[MS Excel] Realtime sucet znakov v bunke

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
Hippiek
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

[MS Excel] Realtime sucet znakov v bunke

Príspevok od používateľa Hippiek »

Mam takyto problem, do jednej bunky v exceli pisem text, a potreboval by som aby sa mi v druhej bunke zobrazoval sucet napisanych znakov. Problem by to nebol keby odenterujem tu bunku v ktorej pisem, ale by som potreboval aby sa v tej druhej bunke aktualizoval pocet znakov v prvej bunke aj niekolko krat za sekundu. Najlepsie by bolo keby po kazdom napisanom znaku v prvej bunke sa aktualuzuje bunka cislo dva.

skusal som to spravit ale nejako sa mi to nedari, mohli by ste mi prosim pomoct??? dakujem.
mastermind
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa mastermind »

hmm zaujimavy problem. skusil by som pouzit VBA. urcite tam bude existovat event onEdit onChange alebo nieco podobne. teraz je neskoro ale mozno sa na to cez tyzden pozriem
Hippiek
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Som to skusal aj cez VBA, ale nejako sa mi to nedari :( ak by si mal cas sa na to pozriet tak by som ti bol velmi vdacny.

Dakujem
mastermind
VIP
VIP

mno trosku som sa pohral a ide to bez problemov urobit ak tam namiesto nejakej bunky prdnes nejaky textbox teraz si idem navarit a poobede sa pozriem ako urobim event na bunku
mastermind
VIP
VIP

no takze pozeral som sa na to trosku, prezeral som si tie eventy a neexistuje ziaden event nad workbookom ani worksheetom ktory by sa volal zakazdym stlacenim klavesu. Takze riesenie vidim v tom co som napisal predtym. Vlozit tam TextBoxy a na nich uz potrebny event mame.
Hippiek
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

mastermind napísal:mno trosku som sa pohral a ide to bez problemov urobit ak tam namiesto nejakej bunky prdnes nejaky textbox teraz si idem navarit a poobede sa pozriem ako urobim event na bunku
keby ta poprosim aby si sem napisal ten vba skriptik ako si to spravil chcel by som od teba moc? :D

Inac diky sa pomoc.
mastermind
VIP
VIP

a co presne to ma robit?
Hippiek
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

mastermind napísal:a co presne to ma robit?
tak ako si poradil, prvu prunku nahradime textboxom do ktoreho budeme pisat text. a ide o to aby v nejakom inom textboxe (alebo bunke) sa "realtime" pocital sucet znakov v textboxe(kde piseme ten text).
To je vsetko.
mastermind
VIP
VIP

sucet znakov? tomuto nechapem. najprv som myslel ze tam budeme davat cisla. ale teraz hovoris o texte. ja si to predstavujem tak ze v jednej bunke bude cislo do textboxu budes zadavat cislo a do tretieho ti bude hadzat ich sucet...
IgiPoP
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa IgiPoP »

mastermind napísal:sucet znakov? tomuto nechapem. najprv som myslel ze tam budeme davat cisla. ale teraz hovoris o texte. ja si to predstavujem tak ze v jednej bunke bude cislo do textboxu budes zadavat cislo a do tretieho ti bude hadzat ich sucet...
myslim, ze chce nieco ako na pisanie SMSiek, cize pises text do jedneho boxu a v druhom ti ukazuje aktualnu dlzku textu (cize pocet pismen aj s medzerami).
gwixt
Addict
Addict

Príspevok od používateľa gwixt »

IgiPoP napísal:myslim, ze chce nieco ako na pisanie SMSiek, cize pises text do jedneho boxu a v druhom ti ukazuje aktualnu dlzku textu (cize pocet pismen aj s medzerami).
tak potom si clovek myli sucet a pocet ...

a naco to je dobre zistovat viackrat za sekundu???
Hippiek
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

no je to sucet alebo pocet znakov, jeden znak a jeden znak su dva znaky a je to sucet znakov ale aj pocet je spravny...to je jedno :D

ano presne tak, ako je aj na orangeportali ked pises sms tak ti hned ukazuje kolko tam mas znakov (resp kolko ti zostava).

viac krat za sekundu alebo po kazdom stlaceni klavesy (preto lebo ked budem pisat do tej bunky tak urcite napisem viac ako jeden znak za sekundu a chcem aby to cislo bolo co najaktualnejsie a najpresnejsie).

tak keby sa volakomu to spravit tak by som mu bol moc vdacny.
mastermind
VIP
VIP

event on change
Prílohy
Zošit1.rar
(8.34 KiB) 213 stiahnutí
Hippiek
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

diky moc lidicky, moc ste mi pomohli.

nakoniec som si urobil aj app v C# ktora mi robi to co excel(teda len s tymi poctami znakov)
Napísať odpoveď