Reklamácia NTB neuznaná - vraj poliatý neznámou tekutinou
Reklamácia NTB neuznaná - vraj poliatý neznámou tekutinou
Zdravím,
poradte mi pls co dalej robiť. Minulý týždeň som do servisu zaniesol NTB s množstvom závad (zlé kontakty vo všetkých USB portoch, nefunkčné tlačidlo 0 na numerickej klávesnici, priveľa šumu v audio konektoroch). Dnes ma oboznámili s tým, že v rámci záruky to neuznávajú z dôvodu, že notebook pol poliatý neznámou tekutinou. Pracoval som s ním denno denne, nič sa na neho nevylialo! No ako to dokázať? Vyhotovenie znaleckého posudku by ma vyšlo na 200€ čo sa neoplatí. Aké iné možnosti mám? O 2 týždne mi končí záručná doba, je to urobené naschával? Vedia, že sa nebudem mať ako a kedy brániť? Ak by som reálne polial ntb tekutinou... čo sa nestalo, mohlo by to byť vobec tak ako to dokladujú na fotkách? No neviem, čo robiť? Mám v pláne tam zajtra ísť, aké mám možnosti? Čím môžem oponovať?
Inak NTB stál cca 700 eur a teraz chcú za opravu ak by som súhlasil mimo záruky vyše 900 eur... :O? je to normálne toto?
poradte mi pls co dalej robiť. Minulý týždeň som do servisu zaniesol NTB s množstvom závad (zlé kontakty vo všetkých USB portoch, nefunkčné tlačidlo 0 na numerickej klávesnici, priveľa šumu v audio konektoroch). Dnes ma oboznámili s tým, že v rámci záruky to neuznávajú z dôvodu, že notebook pol poliatý neznámou tekutinou. Pracoval som s ním denno denne, nič sa na neho nevylialo! No ako to dokázať? Vyhotovenie znaleckého posudku by ma vyšlo na 200€ čo sa neoplatí. Aké iné možnosti mám? O 2 týždne mi končí záručná doba, je to urobené naschával? Vedia, že sa nebudem mať ako a kedy brániť? Ak by som reálne polial ntb tekutinou... čo sa nestalo, mohlo by to byť vobec tak ako to dokladujú na fotkách? No neviem, čo robiť? Mám v pláne tam zajtra ísť, aké mám možnosti? Čím môžem oponovať?
Inak NTB stál cca 700 eur a teraz chcú za opravu ak by som súhlasil mimo záruky vyše 900 eur... :O? je to normálne toto?
Re: Reklamácia NTB neuznaná - vraj poliatý neznámou tekutino
Ten znalecky posudok by ti museli samozrejme preplatit ak by si uspel.
Ako ale dokaze, ze to neoblial doma ale bolo to boliate v servise? Jedine co mozes, tak je spravit negativnu reklamu na internete takymto spekulantom. To iste robili aj v inom servise, neviem ci s mobilom alebo ntb, iz sa tu pred rokom alebo dvomi o tom na fore pisalo.
-
Michaelo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Tak tak. Uz sa tu podobne nieco riesilo, tiez s ntb.
Ja som si raz spravil test s Telekomom a hodil mobil o zem. Samozrejme nesiel, poslal som ho na reklamaciu. Vratili mi ho s neuznanou reklamaciou (to som cakal), ale to ze dovodom neuznania bude tekutina v telefone som necakal.
Ja som si raz spravil test s Telekomom a hodil mobil o zem. Samozrejme nesiel, poslal som ho na reklamaciu. Vratili mi ho s neuznanou reklamaciou (to som cakal), ale to ze dovodom neuznania bude tekutina v telefone som necakal.
-
Thommas
Addict
Len pre zaujímavosť nám pošepkaj, o aký notebook sa jedná 
HP ProBook 4730sThommas napísal:Len pre zaujímavosť nám pošepkaj, o aký notebook sa jedná
aky je stary ?? do pol roka ti musia dokazat vinu oni (cize posudok ) od pol roka musis dokazat vinu ty ... ak si si isty ze sa ti nic nestalo urcite by som to poslal ... stava sa v poslednej dobe dost casto ... naposledy ked som bol nastavovat router jednej pani ... mala ho na policke ... ziadne kvety nic len zopar sosiek.... presne ten isty dovod ... asi zistili ze sa vacsina ludi na to vykasle a ked sa cas od casu niekto najde co to posle urcite to bude menej ako zisk z oprav
A co ked ho poliali az v servise?
tak v labaku zistia ci to pc odislo tym poliatim alebo nie ??? aspon dufam ze to neotvoria a nekuknu aha flaky ... je to poliate... mozno som idealista ale ak si je isty ze to neurobil nik doma...wladas napísal:A co ked ho poliali az v servise?
