať google, kde si vyhladáš všetko, čo potrebuješ.
Tiež by bolo pekné ujasniť si rozdiel medzi javou a javascriptom (vzhľadom na názov témy) + iné teoretické základy, teda istý rozhľad v tom, čo robíš.
DreamTeam*
Novice
Novice

Jo prepac, viem rozdiel medzi java a javascript...
javascript je na vytvaranie skriptov ako povedzme ten co som tam napisal predtym a java je na tvorenie povedzme mobilnych hier...
toto mi je jasne...
No dost by sa mi aj tak hodil niekto kto by mi s tym pomahal, povedzme na skype, inak presedim 10 rokov len nad studovanim html a css a hladanim stranok :(
BX
Addict
Addict

Príspevok od používateľa BX »

Tak presedíš. Ak ti to bude trvať 10 rokov, tak smola. Ideš na to nejako veľmi nútene. Malo by ťa to v prvom rade baviť, o čom si nie som až taký istý. Ak by ťa to totiž bavilo, už máš jakpsatweb.cz prelúskané odpredu odzadu. Je to asi najlepší web pre začínajúcich web-koderov.
Nemôžeš čakať, že ťa všetko niekto naučí. Na to sú predsa tie weby a sú písané tak, akoby ti to niekto vysvetľoval. Ak nepochopíš im, nepochopíš ani kamarátovi na druhom konci skype.
Takže sa pekne zahrizni do HTML/CSS a keď nebudeš niečomu konkrétnemu rozumieť (čo sa snáď nestane), tak kľudne napíš sem :)
DreamTeam*
Novice
Novice

Ok, dik za radu :)

Mna to bavi inak by som sa tomu nevenoval...

V skutocnosti nerobim programatorsku skolu, ale architekturu (strednu zatial len, potom vysoka v Milane dufam) zijem v taliansku.... a je tu trochu nuda, a programovanie ma vzdy fascinovalo, zaujimalo ma to, a teraz konecne mam trochu viac casu sa tomu venovat, nechcem stale sediet len nad AllPlan, chcem skusat nove veci...

Tak idem na jakpsatweb, ak daco nepochopim ozvem sa vam sem

Diky
iWin
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa iWin »

No tak ak nezvládneš html... tak to ďalej asi ani nemá moc zmysel... lebo html máš více méňe o tagoch len :) ale veď možno ťa to chytí :P
OT: Byť tebou tak sa skôr asi venujem tej achitektúre možno nejakému 3d modelingu :D veď keď už aj také zameranie máš :) ale samozrejme kludne môžeš aj programovať :D)
Napísať odpoveď