http://www.stubai.cc/ Co sa izieb tyka, nieje to ziadne terno, treba sa pytat po apartmanovom dome ktory je postaveny vedla, je to novostavba, vkusne zariadeny, ked idu viaceri cena tiez velmi fajn. Hlavne osadenstvo slovensko/ceske a velmi ochotne
Rakuske Alpy - kam sa ist pozriet?
Re: Rakuske Alpy - kam sa ist pozriet?
Stubaital je krasna oblast, mam ho prechodeny za poslednych 5 rokov celkom slusne. Ubytovani sme vzdy boli v tomto hotely.
http://www.stubai.cc/ Co sa izieb tyka, nieje to ziadne terno, treba sa pytat po apartmanovom dome ktory je postaveny vedla, je to novostavba, vkusne zariadeny, ked idu viaceri cena tiez velmi fajn. Hlavne osadenstvo slovensko/ceske a velmi ochotne
Celkovo som v stubaiskom udoli stretol tolko slovace az som bol prekvapeny. Atrakcii a miest kde je pekne je tam pozehnane takisto ako v celom tirolsku, takze staci vybrat ubytovanie a vsade sa da nieco najst. Kazopadne by som sa uz rozhybal, minuly rok sme zacali zhanat ubytko na leto vo februari a vsetko na 90% plne
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
michaela003: Fotky pekne, ale texty ako take boli podla mna nudne - same spominanie, ze problem zaparkovat, ze ste sli tam, tam, ale nic blizsie si o krasach Alp ci miest a dediniek neopisala.
Inak nebol nikto z vas na ture smerom Kitzsteinhorn, trebars nejaka turistika na horske plesa a podobne??? Tu je panorama aj s popisom tras: http://sk.bergfex.com/sommer/zell-am-se ... /panorama/
//autoeditácia príspevku (04 Jan 2011, 4:15)
Aj som zabudol..., v polovici septembra som bol opat na vylete v Zell am See, tentokrat na dlhsie vratane vyletu do Talianska - Cortina d'Ampezzo. Takze tu je par fotiek...
Inak nebol nikto z vas na ture smerom Kitzsteinhorn, trebars nejaka turistika na horske plesa a podobne??? Tu je panorama aj s popisom tras: http://sk.bergfex.com/sommer/zell-am-se ... /panorama/
//autoeditácia príspevku (04 Jan 2011, 4:15)
Aj som zabudol..., v polovici septembra som bol opat na vylete v Zell am See, tentokrat na dlhsie vratane vyletu do Talianska - Cortina d'Ampezzo. Takze tu je par fotiek...
aké bolo pivko ? lepšie ako české ?
-
hojko
Site Admin
Neviem, pivo nepijem, to je pivo kamarata. Ale za 4 eura 4dc piva mu urcite muselo chutit 
to je tam bezna cena.. das si kavu kolacik a 10euhojko napísal:Neviem, pivo nepijem, to je pivo kamarata. Ale za 4 eura 4dc piva mu urcite muselo chutit
Zdravim, planujeme ist partia 3 ludi na tyzden taky mensi trip - Rakusko-->Lichtenštajnsko-->Svajciarsko--> Nemecko a domov. Vacsinu casu stravime v Rak a Svajc. A chcem sa obratit na vas. Ako si zabezpecit obytovanie?
Rabookovat daky hostel ( ideme za 3 dni) alebo si hladat nieco az ked budeme na mieste?
Rabookovat daky hostel ( ideme za 3 dni) alebo si hladat nieco az ked budeme na mieste?
Práve som sa vrátila z krátkeho pobytu v Rakúskych Alpách - mestečko Gaming.
