Solo_Kamen napísal:Podla toho, ako je spoločnost týmto polarizovaná bude polka fanatikov vyplakávat, nech to dopadne akokolvek. Čiže tu bude kopa kecov o tom ako nás zožerú bisexuáli alebo kopa kecov o tom ako slovensko úplne ovládla bigotná katolícka cirkev.
je mi jasne, ze vzdy niekto bude vyplakavat a vysledok, nech je akykolvek, bude interpretovat svojim pohladom...som velmi zvedavy, ake pseudoargumenty vytiahne Chromik po polnoci na otazku, ze ked ho podla ich vyjadreni pred referendom podporovalo 90% Slovakov, tak preco bola ucast len 20%...asi za to zase bude moct silna homolobby, ktora ludom v noci povymienala zamky na dverach, poprepichovala pneumatiky na autach, dochodcom poschovala vychadzkove palice...
Vzhladom na to, ako je referendum nastavene a o com sa dnes hlasuje, tak je najlepsim riesenim proste neist. A to hovorim ako realista bez emocii.
Otazka 1 - Uz to je v Ustave SR, ustavny zakon prijali obcanmi zvoleni zastupcovia v platnych demokratickych volbach. Dalsie hlasovanie nie je potrebne. Okrem toho, z pohladu druhej strany, je mozne plne zrovnopravnit homosexualne pary s heterosexualnymi (vratane adopcii) aj ked bude manzelstvo len zvazok muza a zeny, pre pary rovnakeho pohlavia by sa to volalo inak, ale boli by tam presne tie iste prava a povinnosti. Viacero statov EU to ma takto vyriesene, aj ked z legislativneho hladiska je jednoduchsie a lacnejsie k zakonom o rodine a manzelstve proste vymazat to o muzovi a zene, ako vymyslat cisto "nove" zakony len pod inym nazvom.
Otazka 2 - Ziadna strana v SR nepripavuje novelizaciu ani zakony, ktore by umoznili parom rovnakeho pohlavia adoptovat si deti. Nase zakony to neumoznuju, cize hlasovat o zakaze niecoho co uz je zakazane je absolutne zbytocne.
Otazka 3 - Opat sexualnu vychovu ako samostatny predmet nikto nepripravuje. Navyse je do tejto otazky zakomponovana aj eutanazia, co je podla mna samostatna problematika. Navyse okolo celej eutanazie a preco to tam dali, je nejako ticho a ani Chromik a spol sa k tomu nevyjadrovali. Ja sa obavam, ze vacsina ludi ani netusi co je to eutanazia. Nie este aby vedeli o tejto problematike zmysluplne a vecne diskutovat. Schopnost pouzivat argumenty a diskutovat uz ukazali v debate o sexualnej vychove, ked si myslia, ze sexualna vychova ma deti ucit sexovat alebo masturbovat.
Vsetky 3 otazky su uplne zbytocne, kedze nase zakony to velmi jasne definuju a nikto sa ani nechystal prislusne zakony menit. Cele referendum je len o demonstracii cirkevneho vplyvu v state a na niecom takom sa ja nemienim podielat. Navyse si za ciel vybrali marginalizovanu minoritu - LGBT ludi, ktori su sucastou tejto spolocnosti ci sa to cirkvi paci alebo nie, lahsi ciel si najst ani nemohli a aj napriek tomu sa nestitia vyuzivat uplne nechutne amoralne praktiky - klamstva, podvody, sirenie strachu a nenavisti, netransparentne financovanie celej kampane. Vzhladom na 50% ucast je najlepsim riesenim neist hlasovat, tak davas jasne najavo organizatorom referenda (Aliancii za rodinu - RKC, KBS) co si o nich myslis.
Referendum nie su volby. A nie je referendum ako referendum. Treba o otazkach aj porozmyslat. Kazdy obcan ma pravo nezucastnit sa referenda, odmietnut hlasovat o danych otazkach (z roznych pricin). Aj poslanci sa mozu zdrzat hlasovania. Praveze znakom vyspelej demokracie je pravo odmietnut hlasovat a nebyt za to potrestany.