RAM - casovanie a pocet cipov

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
Shrekzv
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

RAM - casovanie a pocet cipov

Príspevok od používateľa Shrekzv »

..ok v casovani mam jasno!!....zauima ma len ze ked jedna ma 2.5 4 4 8 a druha 3 4 4 8 tak ked ich dam do dual channelu alebo spolu do pc predpokladam ze casovanie sa pre obe nastavi podla tej prvej.........a kedze prvu mam tu rychlejsiu.....a ak druha ide na tom istom casovani...nebude sa hriat??....moze jej to ublizit??....mamchladice na RAM este som nezalozil....mal by som ich zalozit?? (v dual channely su tie ram 2x 512MB Pc400 DDR)

a j tomu poctu tych cipov....aky je rozdiel medzi tou co ich ma 8 a tou co ich ma 16???...okrem poctu??....vyhody nevyhody???....a preco sakra nefunguju v pc spolu :cry:
Dakujem
misokgb
King
King
Kontaktovať používateľa:

Re: RAM - casovanie a pocet cipov

Príspevok od používateľa misokgb »

Shrekzv napísal:..ok v casovani mam jasno!!....zauima ma len ze ked jedna ma 2.5 4 4 8 a druha 3 4 4 8 tak ked ich dam do dual channelu alebo spolu do pc predpokladam ze casovanie sa pre obe nastavi podla tej prvej.........a kedze prvu mam tu rychlejsiu.....a ak druha ide na tom istom casovani...nebude sa hriat??....moze jej to ublizit??....mamchladice na RAM este som nezalozil....mal by som ich zalozit?? (v dual channely su tie ram 2x 512MB Pc400 DDR)

a j tomu poctu tych cipov....aky je rozdiel medzi tou co ich ma 8 a tou co ich ma 16???...okrem poctu??....vyhody nevyhody???....a preco sakra nefunguju v pc spolu :cry:
Dakujem
Dual channel, jednak musi podporovat doska/cpu. Proste pamatovy radic a dual ch. (okrem nF2) ti pobezi len v konfiguracii parnych poctov RAMiek, 2/4, pricom musia byt vzdy dvojice rovnakej kapacity. Ked tam das dve RAMky, a maju rozdielne casovanie, pobezi to na tom HORSOM casovani RAMky. Takze to pripadne mozes nastavit rucne, ale asi pridat napatie, zalezi od modulov. Chladice na RAMky su esteticka vec, nic nepomozu, takze ich tam ani davat nemusis podla mna :D

8 vs 16 chipov mas po funkcnej stranke jedno vcelku. Moze to byt jedine horsi OC - viac chipov = mensi priemerny OC, cim menej chipov = tym mensia sanca na to, ze vsetky chipy okrem jedneho budu fajn kusky a prave ten jeden nepojde o 50MHz viac a preto ten jeden bude brzda. (povedane nazorne...) :wink:
Ravenman
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Ravenman »

presne tak to pobezi na tom horsom casovani , a do DCH maju ist na chlp rovnake ramky
Napísať odpoveď