Je to cca 100 kilákov za Viedňou - malebné miestečko učupené uprostred prenádherných hôr akoby vystrihnuté z iného sveta. Nádherná príroda, ochotní a vľúdni ľudia, pokoj, čistota a neuveriteľný vzduch. Miesto ako stvorené pre aktívnu dovolenku - v blízkosti vodopády ( turistický okruh síce trošku zle označený, ale dá sa zorientovať ), krásna asfaltová cyklotrasa vedúca lesom k miestnemu jazeru kde sa dá člnkovať alebo zapožičať šliapacie bicykle, jazda superobrfantasticou lanovkou na miestny kopec - + peší výšľap na vyhliadku, blízke soľné kúpele, priamo v mestečku termálne kúpalisko ... toľko je toho v okolí, že 3 dni mi boli málo, Určite sa tam ešte raz vrátim . Vrelo odporúčam,určite neoľutuješ.
Je to cca 100 kilákov za Viedňou - malebné miestečko učupené uprostred prenádherných hôr akoby vystrihnuté z iného sveta. Nádherná príroda, ochotní a vľúdni ľudia, pokoj, čistota a neuveriteľný vzduch. Miesto ako stvorené pre aktívnu dovolenku - v blízkosti vodopády ( turistický okruh síce trošku zle označený, ale dá sa zorientovať ), krásna asfaltová cyklotrasa vedúca lesom k miestnemu jazeru kde sa dá člnkovať alebo zapožičať šliapacie bicykle, jazda superobrfantasticou lanovkou na miestny kopec - + peší výšľap na vyhliadku, blízke soľné kúpele, priamo v mestečku termálne kúpalisko ... toľko je toho v okolí, že 3 dni mi boli málo, Určite sa tam ešte raz vrátim . Vrelo odporúčam,určite neoľutuješ.
-
hojko
Site Admin
Frito22: Niektore destinacie mozu mat problem s ubytovanim, nakolko zimna sezona uz davno skoncila a letna sezona niekde nie je ziadna, pripadne je v minimalnom prude a tak moze byt otvoreny jeden zo sto hotelov a dva z tristo penzionov. Preto by som si urcite nieco pozrel cez booking.com alebo activehotels.com, vzdy je lepsie mat istotu, ze nieco mas, ze poznas cenu a vies co ocakavat, ako keby si mal zhanat nieco na mieste.
-
Andi_Cibula
Addict
Zdravíčko, vedeli by ste mi poradiť nejaké zaujímavé miesta v Salzburgu alebo blízkom okolí ?
Niečo konkrétne, nemám predstavu na čo sa zamerať.
Poprípade cesta smerom Innsbruck -> Salzburg.
Ďakujem
-
hojko
Site Admin
Pod Innsbruck mas Stubatail - ladovec, kusok pod tym smerom na Taliansko je Brenner, pripadne smerom na Svajciarsko je nedaleko stredisko Solden, resp. Umahausen - najvacsi vodopad v Tirolsku. Kedze nepises kadial pojdes, ze ci cez Bischofshofen a Zell am See, resp. dialnicou smerom na Mnichov, tak je tazko vybrat. Ak by si siel spodnou cestou, tak su to skokanske mostiky Bischofshofen, jazero s ladovcom v Zell am See, vodopady v Taxenbach, stredisko Kitzbuhel a Kaprun, vodopady Krimml...
Bol niekto v Zermatte vo Svajci? znama tam bola lyzovat a ze fajne, tento rok by som tam mal ist ked boh da
-
hojko
Site Admin
Trussardi: Sice to nie su Rakuske Alpy, ale odpoviem. Bol som pred dvomi tyzdnami v Zermatte cestou z Francuzska. Okolie Zermattu je krasa, auto sme museli nechat dole na odstravnych parkoviskach, my sme zvolili podzemne garaze na zeleznicnej stanici. Cena bola okolo 6 eur za 3 hodiny, cize celkom prijatelna. Vlak do samotneho Zermattu pod Matterhorn nas stal okolo 13 eur na osobu, cesta trva mozno 15 minut, vlak jazdi kazdych 20 minut, vlak je novy, klimatizovany.
