Romovia na Slovensku

Diskusie na politické témy...
hughito
Redeemer
Redeemer

Re: Romovia na Slovensku

Príspevok od používateľa hughito »

citizen napísal:Pardon ale dospely cigan sa moze jednoho dna vybrat prec a najst si pracu.Dokazu to X ludi a on nie?Prostredie hraje rolu ale je to na jednotlivcovi ako sa rozhodne.Ci toulen alebo makacka.
S tebou sa nedá viesť debata, prepáč.
Lick
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Lick »

malo z nich to dokaze, za to moze ciganska mentalita .. ich tak vychovavaju od malicka tym padom nas zivotny styl je pre nich nepredstavitelne inaksi a tak oni proste zit nevedia .. tam treba nastavit program pre youngz gipsiez .. ukazat im ze sa da zit aj inak .. ukazat im priklad ze aj ked je cigan sa moze zaclenit do spolocnosti .. zalozit kruzky pre nich kde budu prednasat cigani co sa dokazali dostat z osad a vedu normalny kvalitny zivot .. naucit ich sa distancovat od spinavych ciganov co len kradnu fetuju a robia zlobu ... samozrejme nemozno cakat ze sa to vyriesi za par rokov .. to bude trvat zopar generacii .. treba vytrvalost a pevnu volu
Phandox
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Phandox »

Osobne s nimi nemám dobré skúsenosti. Nevadí mi na nich farba pleti, to vôbec nie, vadí mi to, akí sú neprispôsobilí k spoločnosti. Nech sa nikto nehnevá ale spoločnosť ako taká pozná cigáňov prevažne ako kriminálnikov a neprispôsobilých občanov. No ja sa ani nedivím, že žiadne riešenie neprichádza. Ich deti vidia, že to robia ich rodičia tak po nich opakujú a myslia si že takýto život je správny.

Jediné a podla mňa možno aj účinné riešenie je separovať ich od osady. Možno sa to zdá ako drastické riešenie ale mne sa zdá, že práve cigánske deti, ktoré prežili detstvo v detskom domove a teda vyrastali medzi normálnymi deťmi sa rovnako ako oni správajú. Ak sa teda nevrátia naspäť do osady, stanú sa z nich normálni, inteligentní ľudia a možno že aj úspešní.
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

Corn Flake napísal:A k tej práci. Ja si myslím že keby prišiel cigán na pohovor upravený, čistý, nesmrdel by a viedol normálny inteligentný rozhovor, tak by ho niekto aj skúsil aspoň na skúšku zobrať.
Cigan smrdi aj ked je umyty.
hughito napísal:čo evokuje, že cigán ako taký proste nemôže nič vymyslieť ani dokázať preto, že je cigán.
Je to velmi malo pravdepodobne ze nieco vymysli
Lick
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Lick »

kali? mas predsudky?
D4vid
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa D4vid »

kali ma ale pravdu...
kali520
Darca
Darca

Lick napísal:kali? mas predsudky?
Ano mam predsudky, a co s tym teraz ako chces urobit, podas na mna trestne oznamenie ako tu pan svizer?

Znie to ako nedavny clanok Gettinga v plus 7 dni, kde slovo predsudok bolo napisane asi 30 krat. Ten blbec si asi mysli rovnako ako ty. ze predsudok vznika asi tak z nicoho.
hughito
Redeemer
Redeemer

Cigan smrdi aj ked je umyty.
:lol:
Je to velmi malo pravdepodobne ze nieco vymysli
Nebudem reagovať na tvoje domnienky a pocity. Tu ide o to, že treba tento problém začať riešiť, neustálym poukazovaním na to, akí sú zlí a ako sa nevedia začleniť do spoločnosti sa nič nevyrieši.

