Recove vady
-
dexter7007
Zablokovaný
- Kontaktovať používateľa:
-
peterkozel
Medium Professional
-
sokolik
Light Expert
tiež mám kamaráta, čo sa zajakáva...raz ma s tým nakazil a keďže ja osobne ráčkujem, plus som začal aj koktať...no rehotal som sa z nás ako blázonbolek napísal:Mne to absolútne nevadí, mám kamaráta, ktorý sa tiež zakoktáva a skúšal chodiť aj k logopédovi, ale nepomohlo. Sranda je, že keď sme boli spolu asi dva týždne na dovolenke, tak sme začali koktať aj my. Neviem, ako sa tento jav volá, ale bolo to dosť vtipné, najmä keď nám začali robiť problémy aj jednoduché slová.
nie je to podľa mňa veľká vada, ak človek má rozum a nesmeje sa z takých ľudí škodoradostne alebo povýšenecky, myslím, že je to vpohode....trošku úprimného smiechu na odľahčenie ale niekedy nezaškodí
skôr mi vadí, keď niekto používa cudzie slová a pritom ho netrápi ich význam, alebo ich dokonca nevie ani vysloviť...príklad, čo hovorí za všetko, je moja suseda, ktorá s veľkou obľubou používa slovo "pernamentne". Je len otázka času, kedy pri nej vybuchnem smiechom....asi ju na to budem musieť upozorniť skôr, ako sa niečo také stane, lebo to by už úplne dodrbalo naše nie veľmi dobré vzťahy
tak tomu ver, ze je to pre toho co kokta 100x horsie ako pre tych, co to maju pocuvat... sam o tom dobre viem, ze nie je prijemne ma pocuvat zrovna ked koktam, ale ja sa citim ovela horsie, ba az trapne... niekedy sa mi za to smiali, este v nizsich rocnikoch, ale potom to brali s nadhladom... co uz, budem s tym predsa musiet nieco aj ja spravit... teraz v poslednej dobe ked mam vypite, alebo aj za triezva tak nekoktam, ale niekedy (najcastejsie v skole) sa zakoktavam...klasika napísal:no ja poznam jednho cloveka ktory kokce ale dost na vysokej urovni...neprekaza mi to,ved on za to nemoze,ale rozhovori s nim su niekedy poriadne otravne...niekedy ma az hlava rozboli z toho...no ale co uz,pre neho to je urcite 100x horsie
-
in your world
Light Star
nemám nejakú rečovú chybu, aj keď so mnou rodičia keď som bola malá chodili po všeliakých doktoroch. pretože som nevydala zo seba ani slovko, ale to bolo len kvôli tomu,že som nechcela hovoriť.
no k téme:našťastie sa len občas zadriem vo vete, ale to asi každý.neprekážami keď niekto ráčkuje alebo sa zajakáva.len musím mať chvílu strpenia, kým dopovie celú vetu.
no k téme:našťastie sa len občas zadriem vo vete, ale to asi každý.neprekážami keď niekto ráčkuje alebo sa zajakáva.len musím mať chvílu strpenia, kým dopovie celú vetu.
-
pinacolada
Guru wannabe
Nom ja tiez trosku, mozno aj dost, neviem povedat R a je mi trosku blbo rozumiet (blba artikulacia tiez). Riesim to tak ze sa snazim rozpravat pomaly.
Ludia, ktori ma poznaju mi uz rozumeju v pohode, len ked niekde dojdem a mam povedat napr. svoje meno, tak vacsinou az na niekolky krat rozumeju..uz som si zvykol...
Ludia, ktori ma poznaju mi uz rozumeju v pohode, len ked niekde dojdem a mam povedat napr. svoje meno, tak vacsinou az na niekolky krat rozumeju..uz som si zvykol...