Zermatt ako taky ma nieco do seba, mozno uz len to, ze jedine auta na spalovaci motor tam boli tie, ktore prave pomahali na stavbe hotela, inak vsetko elektro auta alebo konsky zaprah. Na mestecku je vidiet zachovalu architekturu, ale aj par vynovenych budov. Je to cisto o turizme, vsade ubytovanie a obchody s magnetkami, obchody s oblecenim a lyziarske obchody. Platit sa da vsade eurami, ale povacsine vydavaju len vo frankoch. Ak chces vydat v eurach, tak to pocitaju kurzom 1:1, co pri magnetke alebo bagete nevadi, ale pri nieco drahsom by to uz bolo menej vyhodne.
Cesta zo Zermattu na dialnicu smerom na Slovensko bola pre nas zaujimava, navigacia nas naviedla z mestecka Visp (pod kopcom smerom na Zermatt) na Goppenstein, kde sa vsak musi vyjst autom na vlak, stoji to 28 frankov (cca. 22 eur). Kedze sme nechceli platit, rozhodli sme sa vratit spat tych par kilometrov do Vispu a ist spodom svajciarsko-talianskych hranic smerom na Slovensko. Ked som sa potom preklikaval v navigacii, zistil som, ze tam ziadna dialnica nie je a presli by sme asi 4 ci 5 horskych prechodov, co by bolo zbytocne casovo narocne, spotreba by asi tiez nebola najmensia a je mozne, ze by tie prechody boli este aj spoplatnene. Tak sme sa rozhodli vratit spat na vlak do Goppensteinu, tam sme pockali par minut, nabehli na vlak, ten nas presunul 15km dlhym tunelom, par minut sme isli dole z kopca a boli sme na dialnici. Takze urcite odporucam obetovat par eur za vlak a cesta je pohodlna, navyse je to fajn zazitok.
Prikladam este par fotiek, akurat sa nam zacalo vycasievat, takze sa mohli fotit. Fotky nie su upravene, takze je tam poslabsie vidiet Matterhorn. Ked som cez Adobe Illustrator dal vyvazenie farieb, vyzera to uplne inak.
Zermatt ako taky ma nieco do seba, mozno uz len to, ze jedine auta na spalovaci motor tam boli tie, ktore prave pomahali na stavbe hotela, inak vsetko elektro auta alebo konsky zaprah. Na mestecku je vidiet zachovalu architekturu, ale aj par vynovenych budov. Je to cisto o turizme, vsade ubytovanie a obchody s magnetkami, obchody s oblecenim a lyziarske obchody. Platit sa da vsade eurami, ale povacsine vydavaju len vo frankoch. Ak chces vydat v eurach, tak to pocitaju kurzom 1:1, co pri magnetke alebo bagete nevadi, ale pri nieco drahsom by to uz bolo menej vyhodne.
Cesta zo Zermattu na dialnicu smerom na Slovensko bola pre nas zaujimava, navigacia nas naviedla z mestecka Visp (pod kopcom smerom na Zermatt) na Goppenstein, kde sa vsak musi vyjst autom na vlak, stoji to 28 frankov (cca. 22 eur). Kedze sme nechceli platit, rozhodli sme sa vratit spat tych par kilometrov do Vispu a ist spodom svajciarsko-talianskych hranic smerom na Slovensko. Ked som sa potom preklikaval v navigacii, zistil som, ze tam ziadna dialnica nie je a presli by sme asi 4 ci 5 horskych prechodov, co by bolo zbytocne casovo narocne, spotreba by asi tiez nebola najmensia a je mozne, ze by tie prechody boli este aj spoplatnene. Tak sme sa rozhodli vratit spat na vlak do Goppensteinu, tam sme pockali par minut, nabehli na vlak, ten nas presunul 15km dlhym tunelom, par minut sme isli dole z kopca a boli sme na dialnici. Takze urcite odporucam obetovat par eur za vlak a cesta je pohodlna, navyse je to fajn zazitok.
Prikladam este par fotiek, akurat sa nam zacalo vycasievat, takze sa mohli fotit. Fotky nie su upravene, takze je tam poslabsie vidiet Matterhorn. Ked som cez Adobe Illustrator dal vyvazenie farieb, vyzera to uplne inak.
Hojko jou su to Alpy aj ked nie Rakuske, nevedel som kam to supnut