Ak v nejakej sfére vznikne problém, na jeho riešení (čo je pre každého prospešné) sa musia participovať aj priamo nezainteresovaní. Len neustále poukazovanie na problém nič nevyrieši, takisto ako ignorácia.
kali520
Darca
Darca

Ak si si nahodou nevsimol ja poukazujem na priciny problemu. Z toho by sa dalo potom odvodit aj efektivne riesenie.
hughito
Redeemer
Redeemer

kali520 napísal:Z toho by sa dalo potom odvodit aj efektivne riesenie.
Aké, deportáciu ? To si tu už kedysi predkladal, takéto "riešenie".
D4vid
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Ale bolo by to efektivne :)
kali520
Darca
Darca

hughito napísal: Aké, deportáciu ? To si tu už kedysi predkladal, takéto "riešenie".
Poviem to takto, humanne riesenia nie su riesenia, vyriesia problem len bud kratkotobo alebo nie uplne, problem tu bud vo vacsej alebo mensej forme zostane.

Takze sme na rozhrani, bud budeme vymyslat blbosti ako internatne skoly, prevychova, snaha zamestnat, investicia do nich a podobne nezmysli, alebo sterilizacia, segregacia, transportacia.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

a kto by ich chcel? okolite staty? india?

wake up...
hughito
Redeemer
Redeemer

Tu nie je na mieste otázka, že kto by ich chcel. Je to absolútny nezmysel, je nezmyslom tomu čo i venovať myšlienku typu "ako na to".
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

D4vid napísal:kali ma ale pravdu...
Kali je ale hardcore nacek s vyholenou hlavou, ktory ked stretne roma, aj keby siel v obleku a s kravatou a bol by na manazerskom poste, tak ho prinajmensom asi len opluje.
Ja nazory ludi ako je on neakceptujem...
D4vid
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Ja nemam nic proti inteligentnym a vzdelanim ludim... Vtedy je mi jedno ci je biely cierny zlty alebo pre mna za mna aj fialovy...

Taktiez ked je nejaky "biely" otrhany smradlavy a proste uplne zanedbany tak si myslim ze nema v spolocnosti miesto...

Ale nie je to len o farbe pleti... Ale v zivote som nevidel osadu s bielymi ktori ziju ako romovia...
S nimi treba robit poriadok... Skladky... znecistovanie prostredia... stavby na cierno na cudzich pozemkoch... Nikdy sa nepolepsia... Poslat ich vsetky do... a bol by pokoj... ale kedze sa to neda bez toho aby sme porusovali ich "ludske" prava musime najst inu alternativu ktora aspon trocha zamedzi ich nezastavitelnemu mnozeniu... Ked raz normalny clovek nema podmienky na vychovu deti pripadne normalne byvanie tak ich nerobi... Lenze to nie su ludia ale zvierata...

Vsetky osady by som najradsej zbural... A nech si idu tie opice niekam prec... Prec zo Slovenska...
kali520
Darca
Darca

beardie napísal:a kto by ich chcel? okolite staty? india?

wake up...
Vytvorit pre nich zivotny priestor by istotne nebol az taky problem. Ta transportacia sa vedie zaroven so segregaciou. Kludne by som bol ochotny obetovat aj stvrtinu slovenska aby tam boli vseci poslany a tam sa starali len o seba, dokonca som ochotny im aj davat iste davky len za podmienok ze by natom priestore zostali.

//autoeditácia príspevku (16 Júl 2010, 10:54)
hughito napísal:Tu nie je na mieste otázka, že kto by ich chcel. Je to absolútny nezmysel, je nezmyslom tomu čo i venovať myšlienku typu "ako na to".
V tom pripade ich tu budeme muset trpiet a starat sa o nich.

Realita je niekedy kruta, ale to neznamena ze si pred nou budem zakryvat oci.
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hotwire »

alebo poslat par milionov vlade nejakej extra chudobnej krajiny, ale pod podmienkou ze si ich vsetkych vezmu....alebo kupit ostrovcek v pacifiku a tam ich vsetkych nastahovat....rieseni je vela
bindo011
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa bindo011 »

Ale ako to obhájiš pred ľuďmi?
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...ako akt solidarity s rómami im darujeme ich vlastný štát s ich vlastnou vládou...tak nejako? Ľudia proti rasizmu budú radi že cigáni zase dostali niečo zadarmo a my budeme radi že tiež dostali niečo zadarmo...
Napísať odpoveď