-
Soviet
Darca
Skus iny autorizovany HP servis. Ale ked si mal tolko zavad, mohlo sa stat, ze sa tam fakt nieco vylialo. Nemusel si to byt ty. Manzelka/frajerka/sestra/mama, hocikto. Len sa nepriznal. Jedine ak si si 100% isty, tak sa mozes s nimi dako hadat. Aj ked v dnesnej dobe nieco taketo vyhadat bude na dlhe lakte.
Sestre sa to iste stale teraz vo swisse v KE. Otvorili ho, a vraj tam nasli (poslali aj foto) nejake skvrny od tekutiny. Fotky ale poslali az po 2 tyzdnoch ako bol u nich ten nb. Takze v mojich ociach ho kludne mohli poliat oni, pockat par dni kym to vyschne a nafotit.
Ako sa mozem branit proti takemuto postupu?
Napada mi bud rozobrat NB doma, nafotit ho, ze tam nie su ziadne flaky a pod. Potom ked servis posle fotky so skvrnami ich nejako konfrontovat.
Alebo sa nejak domahat aby ten NB rozobrali pri prijmani predo mnou aby som videl co s nim robia.
Ako sa mozem branit proti takemuto postupu?
Napada mi bud rozobrat NB doma, nafotit ho, ze tam nie su ziadne flaky a pod. Potom ked servis posle fotky so skvrnami ich nejako konfrontovat.
Alebo sa nejak domahat aby ten NB rozobrali pri prijmani predo mnou aby som videl co s nim robia.
ani jedno ani druhe ...ak ho otvoris stratis zaruku ... servisne pracovisko je obycaje inde ako predajna ... takze by si ho musel osobne zaniest trebars do BA a nastojit na tom nech sa ti hned na to pozru
Neviem preco by som otvorenim NB mal stratit zaruku. Ked si vymenim disk, pridam ramku stracam tym zaruku? Pokial tam nie je nejaka plomba, tak si ho mozem rozoberat jedna radost.
.....pozri si zarucne podmienky .... vsetko cez autorizovany servis... minimalne zo suhlasom predavajuceho ...
...ale si ich asi nikdy necital takze ,,,,
-
guess.whoo
Redeemer
pokial nemas na krytoch plombu tak mozes rozoberat jedna radost. skoda, ze ta to nenapadlo pred tym ako si ho odniesol. vzdy je dobre spravit si foto vnutornosti. pri telefonoch je to tazsie,ale ntb sa daju.
teraz s tym uz nic nezmozes
-
vladenko007
VIP
Tak neviem na čo mu budú fotky vnútra. Ak ich doloží ako dôkaz tak mu potom asi padá záruka pretože nesmie rozoberať vec ktorá je v záruke. Alebo nie? Len som sa tak zamyslel.guess.whoo napísal:pokial nemas na krytoch plombu tak mozes rozoberat jedna radost. skoda, ze ta to nenapadlo pred tym ako si ho odniesol. vzdy je dobre spravit si foto vnutornosti. pri telefonoch je to tazsie,ale ntb sa daju.
Zalezi na zmluvnych podmienkach vyrobcu. Skor si ale myslim ze ten zadny kryt je ekvivalent krytu baterky na mobiloch. Cize nevidim dovod zakazovat rozoberat to.
-
guess.whoo
Redeemer
presne tak, pokial tam nie je plomba
-
vladenko007
VIP
No tie malé kryty jasné niekedy sú aj tri ale tam vôbec nemusí byť jasné či bolo vnútri poliate alebo nie.
A potom je tu celý zadný kryt, ktorý ak niekto kto nevie ako na to môže niečo poškrabať prípadne odlomiť.
A práve takýto zásah by som považoval za porušenie záruky. A práve po takom zásahu sú tie fotky hore. Teda nie bežné otvorenie krytu na výmenu RAM alebo HDD.
A potom je tu celý zadný kryt, ktorý ak niekto kto nevie ako na to môže niečo poškrabať prípadne odlomiť.
A práve takýto zásah by som považoval za porušenie záruky. A práve po takom zásahu sú tie fotky hore. Teda nie bežné otvorenie krytu na výmenu RAM alebo HDD.
-
guess.whoo
Redeemer
jasne, ze ked tam nieco ulomi alebo prekruti zavit na srobiku tak to neuznaju. ale ked sa to otvara normalne tak sa nemoze nic stat. chce to trosku kludu a praxe